Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΈΝΑΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ SNAKE ISLAND!


Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΦΙΔΟΝΗΣΙ. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΙΔΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!


Η Ρωσία κατέλαβε το Φιδονήσι. Η Ουκρανία παραδέχτηκε ότι απέτυχε να το ανακαταλάβει! 

Ένας Βρετανός υψηλόβαθμος αξιωματικός κι ένας Αμερικανός στρατηγός αγνοούμενοι στο Φιδονήσι! Γιατί το Φιδονήσι είναι στρατηγικής σημασίας! 

Ο ρώσικος στρατός σχημάτισε το γράμμα Ζ σύμβολο της ειδικής επιχείρησης κατά Ουκρανίας στο Φιδονήσι..

Υπάρχουν αναφορές για υψηλόβαθμο Βρετανό αξιωματικό και Αμερικανό Στρατηγό που εξαφανίστηκαν κατά την απόβαση της Δυτικο-Ουκρανικής δύναμης στο Φιδονήσι.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η ομάδα WAGNER έχει αιχμαλωτίσει και ανακρίνει Αμερικανούς κατασκόπους που πιάστηκαν ζωντανοί στο Φιδονήσι.

Η Ουκρανία παραδέχτηκε ότι η ανακατάληψη του Snake Island απέτυχε

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Kyrylo Budanov της Ουκρανίας είπε την Παρασκευή ότι το νησί είναι στρατηγικής σημασίας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό, επειδή επιτρέπει τον έλεγχο της επιφάνειας/εδάφους και, σε κάποιο βαθμό, τον εναέριο στη νότια Ουκρανία. 

«Όποιος ελέγχει το νησί μπορεί να εμποδίσει την κίνηση πολιτικών πλοίων προς όλες τις κατευθύνσεις προς τη νότια Ουκρανία ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε. Επίσης το Φιδονήσι είναι στρατηγικής σημασίας από άποψη ικανότητας απόβασης σε μια τακτική αμφίβια επίθεση.

Ο επικεφαλής του GUR αναγνώρισε την αποτυχημένη απόπειρα ανακατάληψη της νήσου αλλά υποσχέθηκε να πολεμήσει για το Φιδονήσι όσο χρειαστεί.

Ο ρωσικός έλεγχος του νησιού επιβεβαιώνεται και από δορυφορικές εικόνες από τις 12 Μαΐου, όπου διακρίνονται τα συστήματα ρώσικης αεράμυνας στο νησί, 2 αποβατικά πλοία και ένας πλωτός γερανός του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.


Και μόνο για αυτόν τον λόγο, η Ουκρανία έχει ορκιστεί ότι ακόμη και αν δεν μπορέσει να πάρει πίσω αμέσως το έδαφος, θα το αρνηθεί στους Ρώσους.

Σε μια σειρά επιθέσεων τις τελευταίες 10 ημέρες, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα μέσα της έχουν επιτεθεί σε ρωσικές μονάδες που προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στο νησί.

Δορυφορικές εικόνες από τις 12 Μαΐου δείχνουν ένα βυθισμένο σκάφος προσγείωσης κοντά στη μοναδική προβλήτα του νησιού και η Ουκρανία λέει ότι χτύπησε επίσης δύο κοντινά σκάφη περιπολίας.

Το Σαββατοκύριακο, άλλες εικόνες έδειχναν δύο στήλες καπνού να υψώνονται από το νησί. Το ένα πιστεύεται ότι προέρχεται από ένα ελικόπτερο Mi-8 που είχε φέρει Ρώσους πεζοναύτες. 

Έγινε στόχος ενός πυραύλου σύμφωνα με βίντεο από drone που δημοσίευσε ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος δημοσίευσε επίσης πλάνα από αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις στο νησί που δέχθηκαν επίθεση.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Οδησσού ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι ένα ρωσικό πλοίο υποστήριξης, το «Vsevolod Bobrov», φλεγόταν και ρυμουλκήθηκε στη Σεβαστούπολη από την περιοχή Snake Island. Ο ισχυρισμός παραμένει μη επαληθευμένος από το CNN και η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε απώλεια σε όλο το νησί.

Γιατί λοιπόν οι Ρώσοι εργάζονται τόσο σκληρά για να κρατήσουν το Snake Island; Γιατί έχει τη δυνατότητα να είναι ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο, ακόμα κι αν είναι στατικό, γεμάτο με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και κατά του ναυτικού.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι Ρώσοι «προσπαθούν να βελτιώσουν τη θέση τους στο νησί με στόχο να εμποδίσουν τις επικοινωνίες και τις θαλάσσιες δυνατότητες της Ουκρανίας στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα προς την Οδησσό».


Ο Budanov επεσήμανε επίσης ότι το Snake Island θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο για τους Ρώσους εάν ήθελαν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία, η οποία κυβερνάται από μια φιλορωσική διοίκηση και όπου εδρεύουν περίπου 1.500 Ρώσοι στρατιώτες.

Η Ρωσία εγκαθιστά νέα πυραυλικά συστήματα στο Snake Island αναφέρουν βρετανικά μέσα.
Οι Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το Snake Island για να εγκαταστήσουν ένα τακτικό πυραυλικό σύστημα για να στοχεύσουν την Ουκρανία.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την προσαρτημένη περιοχή του Snake Island για να κατασκευάσουν προηγμένα συστήματα πυραύλων για να επιτεθούν στην Ουκρανία. 

Ο βετεράνος του βρετανικού στρατού Τζάστιν Κραμπ εξήγησε ότι τα στρατεύματα του Πούτιν χρησιμοποιούν το νησί ως βάση για πυραύλους για να αντικαταστήσουν το ισχυρό ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva. 

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι το Snake Island έχει γίνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό στρατηγικό προπύργιο των ρωσικών δυνάμεων μετά τη βύθιση του προηγμένου πολεμικού τους πλοίου. Είπε: «το νησί έχει κάτι περισσότερο από μια εμβληματική σημασία».

Το νησί βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Ουκρανίας και κοντά σε θαλάσσιους δρόμους που οδηγούν στον Βόσπορο και τη Μεσόγειο.

Το Snake Island έχει αμφισβητηθεί στο παρελθόν, αλλά μόνο δικαστικά. Η Ρουμανία και η Ουκρανία είχαν μια μακροχρόνια εδαφική διαμάχη για το νησί και τον γύρω βυθό, που μπορεί να περιέχει δυναμικό υδρογονανθράκων. 

Το Διεθνές Δικαστήριο καθόρισε τελικά το καθεστώς του νησιού και τα σύνορα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών της Ουκρανίας και της Ρουμανίας το 2009. Αυτή τη φορά, φαίνεται εξαιρετικά απίθανο η μοίρα του Snake Island να κριθεί από δικαστήριο.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου