Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΤΑΝΚΕΡ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 17 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ! Η πολιτική του αμερικανομονόδρομου αποδίδει συνέπειες για την ελληνική πλευρά που την εμπλέκει σε ένα έκρυθμο διεθνές σκηνικό. Υπερπτήσεις τούρκικων F16 στα 4χλμ από την Αλεξανδρούπολη αιχμαλωσία ελληνικών τάνκερ κι έπεται πολύ πιο δραματική συνέχεια…

Το IRGC αναφέρει ότι δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα αιχμαλωτίστηκαν στον Περσικό Κόλπο ως απάντηση στη χθεσινή κατάσχεση ιρανικού πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα για αμερικάνικα συμφέροντα . 

Τα δύο αιχμαλωτισμένα ελληνικά πετρελαιοφόρα συνoδεύθηκαν προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα λίγα μίλια μακριά από τις ακτές του Περσικού Κόλπου


Το IRGC αναφέρει επίσης: Το Ιράν μπορεί να αιχμαλωτίσει 17 ελληνικά πλοία εάν η Ελλάδα για λογαριασμό και πάλι του στρατηγικού εταίρου της ΗΠΑ συνεχίσει τις καταστροφικές ενέργειες.

.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars News, από το Bandar Abbas, το Ιράν έχει κατασχέσει δύο πετρελαιοφόρα που ανήκουν στην Ελλάδα στον Περσικό Κόλπο και κατέβασε τις σημαίες τους.


Τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατασχέθηκαν στον Περσικό Κόλπο ονομάζονται Συνετός Πολεμιστής και Delta Poseidon/Δέλτα Ποσειδών.


Και τα δύο πλοία κατασχέθηκαν στον Περσικό Κόλπο, το ένα κοντά στο Asaluyeh και το άλλο κοντά στο Bandar Lengeh κοντά στο νησί Hendurabi.

Πλοίο που φέρει τη σημαία του Ιράν υπέστη πειρατεία από την ελληνική κυβέρνηση με το πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό επέρχεται αφότου ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τεχεράνη κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και του είπαν η χώρα του να απόσχει από την πειρατεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα κατέσχεσε ένα πλοίο υπό σημαία Ιράν τον περασμένο μήνα. Το Reuters είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα είχε παραδώσει το πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαΐου ότι κατέσχεσε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στα ύδατα του Περσικού Κόλπου.

Σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι οι ναυτικές τους δυνάμεις «κατάσχεσαν δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα σήμερα (…) λόγω παραβιάσεων που διέπραξαν».

Ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν ανακοίνωσε σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (25 Μαΐου) ότι ένα πλοίο που φέρει τη σημαία του Ιράν συνελήφθη από την Ελλάδα.


«Ένα πλοίο που φέρει τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κατασχέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας, και το φορτίο του κατασχέθηκε με δικαστική απόφαση και με το πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Για να προσθέσει: «Το πλοίο πλησίασε τις ελληνικές ακτές για να προστατεύσει τους επιβαίνοντες, αλλά δεν του παρασχέθηκε βοήθεια και τα φορτία του ξεφορτώθηκαν ακόμη και από τις στρατιωτικές δυνάμεις, που αποτελεί παράδειγμα κραυγαλέας πειρατείας. »


Ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν συνεχίζει: «Το ιρανικό πλοίο αντιμετώπισε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τεχνικά προβλήματα και ζήτησε βοήθεια σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα. 

Γενικά, τα πλοία που αντιμετωπίζουν επικίνδυνες συνθήκες καλούν σε βοήθεια και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος από την πλησιέστερη χώρα η οποία στη συνέχεια τα επισκευάζει. 

Όμως η ελληνική κυβέρνηση, παρά την αποδοχή των υποχρεώσεών της ως μέλους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), κατάσχεσε το ιρανικό πλοίο, φορτωμένο με πετρέλαιο, και άρπαξε τα φορτία του. »

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί εκφορτώνουν το φορτίο από το πλοίο, παρά τα τεχνικά του ελαττώματα και αυτή η επικίνδυνη εκφόρτωση θα μπορούσε να μολύνει το περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά την επιβίβαση στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο από την Ελλάδα, ο Έλληνας επιτετραμμένος στην Τεχεράνη κλήθηκε, την Τετάρτη 25 Μαΐου, από το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του μεταδοθούν οι πιο έντονες διαμαρτυρίες της ιρανικής κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο επικεφαλής του τμήματος Μεσογείου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης στις παράνομες πιέσεις των ΗΠΑ είναι απαράδεκτη και άξια καταδίκης. 

«Η κατάσχεση των φορτίων ενός πλοίου που φέρει τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ενσαρκώνει τη διεθνή πειρατεία για την οποία την ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση», είπε.

Ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά της και ότι αναμένει από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τη διεθνή θαλάσσια ναυσιπλοΐα.

Η πολιτική του αμερικανομονόδρομου αποδίδει συνέπειες για την ελληνική πλευρά που την εμπλέκει σε ένα έκρυθμο διεθνές σκηνικό. Υπερπτήσεις τούρκικων F16 στα 4χλμ από την Αλεξανδρούπολη αιχμαλωσία ελληνικών τάνκερ κι έπεται πολύ πιο δραματική συνέχεια…

Το να είσαι το τσιράκι των ΗΠΑ στην περιοχή δεν τιμά τα ελληνικά χρώματα. Το να είσαι σύμμαχος των αποκεφαλιστών της Σ Αραβίας είναι ανατριχιαστικό και φρικιώδες και αμαυρώνει την ελληνική πολιτική Άμυνας κι Εξωτερικής πολιτικής.

Η Ελλάδα απομονώνεται από την Ανατολή στην οποία γεωπολιτικά και γεωγραφικά αλλά και ιστορικά όσο και πολιτισμικά ανήκει.. Μετά την Τουρκία δημιουργεί και νέες αντιπαλότητες.

2 είναι οι ενεργές μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις της Ανατολής. Τουρκία , Ιράν. Μια η υπερδύναμη της η Ρωσία. Η Ελλάδα ήρθε σε ολική ρήξη με Ρωσία, κατόρθωσε να εξοργίσει και το Ιράν στη λογική της εξυπηρέτησης των αμερικάνικων συμφερόντων ενώ με την Τουρκία είναι στο παρά ‘5 της σύρραξης.
Το Ιράν στρατηγικός σύμμαχος Ρωσίας στο πλαίσιο της πολιπολικότητας.

Η Ελλάδα απέστειλε στο στρατηγικό αντίπαλο του Ιράν στο βασίλειο του τζιχαντισμού στη μήτρα της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας που ριζοσπαστικοποίησε το σουνίτικο τόξο σε όλη τη Μέση Ανατολή βλ. Ιράκ κ.α στη Σαουδική Αραβία που ευθύνεται για την αιματοχυσία στη Συρία και τη γενοκτονία στην Υεμένη μια πυροβολαρχία των ελληνικών αντιαεροπορικών Patriot με περίπου 100 αξιωματικούς. 

Υπήρξε συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων. ”Η συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept)”.

 

9 σχόλια:

 1. "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ"; Μα ... αμερικανικός και απλά ελληνόφωνος δεν είναι αυτός ο πολιτικός θίασος με ΑΦΜ 0000931106 και έδρα την Ουάσιγκτον;

  http://oimos-athina.blogspot.com/2019/11/blog-post_4.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι "πολιτικός θίασος", καλύτερα θα έλεγα "πολιτικό θέατρο σκιών", αλλά όντως αμερικανικών συμφερόντων. Θα φορολογείται κανονικά στις ΗΠΑ

   Διαγραφή
  2. Γι'΄ αυτό πήγε ο Κούλης στην έδρα της ... "επιχείρισης" στις ΗΠΑ. Για να πάρει ειδικές οδηγίες για όσα προγραμματισμένα τεκταίνονται αυτή τη στιγμή.

   Διαγραφή
 2. Προσπαθούν να ανάψουν τη φωτιά του πολέμου στην Ελλαδίτσα, αλλά η Παναγιά μας τους ... "βρέχει τα σπίρτα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Παναγία όμως χρειάζεται και τις προσευχές μας, για να τις ακουμπάει στο θρόνο του Θεού, ώστε να τους χαλάει τα σχέδια. Καθημερινά λέμε όλοι τους Χαιρετισμούς της και 1 και 2 και 3 φορές.

   Διαγραφή
 3. Την Ελλάδα κυβερνάει ο αφορισμενος και η παρέα του και δεν υπάρχει περίπτωση όσο είναι απάνω τέτοιο σκυλολοι να πάει τίποτα καλά.Το ίδιο και χειρότερα σχετικά με την πρόεδρο που έχουμε.....Είναι το δίδυμο της συμφοράς για την Ελλάδα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστος, γι'αυτο να ψηφισουμε να ερθουν οι αΘεοι παλι...

   Διαγραφή
  2. Από τον αναιδή τρόπο που απευθύνονται στον ελληνικό λαό βγάζει κανείς εύκολα το συμπέρασμα ότι ΔΕΝ θα ξανα-διεκδικήσουν την ψήφο του. Οι εκλογές αυτές εικάζω ότι θα αποτελέσουν τη μετάβαση από το παρόν "πολίτευμα" στην αναρχία, ή στη νέα τουρκοκρατία.

   Δεν ξέρω βέβαια αν ρωτήσαν τον Ξενοδόχο, μήπως μέσα από το δικό τους σχέδιο θέλει να προωθήσει το δικό Του.
   Μην ξεχνάμε ότι μέσα από το σχέδιο της προδοσίας του Ιούδα πέρασε η σωτηρία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

   Διαγραφή
 4. Oι Πέρσες μας θεωρούν σήμερα ,τους πιο φιλικούς συνεργάτες στην Ευρώπη αν και πρώην ιστορικούς εχθρούς. Άποψη κατατεθημένη από πείρα μετά από επαφές με πολλούς απλούς ανθρώπους εκεί και γενικά στην Ανατολή.
  Η λέξη Γιουνάν- Έλληνας ανοίγει πόρτες και καρδιές παντού, εκτός του κράτους των επικυρίαρχων.
  Ας απαιτήσουμε να μην είμαστε άλλο τα σκυλάκια της Δύσης, δεν ανήκουμε σε αυτήν είμαστε η γέφυρα
  Ανατολής Δύσης ,και σεβαστοί σαν Ορθόδοξοι, από το καθαρό, μη υποκινούμενο από την σιωνιστική Δύση Ισλάμ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή