ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑΟ! Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ…..ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!!!
ΒΙΝΤΕΟ
Ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος δάσκαλος των σημείων και των συμβόλων. Χωρίς να πει λέξη, ξέρει να μεταφέρει περισσότερο τη θέση του. Και η χθεσινή επίσκεψη στη λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Κρεμλίνου είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού.
Το γεγονός είναι ότι, κατά κανόνα, ο Vladimir Vladimirovich γιορτάζει τα Χριστούγεννα είτε στην οικιακή εκκλησία της κατοικίας στο Novo-Ogaryovo είτε σε περιφερειακές εκκλησίες.
Λειτουργία Χριστουγέννων στο Κρεμλίνο . Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού – Μουσείο. Εδώ και κάνα δυο χρόνια δεν τελούνταν ακολουθίες και παλιότερα γινόταν μόνο πατριαρχική λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Δηλαδή η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε όχι γιατί είναι ναός που λειτουργεί με τακτικές ακολουθίες, αλλά γιατί έτσι αποφασίστηκε. Αν κάποιος δεν ξέρει, αυτός ο ναός είναι η πατρίδα όλων των μεγάλων πριγκίπων και τσάρων που έζησαν στο Κρεμλίνο.
Αυτή είναι μια από τις λίγες εκκλησίες των οποίων τα θησαυροφυλάκια στολίζονται όχι μόνο από ορθόδοξους αγίους, αλλά και από Έλληνες φιλοσόφους: Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη…
Επιπλέον, ο καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι επίσης μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Μόσχα, επιπλέον, διατηρήθηκε σε ένα νέο κτίριο, μετά από μια πυρκαγιά, και οι πρώτοι τοίχοι του, που δεν έφτασαν σε εμάς, τοποθετήθηκαν από τον γιο του Ντμίτρι Ντονσκόι, Βασίλι. Ο Ντμίτριεβιτς, είδε και αγιογραφίες από τον Αντρέι Ρουμπλιώφ και τον Θεοφάνη τον Κρη τον Έλληνα που ήταν ο δάσκαλος του Ρουμπλιώφ.
Δηλαδή, αυτός ο ναός είναι μια ζωντανή ενσάρκωση της ιστορίας της Ρωσίας, της συνεχούς συνέχειας των γενεών, του γεγονότος ότι η Ρωσία αντιμετώπισε τους Πετσενέγους, και τους Πολόβτσιους, και τους Σουηδούς, και τους Γερμανούς, και με κάποιους – περισσότερες από μία φορές .
Γιορτάζοντας μόνος τα Χριστούγεννα στην εκκλησία του Μεγάλου Δούκα, ο Πούτιν ξεκαθαρίζει σε όλο τον κόσμο ότι η οικογένειά του είναι η Ρωσία, το Κρεμλίνο δεν είναι χώρος εργασίας, αλλά σπίτι και θα υπερασπιστεί το σπίτι του και την οικογένειά του όσο αυτός μπορεί.
Κρυπτογραφημένο για τους Έλληνες...στο ναό τοιχογραφίες με Έλληνες φιλοσόφους: Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη…κι αγιογραφίες από Θεοφάνη τον Κρη τον Έλληνα.
Ο Πούτιν στη θ. Λειτουργία Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο. Στο ναό των τσάρων.. περνάει το μήνυμα και πασών των Ρωσιών θα ενώσει όλες τις Ρωσίες ( Μικρή Ρωσία, Λευκή Ρωσία, Νέα Ρωσία..) .
Ο Πούτιν παρακολουθεί τη θ. Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο της Μόσχας
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα σε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Κρεμλίνου της Μόσχας «Ο καθεδρικός ναός προς τιμήν του Ευαγγελισμού της Μητέρας του Θεού ήταν η οικιακή εκκλησία της οικογένειας του μεγάλου δουκάτου. Ο πρύτανης του καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν παραδοσιακά ο εξομολογητής του τσάρου»
Το Πρακτορείο ειδήσεων SM.News. Το TASS μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα σε μια θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας..
Πέρυσι, ο Ρώσος ηγέτης παραβρέθηκε σε χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Εκκλησία του Σωτήρα μια κατ’ οίκον εκκλησία στο Νόβο-Ογκάριοβο.
Για δύο συνεχόμενα χρόνια ο Βλαντιμίρ Πούτιν γιόρτασε τα Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης στην Αγία Πετρούπολη. Αυτός ο ναός κατέχει σημαντική θέση στη ζωή του προέδρου: εδώ βαφτίστηκε στη βρεφική ηλικία.
Για αρκετά χρόνια, ο αρχηγός του κράτους επισκέφτηκε διάφορα μοναστήρια και εκκλησίες στη Ρωσία: στη Γιακουτία, την Καρελία, τις περιοχές Βορόνεζ, Κοστρόμα, Τβερ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Περιφέρεια Κρασνοντάρ.
Αρκετές φορές ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Μόσχα. Το 2000 ήταν η Εκκλησία της Ζωοδόχου Τριάδας στο Sparrow Hills, το 2001 ο Πρόεδρος πέρασε τη νύχτα των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου