Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ


ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…


Γράφει και κοινοποιεί ο Γεωκών  

Πατήρ Ἰωάννης Καλαΐδης (1925-2009): ‘’ Οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες φιλόσοφοι ἦταν προφῆτες γιὰ τὸν ἐρχομὸ τοῦ Χριστοῦ μας. Τὸ Ἅγιο Πνεῦμα διαλέγει τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα γιὰ τὴ διάδοση τῆς χριστιανικῆς θρησκείας…

Τὰ Εὐαγγέλια γράφονται στὰ ἑλληνικά. Τὸ Ἅγιο Φῶς πηγαίνει μόνο σὲ Ἕλληνα Πατριάρχη καθὼς ὅταν τὸ προσπάθησαν οἱ Παπικοὶ (Σταυροφόροι) καὶ οἱ Ἀρμένηδες, τότε ἔσπασε τὴν κολώνα τῆς εἰσόδου τοῦ Παναγίου Τάφου καὶ βγῆκε στὸν Ἕλληνα Πατριάρχη ποὺ ἦταν ἀπ’ ἔξω.

Ο Θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος, έγραψε: δίκαια οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούνται από την Ορθόδοξη εκκλησία ως «προ Χριστού Χριστιανοί» και εικονίζονται σε ναούς και μοναστήρια ως άγιοι μεταξύ αγίων…ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ (ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ), (1925-2009), Σέλ. 140-141

 Γεωκών: Και ερωτώ εγώ ο άσχετος, όταν οι αρχαίοι φιλόσοφοι ήταν προφήτες όπως μας λέει ο Πατήρ Καλαϊδής, και «προ Χριστού Χριστιανοί»  όπως λέει ο Θεολόγος τότε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ έχουν συμπεριληφθεί στα Ιερά μας βιβλία ;

Πατήρ Ἰωάννης Καλαΐδης (1925-2009): Μᾶς κατατρέχουν καὶ μᾶς φθονοῦν γιατί δὲν μποροῦν νὰ χωνέψουν πὼς ἕνα μικρὸ κράτος ἔχει τόση χάρη ἀπὸ τὸ Θεό. Αὐτοὶ μπορεῖ νὰ ἔχουν τὴ δύναμη καὶ τὰ ὅπλα, ἐμεῖς ἔχουμε τὴν πίστη καὶ τὴν ἐλπίδα μας στὸ Θεό. 

Τοὺς δώσαμε τὸν πολιτισμό…

Τὰ θαυμαστὰ αὐτὰ τοὺς ταράζουν καὶ θέλουν νὰ μᾶς χτυπήσουν, νὰ μὴν ἔχουμε οὔτε θρησκεία οὔτε γλώσσα οὔτε πατρίδα… ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ (ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ), (1925-2009), Σέλ. 140-141

Γεωκών: Η Ελλάς είναι τόπος φωτός. Ιερός χώρος με ακατάλυτη ισχύ. Πολλές φορές κατά την ιστορική της διαδρομή βρέθηκε σε κίνδυνο, αλλά πάντοτε στο έσχατο σκαλοπάτι του ξεπεσμού, μια μειοψηφία Ηρώων και Μαρτύρων του Έθνους, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ  ύψωναν το λάβαρο του αγώνα, διασώζοντας τον Ελληνισμό από βέβαιη καταστροφή.

Αρχαία Ελλάδα – Χριστιανισμός: γνωρίζουμε εμείς οι ορθόδοξοι τις προφητείες και τις αναφορές που υπάρχουν σε έργα ή ρήσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που  μιλούν για την έλευση του Ιησού Χριστού;  Γιατί φοβούμαστε να μάθουμε να τα μελετήσουμε;

Σε διάφορες Μονές απεικονίζονται στους τοίχους ο Σόλωνας, ο Θουκυδίδης, ο Πλούταρχος, η Σίβυλλα, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, ο Όμηρος, Αισχύλος, Σοφοκλής, Σωκράτης…


Που συναντάμε τοιχογραφίες στις οποίες συνυπάρχουν αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και φιλόσοφοι και άγιοι της εκκλησίας μας;


1) Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου στα Μετέωρα


2) στο Άγιο Όρος στο παρεκκλήσιο της Πορταϊτίσσης εικονίζεται ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος που  σύμφωνα με την πατρολογία του Μέγα Αθανασίου, ο Χίλων είχε πει: «Άφθαρτος φύσις του θεού θα γεννηθεί, εξ αυτού δε ο ίδιος ως και λόγος».


3) Στην μονή Μεγίστης Λαύρας


4) Στην μονή Γόλας  (Ζωοδόχου Πηγής ), της Λακωνίας, απεικονίζονται ο Σόλωνας, ο Θουκυδίδης, ο Πλούταρχος, η Σίβυλλα, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος και ο Όμηρος.


5) Στην Μονή Αγίου Νικολάου, Φιλανθρωπινών, των Ιωαννίνων, απεικονίζονται οι: Πλάτωνας, Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο Σόλωνας ,ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Θουκυδίδης και ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος. Όλοι αυτοί, προφανώς θεωρούνται προάγγελοι του χριστιανισμού.


6) Στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στη Σιάτιστα του Νομού Κοζάνης… Στην Σιάτιστα, στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία


7) Στην Ζάκυνθο στον ιερό ναό του Πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου, στον γυναικωνίτη,  έχουν εικονογραφηθεί  οι εξής: Πλούταρχος, Αισχύλος, Σοφοκλής, Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτωνας, Σόλωνας και Θουκυδίδης. protothema.

Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙOΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ… ‘’πολλά έτη προ της Ελεύσεως του Χριστού, κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ.

Ο Απόλλων είπε:…Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής

Διότι εγώ θεωρώ ότι είναι ο μέγας ύψιστος βασιλεύς ο τρισυπόστατος εις τον ουρανό. Και ο Λόγος αυτού ως άναρχος Θεός, εις παρθένο κόρη ενσαρκώνεται, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, ή όσο γίνεται ισχυρότερα, όλα θα τα αποκαλύψει εις τον κόσμο, αλιεύοντας τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον ιχθύ από τον βυθό της απιστίας και της αγνοίας, τους οποίους θα προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα του-Μαρία το όνομα αυτής. Αυτά προφητεύοντας είπε ο Απόλλων.

Ο Τίτων είπε: «Θα έλθει αυτή η οποία θα υψώσει προς χάριν μας το ουράνιο παιδίο του Θεού και Πατρός- η παρθένος κόρη κυοφορεί».

Ο Σόλων είπε: «Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα».

Ο Πλάτων είχε γράψει στο βιβλίο του «Νόμος και Επινομείς»: «Ο δίκαιος χωρίς να έχει αδικήσει θα μαστιγωθεί, θα δαρεί και τέλος θα σταυρωθεί.». Στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα (B, V , 362)επίσης περιέχεται μία προφητεία: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι ήταν εκ φύσεως αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. 

Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας, αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. 

Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί. Και από τις πολλές πληγές στο πρόσωπό του θα κοκκινίσουν και θα φλογισθούν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε υψηλό ξύλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει» (B, V , 362).

Στο Άγιον Όρος επίσης υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας  για την έλευση του Χριστού. Π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία «Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον» πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου αναφέρονται τα εξής:

 «Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ως Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ως κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα».

 Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία συγκλονιστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του. «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είναι φως τριλαμπές. 

Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τα πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. 

Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».

Ποιοι τα προφητεύουν ΟΛΑ αυτά και για Ποιον; ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ. Ρωτώ ακόμη μια φορά εγώ ο άσχετος, γιατί όλα αυτά δεν έχουν μπει μέσα σε ιερά βιβλία για να τα μαθαίνουν οι Ορθόδοξοι; 

Τι φοβούνται οι ποιμένες;  Γιατί τα παιδιά των Ελλήνων να μην γνωρίζουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι μίλησαν για τον Χριστό, γιατί φοβούμαστε να τα πούμε να τα διαβάσουμε να τα δημοσιεύσουμε; Και όχι μόνο αυτό αλλά πολεμούμε αυτούς που τολμούν να ερευνήσουν, να μάθουν, και να ενημερωθούν

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟ…ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…

ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου