Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΙΤ

Η ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ… ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
Του Τάκη Φωτόπουλου

Όπως είχαμε προβλέψει εδώ και μήνες από αυτή τη θέση, από τη στιγμή που η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) πέρυσι τον Φεβρουάριο έσυρε τελικά τη Ρωσία του Πούτιν στον πόλεμο της Ουκρανίας, τον πόλεμο αυτόν θα τον πλήρωναν βέβαια όχι οι ελίτ που τον κήρυξαν, αλλά οι λαοί.

 Φυσικά, κάθε πόλεμο, σε τελική ανάλυση, τον πληρώνουν βασικά οι λαοί, ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή. 

Όμως, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να προστατεύει κάποιος την ίδια του την πατρίδα από ξένη Κατοχή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα), από το να καλείται να δώσει ακόμη και τη ζωή του απλώς για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της Υ/Ε και των παρακλαδιών της ανά τον κόσμο.

Και αυτό γιατί ακόμα και τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ στη Δύση δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν με στοιχεία (και όχι απλά να προπαγανδίζουν με μια μαύρη μαζική προπαγάνδα που θα καταζήλευε ο Γκέμπελς) το γιατί κινδύνευαν οι λαοί στη Δύση, εάν οι Ρώσοι θα προσπαθούσαν ν’ αποτρέψουν την αλλαγή του ευρωπαϊκού πολιτικο-οικονομικού χάρτη που επιχειρούσε η Υ/Ε, με την ουσιαστική επέκταση των δυτικών συνόρων μέχρι την ίδια την πόρτα της Ρωσίας.

 Άραγε πώς θ’ αντιδρούσαν οι σημερινοί λαλίστατοι υπερασπιστές της «δημοκρατίας» εάν, αντίστοιχα, οι Ρώσοι είχαν επιχειρήσει κάτι παρόμοιο, προσαρτώντας στη δική τους σφαίρα επιρροής το …Μεξικό ή τον Καναδά; Φυσικά το ερώτημα κάποιου καλόπιστoυ παρατηρητή θα μπορούσε να είναι επίσης «γιατί πρέπει να υπάρχουν ‘σφαίρες επιρροης’;». 

Όμως, αυτό θα προϋπέθετε έναν όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο, όπου κάθε λαός θα μπορούσε να διαφεντεύει πραγματικά τον τόπο του, σε συνθήκες «Περιεκτικής Δημοκρατίας», όπως την έχω περιγράψει αλλού λεπτομερώς.[1] 

Δυστυχώς, όμως, η ανθρωπότητα είναι ακόμη πολύ μακριά από παρόμοιο κόσμο, που απλά μπορούμε να τον βλέπουμε σαν μακρινό φάρο στο σημερινό μαύρο σκοτάδι…

Προς το παρόν, δηλαδή, όπως έδειξε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της καθεστωτικής βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν, εκατομμύρια Βρετανών (που υποτίθεται είναι φουλ υπέρ της φασιστικής αλητείας που κυβερνά την Ουκρανία, την οποία εν μέρει χρηματοδοτούν) βυθίζονται καθημερινά στο κρύο και το σκοτάδι, με άγνωστο τον αριθμό των θυμάτων.[2] 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, η κυβέρνηση καλείται να σταματήσει την υποχρεωτική εγκατάσταση των ειδικών «μετρητών προπληρωμής» κατανάλωσης ενέργειας (pre-payment meters) σε φτωχά νοικοκυριά, μετά την αποκάλυψη ότι πάνω από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι καταδικάστηκαν τον περασμένο χειμώνα (όταν –όχι τυχαία–ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία) σε σκοτεινά και κρύα σπίτια, γιατί δεν μπορούσαν να προπληρώσουν τη θέρμανση και το φως τους, όπως απαιτούσαν οι ιδιωτικές εταιρείες που εγκατέστησαν υποχρεωτικά τους μετρητές αυτούς προπληρωμής. 

Ανάλογα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τον φετινό χειμώνα θα υποχρεωθούν από τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας να εγκαταστήσουν τους μετρητές αυτούς, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων που εκδίδουν ασυνείδητες δικαστικές αρχές, οι οποίες εφαρμόζουν βέβαια τον «Νόμο» και επιβάλουν την ανάλογη «Τάξη». 

Ούτε είναι φυσικά περίεργο ότι, σύμφωνα με την ίδια έκθεση του Citizens Advice (συμβουλευτικού οργάνου των πολιτών), εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα υποχρεωθούν από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας να εγκαταστήσουν ανάλογους μετρητές «προπληρωμής», για να μπορούν να έχουν φως και θέρμανση τον χειμώνα αυτό.

Και όλη αυτή η αθλιότητα που θυμίζει τις περιγραφές άκρατης φτώχειας της βικτωριανής εποχής από τον Τσαρλς Ντίκενς, συμβαίνει στον 21ο αιώνα! 

Όχι βέβαια γιατί η σημερινή κοινωνία δεν έχει τα μέσα να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης και φωτισμού ολόκληρου του πληθυσμού, αλλά απλά γιατί είναι τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα που πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή τις αποφάσεις των ελίτ (δηλαδή της Υπερεθνικής Ελίτ και των κατά τόπους παρακλαδιών της, που στη σημερινή Νέα Διεθνή Τάξη της Νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης κυβερνούν τον κόσμο), π.χ. ώστε να «τιμωρηθεί» ο Πούτιν, διότι «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»…

[1] Βλ. Τάκης Φωτόπουλος, Περιεκτική Δημοκρατία (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1999) και επαναδιατύπωση στο Περιεκτική Δημοκρατία: 10 χρόνια μετά (Ελεύθερος Τύπος, 2008)]

[2] Alex Lawson, “Fury as millions on prepay energy meters plunged into cold and dark”, The Guardian, 12/1/2023


Τάκης Φωτόπουλος, 
14/1/23


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου