Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

ΡΩΣΙΑ: «ΜΟΛΙΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΑΕΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ» ! 


ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: «ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ» 

Η Ρωσία δια Μεντβέντεφ επανήλθε στις προειδοποιήσεις πως μια ενδεχόμενη άμεση σύρραξη ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο καθώς Φινλανδία και Σουηδία σπεύδουν να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία. 

Η Φινλανδία δήλωσε πως άμεσα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Σουηδία πρόκειται να υποβάλει αίτημα ένταξης στις 16 Μάη!! Γενίκευση…Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε χώρες παραδοσιακά ουδέτερες κι αντιμιλιταριστικές διαμορφώνει τετελεσμένα κλιμάκωσης.

Πιθανή σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο, πιστεύει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας σημείωσε ότι αυτό θα ήταν ένα «καταστροφικό σενάριο για όλους».
Dmitri Medvedev: «Μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο»

Η δήλωση αυτή έγινε σήμερα καθώς με κοινό ανακοινωθέν ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö, και η πρωθυπουργός της χώρας Sanna Marin δήλωσαν πως: “η Φινλανδία οφείλει να ζητήσει μια ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς χρονοτριβή΄΄.«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση για τα ακόμη απαραίτητα εθνικά βήματα θα ληφθεί γρήγορα τις επόμενες ημέρες», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός.

Πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας σημαίνει πόλεμος ΕΕ-ΝΑΤΟ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τη Ρωσία απειλή για την παγκόσμια τάξη.

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα είναι απειλή για τη Ρωσία δήλωσε από την πλευρά του ο Πεσκόφ. Η Φινλανδία έχει σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία. «Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η προσέγγιση της Συμμαχίας στα σύνορά μας δεν κάνει τον κόσμο και την ήπειρό μας πιο σταθερούς και ασφαλείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Σουηδία επίσης σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 16 Μαΐου αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το ημερολόγιο του κοινοβουλίου. O ΓΓ του ΝΑΤΟ συνεχάρη για τη κοινή δήλωση Προέδρου και Πρωθυπουργού Φινλανδίας που ουσιαστικά δηλώνουν πως εντός των επόμενων ημερών η χώρα τους θα καταθέσει επίσημο αίτημα ένταξης..O Zelensky εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ που σημαίνει δεν πήρε το μήνυμα….

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki κάλεσε τις δυτικές χώρες να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εναντίον του «Ρωσικού Κόσμου»




Αν το επιχείρημα Ρωσίας ότι ξεκίνησε την επιχείρηση στην Ουκρανία για να ισχυροποιήσει ασφάλεια κι ανεξαρτησία της για αυτοπροστασία από μια επικείμενη επέκταση ΝΑΤΟ ως τα σύνορά της είναι αληθές που προφανώς κι είναι η διαγραφόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Σκανδιναβία στα ΒΔ σύνορα Ρωσίας εννοείται πως προδιαγράφει νέους πολέμους και γενίκευση πριν ακόμη τα νέα υποψήφια μέλη ενταχθούν κι επίσημα.

Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι: «Μόλις η Φινλανδία και η Σουηδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και στρατιωτικές μονάδες της συμμαχίας είναι εκεί, αυτά τα εδάφη θα γίνουν πιθανός στόχος για τον ρωσικό στρατό”.

Κοσσυφοπέδιο, Μολδαβία κινούνται προς ΕΕ..

ΝΑΤΟ ΕΕ απαλλοτριώνουν το υπόλοιπο της Ευρώπης..

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έλαβε την αίτηση του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στον οργανισμό και την υπέβαλε στην Επιτροπή Υπουργών. Άμεση αντίδραση από Βούτσιτς.

Η Μολδαβία παρέδωσε στον πρέσβη της ΕΕ το δεύτερο μέρος του ερωτηματολογίου για την απόκτηση της ιδιότητας του υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πρωθυπουργός




1 σχόλιο:

  1. Η καταστροφή τής Φινλανδίας καί τής Σουηδίας από τήν Ρωσία θά τρομάξει τήν ανθρωπότητα...... κυριολεκτικά, είναι προφητευμένο καί έτσι θά γίνει.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή