Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΟΤΙ ΗΤΤΩΝΤΑΙ...

ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:«ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ-ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ 40.000 ΡΩΣΟΙ»!



Ο Ουκρανός διοικητής του Λουγκάσνκ επιβεβαίωσε ότι μετέδωσε το WarNews247 σήμερα νωρίς το μεσημέρι: Ο ρωσικός στρατός επελαύνει ταυτόχρονα απ’ όλες τις κατευθύνσεις.

Η κατάσταση είναι “Game Over” για την Ουκρανία στο Ντονμπάς.

Αν δεν δοθεί εντολή αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων από σημαντικές πόλεις που έχουν αρχίσει να περικυκλώνονται, τότε το Κίεβο θα χάσει δυστυχώς πολλούς χιλιάδες στρατιώτες και θα ξαναδούμε σκηνικά Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι απέχουν πλέον μόλις 15 χλμ από τον κόμβο του Bakhmut. Μόλις φτάσουν, οι ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν χάσει κάθε ελπίδα ανεφοδιασμού σε πολλές επιμέρους περιοχές του Ντονμπάς.

Το ρωσικό πυροβολικό και απόψε κάνει την νύχτα μέρα στο Ντονμπάς.

Συγκλίνουν 40.000 ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις

Έχουν αρχίσει να συγκλίνουν τουλάχιστον 40.000 Ρώσοι στρατιώτες από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η κατάσταση θα κλιμακωθεί περαιτέρω στο τέλος της εβδομάδας.

Από βόρεια και ανατολικά, δηλαδή Ίζιουμ και Liman, θα χτυπήσουν Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ ενώ θα συγκλίνουν δυνάμεις και από Γκορλόφκα-Avdiika προς Bakhumt.

Ταυτόχρονα, θα συγκλίνουν και οι υπόλοιπες ρωσικές δυνάμεις από Ποπάσναγια και Σβετλοντάρσκ προς Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ και Σεβεροντόνετσκ-Lysichansk. Οι Ουκρανοί ήδη δεν ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο Lysichansk-Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα και τον οικισμό Vidrozenja με συνέπεια να προωθηθούν περαιτέρω προς τα βόρεια. Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα περίπου 15 χιλιόμετρα από το Bakhmut.

Δείτε τους χάρτες




Ουκρανός Διοικητής: O ρωσικός στρατός προχωρά προς όλες τις κατευθύνσεις

Ο ρωσικός στρατός «προχωρά προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουχάνσκ Σεργκέι Γκαϊντάι.

Ο ρωσικός στρατός “προχωρά προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Επιτίθεται προς την κατεύθυνση του Σεβεροντόνετσκ, τον αστικό οικισμό Gorskoye από την πλευρά του Zolotoye και του Yekaterinovka, κοντά στην Popasnaya από την πλευρά του Kamyshevakhi και τον Belogorovka”, είπε ο Gaidai.

Ο αυτοκινητόδρομος Lysichansk-Bakhmut είναι πλήρως υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού—οι ρωσικές ομάδες Spetsnaz «εργάζονται» ήδη εκεί, πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ τόνισε επίσης ότι είναι πολύ αργά για χιλιάδες άμαχους να απομακρυνθούν από την πολιορκημένη πόλη Σεβιεροντόνετσκ, καθώς είναι περικυκλωμένη από τις τρεις πλευρές .

Δεκαπέντε χιλιάδες κάτοικοι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονταν στην πόλη κρυμμένοι σε καταφύγια από αυτό που ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, περιέγραψε ως «τη μεγαλύτερη [επίθεση] σε ευρωπαϊκό έδαφος από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κόψουν τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς το Severodonestsk προσπαθώντας να ελέγξουν βασικούς δρόμους προς τα δυτικά.

«Σε αυτό το σημείο δεν θα πω: φύγετε, εκκενώστε. Τώρα θα πω: μείνετε σε ένα καταφύγιο», είπε ο Sergiy Haidai στο κανάλι του στο Telegram.

«Επειδή μια τέτοια πυκνότητα βομβαρδισμών δεν θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε ήρεμα τον κόσμο και να έρθουμε για αυτούς».

«Ο εχθρός έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες στην επιθετική επιχείρηση για να περικυκλώσει το Lysychansk και το Sievierodonetsk. 

Τώρα, με την υποστήριξη του πυροβολικού, διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της Toshkivka και της Ustynivka, κοντά στο Lysychansk», έγραψε ο Haidai.

Oυκρανός Αξιωματούχος: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τρεις πόλεις στο Ντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τρεις πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, συμπεριλαμβανομένου του Σβιτλοντάρσκ, επιβεβαίωσε στο Radio Free Europe/Radio Liberty ο ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, Πάβλο Κιριλένκο.

Το Σβιτλοντάρσκ βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σεβεροντονέτσκ

Φυσικά οι Ουκρανοί αναφέρονται στις εδαφικές απώλειες που είχαν σήμερα το πρωί και που αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το WarNews247 .

Εκτός από το Svitlodarski (ή Svetlodarsk), πρόκειται για τις περιοχές Rozsadky, Luhans’ke, Vozdvyzhenka, Myronivs’kyi.

Ανησυχία για την κατάληξη των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, που κατά το Κίεβο θα μπορούσαν να καθορίσουν τη μοίρα της χώρας, εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

“Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η μοίρα της χώρας μας ίσως κρίνεται εκεί αυτήν τη στιγμή” τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

«Παρακολουθούμε πλέον την πιο ενεργή φάση της επίθεσης ευρείας κλίμακας που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της χώρας μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η μοίρα της χώρας μας κρίνεται ίσως εκεί αυτήν τη στιγμή», τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου