Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΡΕ...


ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Με αφορμή την δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, σας υπενθυμίζουμε ότι τα μελλοντικά δεινά που θα αντιμετωπίσουμε ως Ελληνισμός θα οφείλονται στην αδράνειά σας, την στιγμή που εσείς έπρεπε να είχατε επιδείξει γενναιότητα, πατριωτισμό, και προνοητικότητα για την Μακεδονία μας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποδειχτεί πως είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα και ιδίως για την περιοχή της Μακεδονίας. Η γειτονική χώρα ΔΕΝ τηρεί την συμφωνία και ύπουλα βρίσκει κερκόπορτεςγια να περάσει τα σχέδια της, που είναι η αναγνώριση «Μακεδονικού λαού, πολιτισμού, γλώσσας, ιστορίας, και μειονότητας» οικειοποιούμενη τους Μακεδόνες Έλληνες και το αυθεντικό Μακεδονικό στοιχείο.

Δεν είμαστε τυφλοί όταν βλέπουμε την συνέχιση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, 5 χρόνια μετά την ιδιαίτερα πρόχειρη συμφωνία σας. «ΣΑΣ» και όχι «ΜΑΣ», διότι γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ την δέχτηκε, δεν την δέχεται, και ποτέ δεν θα την δεχτεί.

Δεν θα μείνουμε βουβοί και αμέτοχοι όταν ακούμε σταδιακά στα ελληνικά και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους όρους «Βόρεια Ελλάδα» αντί για «Μακεδονία» (που είναι αυτονόητο). Αλήθεια, γιατί δεν αποκαλείται η Πελοπόννησος «Νότια Ελλάδα»;

Έχουμε απόλυτο δίκιο, και δεν είμαστε γραφικοί, όταν φωνάζουμε για χρόνια τώρα πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει τον δρόμο όχι μόνο για άλλα κέντρα «Μακεδονικής» γλώσσας μέσα στη χώρα μας, αλλά και για κέντρα «Μακεδονικού» πολιτισμού, και μουσεία «Μακεδονικού Αγώνα». 

Για σκεφτείτε το. Τί σύγχυση και προβλήματα θα δημιουργηθούν ΜΕΣΑ στη Μακεδονία… Δίπλα στο ελληνικό μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και κέντρο Μακεδονικού πολιτισμού θα υπάρχει και το κομιτατζίδικο μουσείο «Μακεδονικού» αγώνα και το κέντρο «Μακεδονικού» πολιτισμού; Μπράβο σας.

Δεν γράφουμε υπερβολές. Στην συμφωνία των Πρεσπών βασίσθηκε ο δικαστής και αναγνώρισε τον σύλλογο της Φλώρινας όπως σαφέστατα προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασής του. Και εσείς τα δέχεστε και σιωπάτε. Σας προσκαλούμε να ξαναδιαβάστε την συμφωνία που υπογράψατε ή υπερασπίζεστε.

Κανένας δεν θα ενδιαφερθεί, αν όπως γράφει η συμφωνία, όλα αυτά έχουν σλαβικές ρίζες. Με την δική σας ανοχή και σιωπή τώρα υπάρχει μία γενικά σλαβική χώρα με το Ελληνικό όνομα «Μακεδονία» και ένας γενικά σλαβικός λαός που ονομάζεται «Μακεδονικός» και όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, προτεραιότητα πάντα δίνεται σε ΧΩΡΑ (την δική τους). Με την δική σας ανοχή και σιωπή υποβαθμίσατε την πραγματική Μακεδονία σεδευτερεύουσα ΠΕΡΙΟΧΗ (την δική μας).

ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Δεδομένης της έλευσης εκλογικής περιόδου στην Ελλάδα περιμένουμε να δούμε άμεσα αντιδράσεις και δράσεις από εσάς προς την ακύρωση της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι το οποίο είναι δυνατό να γίνει, όπως παρουσιάσαμε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριό μας στην Θεσσαλονίκη.


Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας.

Πρ. Κοσμίδης Γεώργιος και Συντονιστής της Συνομοσπονδίας

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά. Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος

Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής. Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας

Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας. Πρ. Γκέγκας Ιωάννης

Σύλλογος Μακεδόνων Ιρλανδίας. Πρ. ΚακούληΘωμαή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών ΣυλλόγωνΜακεδόνων.

«Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος». Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος
3 σχόλια:

 1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΪ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1912.
  ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ,ΚΥΠΡΟ,Μ.ΑΣΙΑ,ΠΟΛΗ,Β,ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
  ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ,ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε τρεις μήνες περίπου έχουμε εκλογές. Ποιον θα ψηφίσεις λοιπόν; Κούλη Τσίπρα ή κάποιον από τους άλλους; Το να περιμένεις μια τέτοια απάντηση και το γίνεις βασιλικότερος δεν βοηθά σε τίποτα παρά να στρέψεις αλλού την προσοχή και να ξεχάσεις το κύριο πρόβλημα.
   Αυτό από έναν Μακεδόνα που τον λυπεί βαθύτατο το γεγονός ότι στα μέρη μου οι άνθρωποι από την μια "κλαίγονται" για το όνομα Μακεδονία και από την άλλη ψηφίζουν τους ίδιους προδότες. Ναι λοιπόν, τελικά αυτούς αξίζουμε!!! Αιώνιοι μοιρολάτρες!!!

   Διαγραφή
 2. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΑΝ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ.
  ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΙΠΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΣΤΙΚΟ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΧΑΧΑΧΑ.
  ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΠΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ.
  ΑΝ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ Ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΑΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ.
  ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΕΣΑΙ.
  ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΠΧ.ΕΝΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΩ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή