Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΝ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΨΕΙ!


 ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ! 



«Δευτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και ασπάσασθε Χριστόν τόν αναστάντα εκ νεκρών»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ δεν περιορίζεται από καραντίνες, αλλά τρέχει με ασύλληπτες ταχύτητες και πάει όπου θέλει, εκεί που υπάρχουν καθαρές καρδίες δίχως φόβο και πάθη.

Τόσα χρόνια το πολεμούν , τόσα χρόνια το χλευάζουν αλλά ΑΥΤΟ τους αγκαλιάζει συγκαταβατικά. 

Ρωτάμε γιατί το ΑΓΙΟ ΦΩΣ βγαίνει κάθε χρόνο και γιατί δεν περιμένει πότε θα απέλθουν λιμοί, λοιμοί, πόλεμοι, σεισμοί, αλλά αυτό εξακολουθητικά πηγάζει την συγκεκριμένη στιγμή από τον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ;

Όταν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ έλαμψε για πρώτη φορά μέσα στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ.

« ο ίδιος ο άγιος Γρηγόριος της Νύσσης λέει: «Και ταυτα (τά οθόνια καί τά σουδάρια) ιδόντες οι περί τόν Πέτρον επίστευσαν... πλήρης γάρ ην ο Τάφος φωτός, ώστε καί νυκτός ούσης έτι, διπλως θεάσασθαι τά ένδον, καί αισθητως καί πνευματικως» (για την ανάσταση του Χριστού, λόγος β' σελ. 406 τόμος γ'.) (=Και αφού είδαν αυτά [τις λωρίδες από τα σεντόνια και τις πετσέτες] οι σύντροφοι του Πέτρου πίστεψαν...γιατί ο Τάφος ήταν γεμάτος με φως, ώστε, αν και ήταν νύχτα ακόμα, δύο φορές είδαν αυτά που βρίσκονταν μέσα στον Τάφο, και με τις αισθήσεις τους και με το πνεύμα τους).»(Πηγή)

Σήμερα τι συμβαίνει;
Ο σκανδαλισμός των Ορθοδόξων πλέον πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο. Πλέον δεν τους σκανδαλίζουν πολιτικοί άρχοντες αλλά κάποιοι εκκλησιαστικοί λαλίστατοι.

Πηχαίοι τίτλοι κοσμικών φυλλάδων φιλοξενούν απαξιωτικές φράσεις, όπως « απαγορεύονται τα delivery του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ» και από δίπλα δηλώσεις ότι δεν υπάρχει ΑΓΙΟ ΦΩΣ 1ης και 2ης κατηγορίας και ότι οι χριστιανοί δύνανται να το λάβουν από την ακοίμητη κανδήλα των εκκλησιών οποιαδήποτε στιγμή , όπως είθισται και παλαιόθεν.

Όμως άλλο πράγμα είναι τα προληπτικά μέτρα για την καταστολή της φονικής πανδημίας που γίνονται σεβαστά από όλους μας για το κοινό καλό και άλλο πράγμα είναι ο κατασκανδαλισμός των πιστών μέσα σε αυτή την κορυφαία περίοδο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Άλλο πράγμα είναι η ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ και άλλο πράγμα η συναντίληψη με τις αρχές και τις εξουσίες του αιώνος τούτου του απατεώνος.

Τελικά κυνηγάμε τον ιό ή τον ΥΙΟΝ; 

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και στα κοσμικά πτυχία που πήρατε, να σας το πει ο βοσκός, ο ψαράς, ο γεωργός, ο εργάτης, ο ιατρός που βλέπει το θαύμα καθημερινά στην δουλεία του, να σας το πουν και τα μικρά παιδιά και οι ασήμαντοι αυτού του κόσμου, ότι το ΑΓΙΟ ΦΩΣ βγαίνει κάθε χρόνο για να ΑΓΙΑΖΕΙ , να ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ και να ΣΩΖΕΙ τα πλάσματα και την Δημιουργία του σύμπαντος κόσμου.

Και μιλάμε για εσαεί ΘΑΥΜΑ που το βλέπουν και φρίττουν οι δαίμονες και οι αντίχριστοι.

Να μην μας μοιράσετε το ΑΓΙΟ ΦΩΣ φέτος , δεν πειράζει και καλά κάνετε με το μυαλό σας , θα μας το μοιράσει όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με άλλο τρόπο που γνωρίζει ΑΥΤΟΣ για να αγιάσουμε τις ζωές μας και να απολυμανθούμε από τους φονικούς ιούς της νέας εποχής.

Λόγω του κατασκανδαλισμού και των έκτακτων περιστάσεων των ημερών μας το ΘΑΥΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ βιάζεται να δώσει στις δύσκολες ημέρες μας την ΛΥΣΗ, όπως και πολύ παλαιόθεν.

«Δευτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και ασπάσασθε Χριστόν τόν αναστάντα εκ νεκρων» (=ελάτε πάρτε φως από το άσβεστο φως και ασπαστείτε τον Χριστό που αναστήθηκε από τους νεκρούς).

Αυτήν την ανέκαθεν φωταγωγία της Εκκλησίας, σύμβολο της χαράς, της δόξας και του ουράνιου φωτός, μαρτυρούν πολύ παλιά παραδείγματα. 

Όταν Επίσκοπος της Ιερουσαλήμ ήταν ο Νάρκισσος, το 162, κατά το βράδυ της ανάστασης, στην ίδια την Ιερουσαλήμ, άναψαν όλα τα καντήλια της Εκκλησίας με το θαυματουργό λάδι, όπως αναφέρει ο ιστορικός Ευσέβιος ο Παμφίλου: «Κάποτε, κατά το μεγάλο βράδυ του Πάσχα, λένε ότι είχε εξαντληθεί το λάδι από τους διακόνους (της εκκλησίας). 

Επειδή, εξαιτίας αυτού, φοβερή απογοήτευση συντάραξε όλο το πλήθος, ο Νάρκισσος διέταξε να ετοιμάσουν τα φώτα, και αφού άντλησε νερό από κάποιο κοντινό πηγάδι, το μετέφερε ο ίδιος. Ενώ έγινε αυτό αμέσως, προσευχόταν και παρακαλούσε με πίστη προς τον Κύριο το νερό να χυθεί στους λύχνους. 

Αφού έγιναν και αυτά, ενάντια σε κάθε λογική και με παράδοξη και θεϊκή δύναμη μετέβαλε το νερό σε λάδι∙ αυτό διαφυλάχτηκε από τους περισσότερους από τους αδελφούς για μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε και σε μας έχει απομείνει ένα μικρό δείγμα από το τότε θαύμα» 

Ο κατασκανδαλισμός των πιστών λαμβάνει τέλος με την ΑΦΗ του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ.
Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ βιάζεται όχι μόνο να βγει φέτος, αλλά και να απαντήσει.



ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου