Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ

ΟΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ!
2 ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτογραφία της δημοσίευσης είναι τυχαία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ασθενή να επιλέγει την θεραπευτική μέθοδο που του ταιριάζει

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε με θέρμη το βιβλίο του Καθηγητή Ομοιοπαθητικής, Γιώργου Βυθούλκα: «Συναρπαστική η ιδέα της εξατομικευμένης θεραπείας – Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ασθενή, του κάθε ανθρώπου να επιλέγει την θεραπευτική μέθοδο που του ταιριάζει»

Αυτό το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον σε μία συνέντευξη την οποία έδωσε ο κ. Βυθούλκας στον Σταύρο τον Θεοδωράκη πριν από κάποια χρόνια η οποία αναδημοσιεύεται στο βιβλίο αυτό, είναι ακριβώς η παρατήρησή του ότι αυτός ο οποίος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ομοιοπαθητική θα πρέπει να διαβάσει και να μελετήσει πάρα πολύ.

Θα πρέπει να αποκτήσει μία ιδιαίτερη εξειδίκευση στο αντικείμενο, διότι αυτό το οποίο ξεχωρίζει την ομοιοπαθητική από την κλασική ιατρική και αυτό το οποίο εγώ προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό ως γνωστικό πεδίο είναι ακριβώς αυτή η ιδέα της εξατομικευμένης θεραπείας, ότι κάθε άρρωστος, κάθε ασθενής, κάθε άνθρωπος κάθε ανθρώπινο σώμα είναι διαφορετικό και κάθε θεραπεία θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου ασθενή.

Η ίδια η κλασική Ιατρική μέσα από την γενετική προσέγγιση η οποία ολοένα και περισσότερο μπαίνει μέσα στο παραδοσιακό της πεδίο βρίσκει διεξόδους σε αυτή την θεωρία, οπότε ίσως κ. Βυθούλκα κάποια στιγμή αυτή η αίσθηση ότι την ομοιοπαθητική και την κλασική Ιατρική την χωρίζει, αν όχι ένα χάσμα αλλά μια μεγάλη απόσταση ίσως κάποια στιγμή οι εξελίξεις στο μέλλον να τις γεφυρώσουν.

Υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα γύρω από την ομοιοπαθητική στην χώρα μας. Κάποιες είναι δικαιολογημένες, αρκετές πιστεύω είναι αδικαιολόγητες.

Εγώ για αυτό θα πω μόνο μία φράση: Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ασθενή, του κάθε ανθρώπου να επιλέγει την θεραπευτική μέθοδο που του ταιριάζει και στο βαθμό που υπάρχουν σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι κρίνουν, εκ του αποτελέσματος ότι η ομοιοπαθητική τους έχει βοηθήσει ουσιαστικά, πολλοί θα σας πουν ότι τους έχει αλλάξει τη ζωή τους, εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως δικαίωμα να αμφισβητήσουμε αυτή την προσωπική, αυτή την πολύ δυνατή εμπειρία



εναλλακτική πηγή: https://rumble.com/v14z3zf-68822763.html

Θ. Πλεύρης: Ο ασθενής πρέπει να αποφασίζει χωρίς να πιέζεται.

Ως βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, ο Θ. Πλεύρης έκλεινε το μάτι σε όσους μιλούσαν τότε για πειραματικά σκευάσματα. Ο ίδιος αυτός πολιτικός έχει θέσει σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έλεγε τότε:

«Δόθηκε η εικόνα ενός πατερναλιστικού προτύπου της ιατρικής. Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο με ένα φοβικό συναίσθημα. Εχουμε ένα νέο σκέυασμα, μη δοκιμασμένο, στα όρια των πειραματικών ελέγχων. 

Δεν είχαν γίνει όλες οι φάσεις των κλινικών δοκιμών. Αποφάσισε ο ΠΟΥ να τεθεί σε κυκλοφορία. Είμαστε σε φιλελεύθερη λογική, ο ασθενής πρέπει να αποφασίζει χωρίς να πιέζεται.»

Συνεχίστε να τους πιστεύετε. Εμπιστευτείτε στα χέρια τους τη ζωή σας, τη ζωή των παιδιών σας, της οικογένειάς σας.
Είναι “αξιόπιστοι”.

20.09.2010

εναλλακτική πηγή: https://rumble.com/v14z8tl-68829033.html








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου