Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
2 BINTEO


Νύχτα Παρασκευής το Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία βομβαρδίζοντας από αέρος κυρίως τα περίχωρα της Χάμα και Λατάκια. 

”Περίπου στις 20:23 σήμερα το βράδυ, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με εκρήξεις βλημάτων από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά του Μπανιά, η αεράμυνα αντιμετώπισε τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψε τους περισσότερους. 5 νεκροί, μεταξύ των οποίων ένας άμαχος, και 7 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι, και πρόκληση ορισμένων υλικών απωλειών” μεταφέρει το SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. 

4 κύματα επιθέσεων



Η «ισραηλινή» επίθεση είχε επίσης στόχο την περιοχή του χωριού Al-Suwaidi στην ύπαιθρο Masyaf αλλά και τη Λατάκια. Η ισραηλινή αεροπορία εκτόξευσε 32 πυραύλους αέρος-εδάφους μέσω 4 κυμάτων, με διαφορά περίπου 10 λεπτών [η επιδρομή διήρκεσε περίπου 40 λεπτά], δηλώνοντας ότι χρησιμοποίησε έναν συγκεκριμένο διάδρομο από τη Μεσόγειο για πρώτη φορά. 26 από τους 32 ισραηλινούς πυραύλους αναχαιτίστηκαν σε αυτά τα κύματα. 

Το SyAAD ενεργοποίησε τις συστοιχίες αεράμυνας Pantsir, BUK, S-200 και S-125. 6 ισραηλινοί πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους γύρω από το Masyaf. Ένα συριακό Panstir AD στοχοποιήθηκε και καταστράφηκε όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά του, οδηγώντας στο θάνατο του συριακού πληρώματος...



Η σημερινή ισραηλινή επιδρομή ήταν πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες που πραγματοποιούν. Καθώς το SyAAD βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινοί ελιγμοί, το Ισραήλ χρειάστηκε να πραγματοποιήσει πολλά κύματα σε διάστημα 35-40 λεπτών για να ολοκληρώσει το έργο του, λόγω της αποτυχίας να το ολοκληρώσει στο πρώτο κύμα.




Η «ισραηλινή» επιθετικότητα διήρκεσε περίπου 35 λεπτά και οι αεράμυνες σε Tartus, Lattakia, Hama και Homs αντιμετώπισαν την επίθεση και ως αποτέλεσμα της καταστροφής των εχθρικών πυραύλων, τα βλήματα τους έπεσαν σε αγροτικές και κατοικημένες περιοχές και εκεί υπήρξαν απώλειες μεταξύ αμάχων. 

Το SyAAD ήταν ενεργό κατά μήκος του Masyaf και της ακτής. Το Ισραήλ κατάφερε να χτυπήσει 1 στόχο στο πρώτο του κύμα, ωστόσο δεν κατάφερε να χτυπήσει άλλους στόχους λόγω της αναχαίτισης των πυραύλων του. 

Υλικές ζημιές από τα βλήματα που έπεσαν στο έδαφος, ενώ μερικά προσγειώθηκαν στα χωράφια. Αυτό συνέβη ξανά στο δεύτερο κύμα τους, ωστόσο, αφού εκτόξευσαν το τελευταίο τους τρίτο κύμα, κατάφεραν να χτυπήσουν άλλους στόχους αρκετές φορές, πριν ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

.Συγχρονισμένη επίθεση κι από Τουρκία κατά Συρίας την ίδια ώρα που το Ισραήλ βομβάρδιζε για πολλοστή φορά τη Συρία. Ο τούρκικος στρατός βομβάρδισε την επαρχία Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πυροβολικό της SAA στόχευσε άμεσα την τουρκική βάση στο Σέιχ Σουλεϊμάν, στο Δυτικό Χαλέπι. ΜΜΕ της αντιπολίτευσης ανέφεραν πολλές απώλειες, ενώ άλλα ισχυρίστηκαν ότι 1 Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου