Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ!!!

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ

4 BΙNTEO

 


Ο επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επανένωση με τη Ρωσία. 

Γι αυτό οι Ουκρανοί τις προηγούμενες ημέρες βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια για ν΄ασκήσουν πίεση και να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν τη δρομολογημένη ένωση με Ρωσία. 

Ο επικεφαλής της περιοχής Zaporozhye, Yevgeny Balitsky, υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επανένωση της περιοχής με τη Ρωσία, μετέδωσε ανταποκριτής του RIA Novosti.

Ο Μπαλίτσκι υπέγραψε το έγγραφο στο φόρουμ του δημόσιου κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», που λαμβάνει χώρα στη Μελιτόπολη. Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι από όλη την περιοχή.



Η περιοχή της Ζαπορίζια επιβεβαιώνει τα σχέδια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Σεπτέμβριο

Η έκκληση των συμμετεχόντων στο φόρουμ διαβάστηκε από ένα μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης, Vladimir Rogov.

«Με βάση την αρχή της ελεύθερης επιλογής, έχοντας ως κύρια αξία τη γνώμη κάθε κατοίκου της περιοχής μας, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να διεξαγάγουμε δημοψήφισμα σχετικά με την είσοδο της περιοχής Zaporozhye στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Είμαστε ένας λαός και θα είμαστε μαζί», αναφέρει η ανακοίνωση.
Όλοι οι σύνεδροι στην αίθουσα σήκωσαν ομόφωνα τα χέρια ψηλά.

Οι αρχές του Ζαπορόζια απάντησαν στις δηλώσεις του Κιέβου για «επιστροφή» εδαφών.Το θέμα της λαϊκής βούλησης στα απελευθερωμένα εδάφη τέθηκε την παραμονή του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, είπε ότι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων θα κλείσει κάθε πιθανότητα διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία για τη Μόσχα.

Όπως σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, απαντώντας σε αυτό, ο Ζελένσκι δεν πρέπει να απευθυνθεί στη Ρωσία εδώ, αλλά στους κατοίκους αυτών των περιοχών, αφού αυτή είναι η επιθυμία τους.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής Χερσώνας και του τμήματος του Αζόφ της περιοχής Zaporozhye στη νότια Ουκρανία. 

Νέες διοικήσεις σχηματίστηκαν στις περιφέρειες, ο τζίρος του ρουβλίου ξεκίνησε, ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν. Και οι δύο περιοχές ανακοίνωσαν σχέδια να ενταχθούν στη Ρωσία.

Συνεχείς επιθέσεις Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό.

Ως αποτέλεσμα ενός άλλου βομβαρδισμού στις 7 Αυγούστου από ουκρανικά στρατεύματα, μια γραμμή υψηλής τάσης υπέστη ζημιά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε, σημειώθηκε αύξηση ρεύματος, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Στις 7 Αυγούστου, το καθεστώς Zelensky διέπραξε μια νέα πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας κατά της ενεργειακής υποδομής του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, προκειμένου να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή στις περιοχές Kherson και Zaporozhye.

Γύρω στις 12:40, ουκρανικές μονάδες της 44ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού βομβάρδισαν τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye από την περιοχή του χωριού Marganets στην απέναντι όχθη της δεξαμενής Kakhovka.

Ο ουκρανικός βομβαρδισμός κατέστρεψε τη γραμμή υψηλής τάσης Kakhovskaya, η οποία παρείχε ηλεκτρική ενέργεια στις περιοχές Zaporozhye και Kherson.


Μια απότομη αύξηση του ρεύματος σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye, προκαλώντας καπνό στον ανοιχτό πίνακα διανομής του εργοστασίου. Ένα σύστημα προστασίας ενεργοποιήθηκε επίσης, διακόπτοντας την παροχή ρεύματος.

Έφτασε πυροσβεστική και οι καπνοί κατασβέστηκαν.

Η δυναμικότητα των Μονάδων 5 και 6 μειώθηκε στα 500 MW για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου από τους τεχνικούς του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τεχνικό επιτελείο μείωσε την ισχύ της πέμπτης και της έκτης μονάδας ισχύος στα 500 μεγαβάτ για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε λόγο για επιθέσεις αυτοκτονίας στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζια.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, Evgeny Balitsky, δήλωσε επίσης ότι μετά την επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δύο μονάδες ισχύος του NPP Zaporozhye δεν λειτουργούσαν με πλήρη δυναμικότητα. Κάλεσε τις αντιπροσωπείες της ΔΟΑΕ και του ΟΗΕ να προσέλθουν στον σταθμό για να επιθεωρήσουν και να καταγράψουν τα γεγονότα και την κατεύθυνση του βομβαρδισμού.

Στις 5 Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα πυροβολικού στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού του Ζαπορόζιε, εκτοξεύοντας 20 βλήματα διαμετρήματος 152 χλστ. Ως αποτέλεσμα, ένας αγωγός ύδρευσης πήρε φωτιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

Μέρος του εξοπλισμού της μονάδας ισχύος Νο. 3 απενεργοποιήθηκε στο NPP και η παραγόμενη ισχύς της μονάδας ισχύος Νο. 4 μειώθηκε.
Επιπλέον, το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε ξανά στον σταθμό από το Uragan MLRS. Σύμφωνα με τις αρχές της Energodar, θραύσματα και μια μηχανή πυραύλων έπεσαν περίπου 400 μέτρα από τη μονάδα ισχύος που λειτουργεί.

Σχολιάζει Ρώσος δημοσιογράφος: ”Είναι πολύ συμβολικό το γεγονός ότι το Κίεβο, ακόμη και την Παγκόσμια Ημέρα για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων, δεν σταματά να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye.

Θυμάστε, 9 ημέρες πριν από την έναρξη του NWO, εμφανίστηκε ένας κατάλογος εξοπλισμού που ζήτησε η Ουκρανία από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση καταστροφών μεγάλης κλίμακας;”




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου