Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΤΑ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»




Το Associated Press αποκάλυψε πέρυσι ότι είχε συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια για να προωθήσει τους ισχυρισμούς για την υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Το AP περιέγραψε αμερόληπτα αυτή τη μαζική σύγκρουση συμφερόντων ως παράδειγμα του «πώς η φιλανθρωπία έγινε γρήγορα μια σημαντική νέα πηγή χρηματοδότησης για τη δημοσιογραφία».

«Αυτή η εκτεταμένη πρωτοβουλία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουμε την ιστορία του κλίματος», ισχυρίστηκε ο εκτελεστικός συντάκτης του για θέματα περιβάλλοντος. Αυτό είναι αναμφίβολα αλήθεια. Και μια απίστευτα επιζήμια παραδοχή.

Η «φιλανθρωπική» αυτή πληρωμένη ανταλλαγή πληροφοριών είδε πέντε οργανώσεις να χρηματοδοτούν την αφοσιωμένη ομάδα του AP με «περισσότερους από δώδεκα δημοσιογράφους» για να καλύψουν «κλιματικά ζητήματα» που στην συνέχεια θα προωθούνταν σε εφημερίδες σε όλη τη χώρα για να τρομοκρατήσουν τους Αμερικανούς και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξουν τους «πράσινους» φόρους και τις επιδοτήσεις.

Το Associated Press δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στους αναγνώστες του ή στις εφημερίδες που δανείζονται τις ιστορίες του γιατί αυτές οι οργανώσεις «αναγκάστηκαν» να του σπρώξουν εκατομμύρια, και όχι από καθαρή καλοσύνη.

Ούτε εξήγησε γιατί μπορεί να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να πείσουν τους Αμερικανούς ότι ο «ουρανός θα πέσει στο κεφάλι μας» και ότι η οικονομία μας πρέπει να διαλυθεί και να «πρασινίσει»: να αυξηθούν οι τιμές της ενέργειας και να τεθούν εκατομμύρια άνεργοι. 

Η «παράγουσα υπηρεσία της δημοσιογραφίας» δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει στους αναγνώστες της τι στην ευχή είναι το Quadrivium, πέρα ​​από μια λατινική λέξη.

Το Quadrivium είναι το έργο κατοικίδιων ζώων του Tζέιμς Μέρντοχ και της συζύγου του, του «μαύρου προβάτου» της οικογένειας Μέρντοχ, που εγκατέλειψαν την οικογενειακή επιχείρηση αναστατωμένοι «λόγω διαφωνιών σχετικά με κάποιο εκδοτικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τα ειδησεογραφικά μέσα της εταιρείας». 

Το Quadrivium επιδιώκει να προσεγγίσει «την πλειοψηφία του κοινού» για να δημιουργήσει «επείγουσα δράση» σχετικά με τη «δικομματική ψήφιση μιας στρατηγικής των ΗΠΑ για το κλίμα».

Το προτεινόμενο πρότυπο είναι το «σχέδιο έκπτωσης άνθρακα» το οποίο θα φορολογούσε τους Αμερικανούς μέσω της χρήσης άνθρακα και στη συνέχεια θα υπόσχεται να τους επιστρέψει μέρος των χρημάτων. 

Το σχέδιο προέρχεται από το Climate Leadership Council του οποίου το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνει την Κάθριν Μέρντοχ: τη σύζυγο του Τζέιμς.

Στους εταίρους της CLC περιλαμβάνονται μεγάλες τράπεζες, η JP Morgan, η Santander και η Goldman Sachs, εταιρείες ενέργειας, η BP, η Shell και η Conoco, που πιστεύουν ότι η πρόταση θα τους κάνει καλό.

Το AP προώθησε βοηθητικά το σχέδιο φόρου άνθρακα της CLC σε κείμενα όπως «το σχέδιο φόρου άνθρακα που αξίζει δικομματική υποστήριξη». 

Η συντακτική του επιτροπή περιέγραψε το CLC ως μια «ομάδα αξιοσέβαστων Ρεπουμπλικανών» και ισχυρίζεται ότι η φορολόγηση των Αμερικανών προς όφελος ειδικών συμφερόντων θα ήταν «ένα κατ’ ουσία συντηρητικό σχέδιο». 

Αυτός ήταν ένας περίεργος και πρωτότυπος σεβασμός από το AP που προσπαθεί εδώ και χρόνια ακατάπαυστα να συνδέσει τους Ρεπουμπλικάνους και τους συντηρητικούς με τους Ναζί.

Οι «σεβάσμιοι Ρεπουμπλικάνοι» που βρίσκονται επί του παρόντος στο διοικητικό συμβούλιο της CLC περιλαμβάνουν όχι μόνο την Κάθριν Μέρντοκ, αλλά και ένα πρώην στέλεχος της Goldman Sachs που επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση του κλίματος, μέλος του συμβουλίου του Brown Advisory Sustainable Investing Advisory Board και ιδρυτικό διαχειριστή εταίρο της «Qiming Venture Partners: μια εκ των κορυφαίων εταιρειών VC της Κίνας» που ήταν και ο πρώτος επενδυτής στο TikTok.

Αυτό μοιάζει με το ESG (οι ενέργειές της προς το Περιβάλλον, η στάση της προς την Κοινωνία, και η Εταιρική Διακυβέρνηση που εφαρμόζει) υπό τους ακτιβιστές του Gen Z που πληρώνονται για να ουρλιάζουν στους δρόμους, ενώ το AP πληρώνεται για να ουρλιάζει με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια σε ιστορίες που φυτεύονται σε τοπικές εφημερίδες.

Η σοβαρή δημοσιογραφία θα έκανε ερωτήσεις ή τουλάχιστον θα ανέφερε κάποια από αυτά εν παρόδω. Αντίθετα, το AP λειτουργεί ως επιστόμιο χωρίς καν να έχει αρκετό αυτοσεβασμό για να αποκαλύψει οτιδήποτε έχει σχέση με την αλήθεια πίσω από όλα αυτά.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ έχει βάλει πολλά χρήματα πάνω σε πράσινα έργα. Το ίδρυμά του εντάχθηκε σε μια κοινοπραξία επενδυτών που συσσωρεύονται στο ταμείο 250 εκατομμυρίων δολαρίων της BlackRock για το κλίμα. 

Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, και πιθανός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μασκ, και το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξαρτάται από έναν επιδοτούμενο από την κυβέρνηση κλιματικό πανικό.

Η Lupa Systems, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων του Μέρντοχ, έχει επίσης ορισμένες επενδύσεις σε περιβαλλοντικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Το AP μπορεί να το ανέφερε αυτό στους αναγνώστες του πριν γράψει ένα άρθρο συγχαίροντας τον εαυτό του που πήρε μετρητά για να προωθήσει τις απόψεις του Μέρντοχ. Δεν είναι όμως μόνο ο Μέρντοχ…

Το Ίδρυμα Rockefeller, το οποίο είναι άλλο ένα από τα Big 5 που χρηματοδοτεί την κλιματική προπαγάνδα του AP, διέθεσε 500 εκατομμύρια δολάρια σε πράσινη ενέργεια στο εξωτερικό. 

Το Ίδρυμα William and Flora Hewlett, ένας άλλος από τους κλιματικούς μπαμπάδες του AP, έχει πολυάριθμες πρωτοβουλίες για το κλίμα, μεταξύ των οποίων το Climate Finance Fund. Το Ίδρυμα αρνείται να επενδύσει σε εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο.

Το Ιατρικό Ινστιτούτο Χάουαρντ Χιουζ, που δημιούργησε ο εκκεντρικός μεγιστάνας ως φορολογικό καταφύγιο, κατελήφθη γρήγορα μετά τον θάνατό του. Το Ντέλαγουερ, στο οποίο μεταφέρθηκε, διόρισε ένα διοικητικό συμβούλιο που πούλησε την Hughes Aircraft στην GM. 

Αλλά η αρχική έμφαση του HMMI στην ιατρική έρευνα έχει γίνει πιο πρόσφατα κραυγή προς την προοδευτική «αφύπνιση». Πέρυσι, η HMMI ανακοίνωσε μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αυξήσει την «ποικιλομορφία» στην επιστήμη. 

Η HMI φαίνεται να είναι σημαντικός επενδυτής στην Kreido Biofuels, παράλληλα… Και, τέλος, υπάρχει ο πέμπτος από τους πέντε μεγάλους χρηματοδότες του AP: το Walton Family Foundation.

Το ίδρυμα των κληρονόμων της Walmart έχει τέσσερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Λούκας Γουόλτον, εγγονός του Σαμ Γουόλτον, είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικού Προγράμματος. 

Ο οργανισμός Builders Version του Λούκας, αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατευθύνει το 90% των επενδύσεών του στο ESG. Η S2G Ventures, μέσα από το κεφάλαιο της, δηλώνει ότι η αποστολή της είναι «η επένδυση σε έναν ανθρώπινο και υγιή πλανήτη». 

Διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο «πράσινων» εταιρειών όπως η Bluestar Energy Capital, μια εταιρεία επενδύσεων πράσινης ενέργειας, η Common Energy, μια εταιρεία ηλιακής ενέργειας, η Electric Hydrogen και η Carbon America που εστιάζει στην αποδέσμευση από τον άνθρακα.

Οι επενδύσεις αυτές πηγαίνουν καλά μόνο και μόνο για ένα λόγο, γιατί οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι χρηματοδότες ανά τον κόσμο παίρνουν στα σοβαρά τα μέσα ενημέρωσης, και συνεχίσουν να διαβάζουν για την απειλή της «κλιματικής αλλαγής».

Το AP παίρνει χρήματα από οργανισμούς που αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στις πράσινες επενδύσεις για να προωθήσει την ανάγκη για πράσινες επενδύσεις. 

Και αποτυγχάνει να αποκαλύψει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν οι χρηματοδότες της για την προώθηση της υστερίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη που τώρα έχει μετατραπεί σε «κλιματική κρίση», επειδή πολύ απλά δεν τους βγαίνει το αφήγημα.

Η αποκάλυψη της εγγενούς σύγκρουσης συμφερόντων έρχεται από το στόμα του ίδιου του Μπράιαν Καροβιλάνο, που είναι ο αντιπρόεδρος επιχορηγήσεων του AP, ο οποίος παραδέχεται ότι «αυτή είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία».

Το όφελος του AP είναι προφανές. Ποιο είναι το όφελος για τους δωρητές;

Αντί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, το AP απλώς σημειώνει ότι ο Μπράιαν Καροβιλάνο έπρεπε «να συνηθίσει στην ιδέα ότι οι χρηματοδότες δεν ήταν απλώς γενναιόδωροι. είχαν τους δικούς τους στόχους να πετύχουν».

Το AP απηχεί την επιμονή του Καροβιλάνο ότι τα χρήματα έρχονται «χωρίς παροτρύνσεις και σημειώματα, οι χρηματοδότες δεν έχουν καμία επιρροή πάνω στα κείμενα που γράφονται». Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι τα λεφτά θα διατίθενται στον ειδησεογραφικό οργανισμό μόνο όταν θα γράφει ιστορίες για το θέμα που ενδιαφέρει τους χρηματοδότες…

Επειδή το AP δεν πρόκειται να αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερες πολικές αρκούδες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τη δεκαετία του 1960 ή ότι οι καταστροφές του κλίματος συνεχώς αλλάζουν την ημερομηνία που θα «πεθάνουμε όλοι», το περιεχόμενο των άρθρων είναι πλέον προβλέψιμο. 

Το AP θα ήθελε να επωφεληθεί από τις επαναλαμβανόμενες αρθρογραφίες και έρευνες πάνω σε ζητήματα που γεμίζουν τα ταμεία του, επομένως θα «παράγει» τα είδη των ιστοριών που θα φέρουν περισσότερα χρήματα…

Αυτός είναι ο τρόπος για να διατηρηθεί η «αμοιβαία επωφελής συμφωνία» που αποσκοπεί στο να βοηθήσει το Associated Press να πληρώσει τους λογαριασμούς, βοηθώντας παράλληλα τους γενναιόδωρους δωρητές του να εκπληρώσουν τους «στόχους» τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι Δημοκρατικοί και τα ΜΜΕ έχουν βάλει στο στόχαστρο συντηρητικές ομάδες όπως το Ινστιτούτο Χάρτλαντ, υποστηρίζοντας ότι λειτουργούν ως «μέτωπα» για τις εταιρείες πετρελαίου. 

Το AP προώθησε έγγραφα που είχαν κλαπεί από το Ινστιτούτο Χάρτλαντ σχετικά με τους χρηματοδότες του και έχει ξοδέψει χρόνια στο να κυνηγά αδιάκοπα το Χάρτλαντ χωρίς να αποκαλύπτει ότι το κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει ξεπουληθεί από τα χρήματα των «πράσινων συμφερόντων».

Η ιστορία αυτή του AP ρίχνει φως στην οικονομική ατζέντα των μέσων ενημέρωσης για την προώθηση πράσινων προγραμμάτων που θα καταστρέψουν τις ζωές και τα προς το ζην δισεκατομμυρίων Αμερικανών και ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αν και τα μέσα ενημέρωσης έχουν τις προκαταλήψεις τους, αυτές δεν είναι εντελώς αναιπαίσθητες. 

Η ικανότητα των ειδικών συμφερόντων να συλλαμβάνουν τα μέσα ενημέρωσης στην πηγή στοχεύοντας ενσύρματες υπηρεσίες όπως το AP δείχνει πώς αυτά που διαβάζουμε για το περιβάλλον χειραγωγούνται από δίκτυα ειδικών συμφερόντων με δισεκατομμύρια ανθρώπους να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια ιστορία από το Associated Press σχετικά με την «κλιματική αλλαγή», ξέρετε ποιος την πληρώνει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου