Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ...(ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ
BINTEO



Γράφει η Tessa Lena


Οι άνθρωποι, με εξαίρεση μια μειοψηφία με υψηλά προσόντα, θα είναι άχρηστοι όσον αφορά την παραγωγή ή τη δημιουργία εισοδήματος, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν προϊόντα. Ωστόσο, θα έχουν αξία ως σώματα που είναι μια ώριμη αγορά για «βελτίωση»...

Δεξιά ή αριστερά,
Κόκκινο ή μπλε,
Όλα για μένα,
Κανένα για σένα.

Για χιλιοστή φορά κατάλαβα ότι αυτό που μας σκοτώνει είναι η έλλειψη δέους. Όλες αυτές οι ακριβές φαντασιώσεις για τους ανθρώπους ως μηχανές, όλος αυτός ο ενθουσιασμός για το «χακάρισμα» της φύσης αντί να δουλεύεις μαζί της με σεβασμό – που μοιάζει με ενθουσιασμό για το να μπορείς να βιάσεις αποτελεσματικά αντί να χάνεις χρόνο σε φλερτ – αυτά είναι τα συμπτώματα μια πάθηση της καρδιάς. 

Και το πιο σημαντικό τώρα είναι να ξυπνήσει η καρδιά. Αυτά είναι όλα όσα ξέρω.

Η σημερινή περίεργη αποξένωση από τον φυσικό κόσμο —και από την αρχή της επιστήμης που βασίζεται σε στοιχεία—δεν βγήκε από τον γαλάζιο ουρανό. Είναι μια έκφραση μιας ολοένα και πιο δυσλειτουργικής φαντασίας απόδρασης που ο πολιτισμός μας επιδιώκει εδώ και λίγο καιρό. 

Αν δεν προσέξουμε, ο σημερινός παραλογισμός θα μπορούσε να γίνει προοίμιο για μια πλήρη κατάρρευση της σωματικής και συναισθηματικής ακεραιότητας για πολλούς ανθρώπους. Λογικό, ναι — αλλά και εντελώς περιττό, αφού ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε όχι σε αυτό.

Θυμάστε πώς στα οικοτροφεία για αυτόχθονα παιδιά στην Αφρική και εδώ στην Αμερική, οι δάσκαλοι έπλεναν με το ζόρι τα στόματα των παιδιών με σαπούνι, αν τα παιδιά πιάνονταν να μιλούν τη γλώσσα των γονιών τους; 

Αηδιαστική παιδική κακοποίηση —άλλη μια τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ σε κανένα παιδί— αλλά επίσης, σύμβολο της χρήσης «υγιεινής» για την εξάλειψη του ζωντανού και του ανεξέλεγκτου.

Δείτε, το Great Reset φαίνεται να είναι μια έκδοση υψηλής τεχνολογίας του Manifest Destiny, και ενώ το Manifest Destiny ήταν μια θεολογική έννοια που δικαιολογούσε τη μείωση των ιθαγενών, απαγορεύοντας την πνευματική τους έκφραση, και παίρνοντας τη γη τους και υποδουλώνοντάς τους (φυσικά) - με βάση το γεγονός ότι ήταν «λάθος» θρησκείας, κλείστε το μάτι , κλείστε το μάτι—η Μεγάλη Επαναφορά είναι μια έννοια που εξηγεί την ανάγκη για θεολογική, φυσική και οικονομική κυριαρχία των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας, που τώρα θέλουν να διαχειριστούν όλη τη ζωή στη γη— και μια επακόλουθη μείωση όλων των άλλων.

 Έχουν επίσης μια «καλύτερη» νέα θρησκεία—τη θρησκεία του μετανθρωπισμού. Ως εκ τούτου, ο διανθρωπισμός είναι και γελοίος και αδύνατος - και ο Ray Kurzweil, ο πατέρας της μοναδικότητας, σίγουρα θα πεθάνει όταν έρθει η ώρα του - αλλά δυστυχώς για όλους εμάς, η απόλυτη αδυναμία του μετανθρωπισμού δεν εμποδίζει τους τρελούς με επιρροή να το επιχειρήσουν. με δικά μας έξοδα.

Προσοχή στους δισεκατομμυριούχους τεχνολογίας που φέρνουν δώρα αποτελεσματικής διαχείρισης…




(Αυτό που συμβαίνει παραπάνω, από όσο καταλαβαίνω, είναι ότι το ποντίκι χρησιμοποιήθηκε ως οικοδεσπότης ή ως ζωντανό «εργοστάσιο κυττάρων» για την εκτύπωση σχήματος ανθρώπινου αυτιού, ως απόδειξη της ιδέας. Το άρθρο συνδέεται στην εικόνα και περιλαμβάνεται επίσης στις παραπομπές στο τέλος.)

Εδώ είναι το πρόχειρο οικονομικό μοντέλο προς το οποίο οδηγούμαστε:

Η κυβέρνηση (μια ανθρώπινη κυβέρνηση προς το παρόν, και αργότερα πιθανώς μια κυβέρνηση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην τσέπη των λίγων δισεκατομμυριούχων που πλήρωσαν για τον αλγόριθμο) δημιουργεί νόμισμα κατά βούληση.

Η παραγωγή των περισσότερων πραγμάτων θα είναι εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας και εξαρτάται από κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία και γονίδια, και ως εκ τούτου διευθύνεται από λίγα μόνο άτομα που κατέχουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία και τις βιομορφές.

Θα λαμβάνουν επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση και χρηματοδότηση μέσω διαφόρων προγραμμάτων συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή τους επειδή «ωφελούν τους ανθρώπους».

Οι άνθρωποι, με εξαίρεση μια μειοψηφία με υψηλά προσόντα, θα είναι άχρηστοι όσον αφορά την παραγωγή ή τη δημιουργία εισοδήματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν προϊόντα. Ωστόσο, έχουν αξία ως σώματα που είναι μια ώριμη αγορά για «βελτίωση». Για παράδειγμα, εάν είναι άρρωστοι, τότε με διάφορα προγράμματα, που πληρώνονται από την κυβέρνηση (με τεράστιες δυνατότητες για ασφαλιστικά προγράμματα), μπορούν να λάβουν «θεραπεία» μέσω ίσως όχι τόσο τακτικής ιατρικής—αφού αυτό είναι σε εξέλιξη—αλλά μέσω γονιδιακής θεραπείας και ψηφιακών εργαλείων τροποποίησης συμπεριφοράς.

Η αξία τους έγκειται στο να παρέχουν μια δικαιολογία για τους λίγους ιδιοκτήτες των πάντων να χρησιμοποιούν κρατικά χρήματα. Αυτή, η φυσική τους υγεία δεν είναι καλή για την οικονομία, καθώς είναι τα «ελαττώματα» τους που τροφοδοτούν μια ακμάζουσα «οικονομία» (η οικονομία ερμηνεύεται ως ροή «χρήματος»).

Επιπλέον, η πυραμίδα του χρηματιστηρίου/του τζόγου εμπορευμάτων δεν έχει πάει πουθενά, και όπως το νερό διαπραγματεύεται τώρα ως εμπόρευμα, οι φυσικές περιουσίες και τα κοινωνικά συμβόλαια των πολιτών μπορούν επίσης να διαπραγματεύονται ουσιαστικά για την αγοραία τους αξία, ίσως συνδυασμένα όπως πακέτα χρέους.

Πράγματι, οι σούπερ πλούσιοι κάνουν κάτι παρόμοιο για αιώνες —χωρίς τεχνολογία— αλλά αυτό το τελευταίο μοντέλο φέρνει πολύ ισχυρή τεχνολογία και απαιτεί έναν ζοφερό κόσμο για όλους, γεμάτο με κατεστραμμένη φύση και άρρωστους ανθρώπους. Το Joyless bleakness είναι η οικονομική ραχοκοκαλιά και η κινητήρια δύναμή του.

Για να το κάνουμε χειρότερο (ή ίσως καλύτερα), εξακολουθεί να είναι μια φούσκα που αναπόφευκτα θα καταρρεύσει επειδή κανένα οικοσύστημα δεν μπορεί να ανεχτεί να τεντώνεται και να καταχράται απεριόριστα, οπότε ακόμη και η συνοδεία αυτής της παραφροσύνης δεν θα αποτρέψει μια κατάρρευση πολιτισμού, θα επεκτείνει μόνο τη βασιλεία των άψυχων καθάρματα.

Τώρα, δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχούμε για το ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας υποδουλώσει άμεσα —ή για τους ανθρώπους που συγχωνεύονται με μηχανές με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο—αλλά τα ανθρώπινα όντα που κατέχουν όλη αυτή την τεχνολογία ενδιαφέρονται πολύ να μας υποδουλώσουν με τη βοήθεια ρομπότ και γλείφουν τα χείλη τους καθώς πληκτρολογώ αυτό.

Για να αποτρέψουμε αυτήν την άχαρη κόλαση και να αντισταθούμε στην κακοποίηση δισεκατομμυριούχων, πρέπει να θυμόμαστε ότι το να είσαι άνθρωπος είναι καλό και ευχάριστο χωρίς κανένα κόλπο, ότι η χαρά είναι η φυσική μας κατάσταση και ότι κανείς δεν χρειάζεται αποτελεσματικότητα με τίμημα την ελευθερία και την ευτυχία.

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά η εσωτερίκευσή του δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Για να είμαστε δίκαιοι, κανείς δεν χρειαζόταν αποτελεσματικότητα εις βάρος της ανθρωπότητας στο παρελθόν, αλλά είμαστε εδώ και τώρα, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζωντανέψουμε, ειδικά δεδομένου ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο.

Στην πραγματικότητα, το διακύβευμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο, αφού ο κίνδυνος της νέας ψηφιακής σκλαβιάς είναι υπαρκτός. 

Η σημερινή «έκτακτη ανάγκη βιοασφάλειας» είναι ένα σκληρό, συγκεχυμένο σκηνικό για έναν κοινωνικό μετασχηματισμό προς έναν παγκόσμιο μεταφορέα έξυπνων πραγμάτων και αποσαθρωμένων σωμάτων, και επειδή δεν είναι ακόμη προφανές σε όλους, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει πλήρως Ταχύτητα.

Σύμφωνα με τους δισεκατομμυριούχους, πολλοί από εμάς πρόκειται να γίνουμε «άχρηστοι άνθρωποι» λόγω της δύναμης της ρομποτικής στην παραγωγή—άχρηστοι άνθρωποι αλλά χρήσιμα περιουσιακά στοιχεία—όλα οργανωμένα και διαχειριζόμενα από τους νέους ιδιοκτήτες σκλάβων. 

Για να τους σταματήσουμε, πρέπει να θυμόμαστε πώς να γίνουμε ξανά άνθρωποι και όχι θλιβερά μηχανικά ρομπότ που μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να αποκομιστούν έσοδα ανά λειτουργία.

Είμαστε πνεύμα και νερό (κατά τα λόγια του πρεσβυτέρου του Νταγκάρα Malidoma Some )—καθένας από εμάς εντελώς μοναδικός και μαγικός—και δεν είμαστε και δεν ήμασταν ποτέ ένα άθροισμα λειτουργιών, διαδικασιών και υπηρεσιών.

Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές.

Και αυτή τη στιγμή, πρέπει να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας να είμαστε μη μηχανικοί, όπως η ζωή μας εξαρτάται από αυτό, γιατί το κάνει.

Πριν από μερικά χρόνια, έκανα ένα περίεργο έργο που ονομαζόταν «ευχαριστώ για το σεξ σου». 

Ήταν ένα έργο τέχνης που προοριζόταν για τις ειρηνικές εποχές και η ιδέα μου ήταν να κοροϊδέψω την καταναλωτική προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης που μείωσε ολόκληρους ανθρώπους σε λειτουργίες και «υπηρεσίες» που μπορούσαν να παρέχουν σε άλλους, όπου η λειτουργία (η σεξουαλική λειτουργία σε αυτήν την περίπτωση) αποξενώθηκε από την ολότητα ενός ατόμου και «διαπραγματεύτηκε» μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, ωφελώντας τελικά τις εταιρείες τεχνολογίας και τις IPO τους. 

Τότε, δεν καταλάβαινα ακόμα τι συνέβαινε, απλώς ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και σχολίαζα την κοινωνική τάση της συμπεριφοράς. Αλλά αυτό ακριβώς είναι! Η εμπορική ιδέα είναι να αποξενώσει το αναπαλλοτρίωτο από ένα άτομο και στη συνέχεια να το κερδίζει ή να το εμπορεύεται, σιφονίζοντας τη χρηματική αξία αλλού!

Είναι παρόμοιο με την ιδέα της «Στρατηγικής του Γαλάζιου Ωκεανού» της εφεύρεσης μιας παρθένας αγοράς… 

Όπως και σοβαρά, κανείς λογικός και υγιής δεν ζήτησε ποτέ να εισαγάγει ένα ρομπότ στο σώμα του για να αντικαταστήσει μια φυσική λειτουργία, αλλά εδώ πάμε, τα καθάρματα εφευρίσκουν ένα μαζική αγορά για κάτι που θα μπορούσε να είναι το πολύ μια μικρή εξειδικευμένη αγορά που αποτελείται από άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας. (Αλλά περιμένετε, επίσης δεν θα τους πείραζε να αρρωστήσουν πραγματικά περισσότεροι άνθρωποι, έτσι ώστε η αγορά τους να επεκταθεί φυσικά!)

Αυτή τη στιγμή, η νέα τρέλα μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας είναι η ιδέα ότι μπορούν να σχεδιάσουν τη ζωή (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) από την αρχή. Ωραίοι προσαρμοσμένοι σκλάβοι! Νομίζουν ότι μπορούν να επιτηρήσουν και να επεξεργαστούν γενετικά τον τρόπο τους για να παίξουν τον Θεό. Η πεποίθησή τους είναι ανόητη, αλλά δυστυχώς, η βλακεία μιας ιδέας σπάνια εμπόδισε κανέναν να προσπαθήσει να την εφαρμόσει — και ας μην ξεχνάμε ότι γι' αυτούς είμαστε βοοειδή.

Επιτρέψτε μου να κάνω μια καλλιτεχνική εξήγηση του βιοχακινγκ με έσοδα.

Φανταστείτε ότι δεν είστε ένας μονόλιθος του «εγώ» αλλά μια συλλογή από μαγικές οντότητες: μόρια που έχουν τη δική τους γλώσσα, κύτταρα που έχουν τη δική τους γλώσσα, κοινότητες κυττάρων, διάφορες διαδικασίες, μικρόβια, διαφορετικά συναισθήματα που δημιουργείτε και συλλαμβάνετε από τον αέρα, πράγματα που σε συνδέουν με αόρατα νήματα με άλλους ανθρώπους και με τον κόσμο γύρω σου. 

Όλα αυτά είναι καταπληκτικά. Είναι ένας χορός κοσμικής πολυπλοκότητας, ένας χορός που κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά γιατί η ζωντάνια δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.

 Οι σημερινοί επιστήμονες γνωρίζουν αρκετά για να σχεδιάζουν μοντέλα και να κάνουν διάφορους χειρισμούς, αλλά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά πώς λειτουργεί ολόκληρο το ζωντανό μυστήριο, επειδή η ζωντάνια ζει σε μια διαφορετική διάσταση από το εργαστήριό τους ή τον περιορισμένο εγκέφαλό τους.

Τώρα φανταστείτε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες που αποτελούν μέρος του σώματος και της προσωπικότητάς σας προορίζονται να λειτουργήσουν με μυστηριωδώς αρμονικό τρόπο με αυτό που νιώθετε ως «εσείς» και ότι η χαρά που νιώθετε είναι σημάδι ότι όλα λειτουργούν σε αρμονία.

Τώρα, σε μια αντίθετη προσέγγιση, οι αυτόκλητοι διαχειριστές των πάντων στη γη θέλουν να σας αποξενώσουν από τις ζωτικές σας διαδικασίες, να τους απομονώσουν από την ολότητά σας, να κλέψουν τη μαγική ψυχή από αυτούς (και από εσάς επειδή είναι μέρος του είσαι), και βάλε τους robomanager τους σε κάθε μέρος της μαγείας σου, ώστε να μην είσαι πια εσύ αλλά ένα μηχανικό ζόμπι, σαν μια μαριονέτα που υποφέρει.

 Θέλουν να «διαταράξουν» την ίδια τη βιολογία σας και αντί να αποδίδουν δικαιοσύνη στο φυσικό σας σώμα και να προλαμβάνουν την ασθένεια σταματώντας να τσακώνονται με τη φύση (το ξέρω πολύ να ρωτήσω), θέλουν να «προσαρμόσουν» τα γονίδιά σας στα αλλοιωμένος και μολυσμένος κόσμος (σαν να «προσαρμόζουν» το ΓΤΟ καλαμπόκι σε φυτοφάρμακα). 

Ο Θεός να σταματήσει να ρυπαίνουν! Και το πιο σημαντικό, θέλουν πραγματικά να κατέχουν όλη τη ζωή στη Γη μέσω του Διαδικτύου των Σωμάτων (η έννοια «το σώμα ως τεχνολογική πλατφόρμα»).

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό! Δεν έχουν τα προσόντα να διαχειρίζονται τη ζωή, δεν έχουν ιδέα για τη ζωή και η θρησκεία τους είναι τοξική υπόθεση.

Είναι μια φρικτή ιδέα.

Αυτό που επιχειρούν είναι να αντικαταστήσουν τη ζωντάνια με ένα ρομπότ. Και πάλι, είναι μια φρικτή ιδέα, αψηφά τον σκοπό του να είσαι άνθρωπος, και προσωπικά δεν έχω την υποχρέωση να αποδεχτώ αυτού του είδους την υπαρξιακή κατάχρηση — και η κατάχρηση είναι αυτό που είναι. Μια συνηθισμένη συνωμοσία.

Φίλε μου, αν εξακολουθείς να βασίζεσαι σε καθαρές και ορθολογικές εξηγήσεις και νομίζεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα σκοτεινό, άνοιξε τα μάτια σου, παρακαλώ! Σε χρειαζόμαστε. Δεν είσαι ρομπότ.



Σύνδεσμοι και αναφορές

Science

Internet of Bodies

https://www.earthbankofcodes.org (“biological and biometric assets” and 4IR)



Gene Editing, Bioprinting, and Living Cells as Monetized Factories

Τροποποίηση συμπεριφοράς


Δόγμα Ανακάλυψης και Εκδηλωμένο πεπρωμένο


Μοναδικότητα

Αποτελεσματικότητα

Ελπίζω






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου