Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ";

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ CHRISTIAN PERRONNE:«Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ».
ΒΙΝΤΕΟ 


Σύμφωνα με τον Καθηγητή Ιατρικής Λοιμωξιολόγο Christian Perronne: Η εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων δεν είναι φυσική.

Αυτός δηλώνει:

Είναι απίθανο η εμφάνιση τέτοιων κρουσμάτων απομονωμένων μέσα σε 10 διαφορετικές χώρες διαφορετικών ηπείρων, αυτό είναι φυσιολογικά αδύνατο γιατί η ευλογιά΄των πιθήκων αυτή είναι μια ευλογιά των πιθήκων. 

Κάποιες φορές αυτή μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο. Συνήθως η μόλυνση στον άνθρωπο είναι ήπια. Αλλά κάποιες φορές σε κάποιες επιδημίες στην Αφρική το ποσοστό της θνησιμότητας είναι από 1-3%. Μερικές φορές είναι 10% αλλά αυτό μοιάζει να είναι κατώτερο από το μέσο όρο.

Η μετάδοση ευλογιάς στον άνθρωπο είναι πιθανή αλλά όχι συχνή. Κι από άνθρωπο σε άνθρωπο χρειάζεται μια επαφή πολύ στενή με μια παρατεταμένη περίοδο. 

Δεν είναι εύκολα μεταδόσιμη. Επομένως δεν καταλαβαίνω πως αυτό είναι δυνατό γιατί για μια περίοδο δεκαετιών υπάρχουν στην Αφρική κάποιες μικρές επιδημίες μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά είναι μια επιδημία τοπική.

 Δεν διαδίδεται ποτέ εκτός της ηπείρου. Κι αυτό που είναι πολύ εκπληκτικό είναι ότι όλα τα νέα κρούσματα εμφανίστηκαν σε πλούσιες χώρες. 

Δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα στην Αφρική ή σε χώρες όπου υπάρχουν πολλoί πίθηκοι. Επομένως δεν θεωρώ ότι αυτό δεν είναι φυσικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου