Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

(ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ) ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟΡΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ. ΝΕΚΡΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΙ Ο Α΄ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

4 ΒΙΝΤΕ
Ο



18 νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου Eurocopter EC225 LP Super Puma Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας στο Κίεβο, απορφανίστηκε ολόκληρη η ηγεσία του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. 

Ως αποτέλεσμα της συντριβής ελικοπτέρου στο Brovary, προάστιο του Κιέβου σκοτώθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Ουκρανίας Denis Monastyrsky, ο α’ Αναπληρωτής Υπουργός του Yevgeny Enin, σκοτώθηκαν και ο υφυπουργός Yurii Lubkovych, ανέφερε σε δήλωση ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας.

Το ελικόπτερο είχε προορισμό ένα από τα καυτά μέτωπα. Η πρώτη επίσημη εκδοχή μιλάει για λάθος χειρισμό του πιλότου που πέταξε με πυκνή ομίχλη και το ελικόπτερο βρήκε στην οροφή του νηπιαγωγείου.



«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τους λόγους» της συντριβής, δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο εκπρόσωπος των Πολεμικών Αεροποριών της Ουκρανίας, Γιούρι Ιχνάτ. Είπε ότι η έρευνα μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Το ελικόπτερο ήταν Super Puma που προμήθευσε η Γαλλία, πρόσθεσε. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας διεξάγει έρευνα, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Andriy Kostin. «Προς το παρόν, εξετάζουμε όλες τις πιθανές εκδοχές του ατυχήματος της συντριβής του ελικοπτέρου», είπε στο Telegram.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky μίλησε για μια «τρομερή τραγωδία».. «Σήμερα συνέβη μια τρομερή τραγωδία στο Brovary», μια μεγάλη πόλη που συνορεύει με τα ανατολικά προάστια του Κιέβου, είπε ο Zelensky στο Telegram. «Ο πόνος είναι ανείπωτος. Το ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος ενός νηπιαγωγείου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, τραυματίστηκαν επίσης 30 άτομα, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά.


Γύρω στις 7:20 π.μ. ώρα Γαλλίας, ένα ελικόπτερο έπεσε στην οροφή ενός νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στο Brovary, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων που στα ανατολικά προάστια του Κιέβου. 

Σύμφωνα με πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια τεράστια φωτιά ξέσπασε μετά την πτώση του ελικοπτέρου. Ένα κτίριο και πολλά αυτοκίνητα πήραν φωτιά.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ν΄αυξηθεί και μεταξύ των νεκρών υπάρχουν ήδη 3 παιδιά.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου