Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ DIGITAL ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ DAVOS


Φωτογραφία από το Maximalfocus στο Unsplash

Γράφει η Λένα Τέσσα 

Η Read Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, φαίνεται ότι φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο.

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, η Red Date Technology παρουσίασε το Παγκόσμιο Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών (UDPN) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), 2023, στο Νταβός της Ελβετίας. 

Πιστεύεται ότι το UDPN είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (DLT), που θα εκπλήρωνε τον ίδιο σκοπό σε αντίθεση με το δίκτυο SWIFT για τις τράπεζες, αλλά για τα stablecoins και τα CBDC.

Ένα Καθολικό Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών (UDPN) για stablecoins και ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) εγκαινιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός. Το δίκτυο στοχεύει να παρέχει διαλειτουργικότητα μεταξύ αυτών των ψηφιακών νομισμάτων.

«Το UDPN βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια με συνεισφορές από τις GFT, Red Date Technology, TOKO και DLA Piper. Ένα sandbox κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2022, όπου πολλές τράπεζες δοκίμαζαν ενεργά τη μεταφορά stablecoin και τις συναλλαγές FX.

Το δίκτυο ξεκίνησε στο Νταβός με ένα πάνελ που συζητούσε το ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό νόμισμα, τη διαλειτουργικότητα και την υποδομή. Το πάνελ περιλάμβανε εκπροσώπους της Deutsche Bank, HSBC, Standard Chartered, The Bank of East Asia και Akbank.

Τον Ιούνιο του 2021, η εταιρεία έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης «ορόσημο» «A Series».

Επικεφαλής του γύρου ήταν η Prosperity7 Ventures (το ταμείο διαφοροποιημένης ανάπτυξης της Aramco Ventures ) και η επενδυτική εταιρεία blockchain Kenetic με έδρα το Χονγκ Κονγκ . Άλλοι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν την Bank Pictet (Ελβετία), που επενδύει για λογαριασμό των πελατών της και την Bangkok Bank .

Πρόσθεσα τους υπερσυνδέσμους στο απόσπασμα, αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο άρθρο του Bloomberg για το Banque Pictet, δοκιμάστε εδώ . Η Banque Pictet περιγράφεται ως η πιο «μυστική» τράπεζα στον κόσμο για τους πλουσιότερους ανθρώπους. Χμμ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόσφατα δημιουργημένος λογαριασμός Twitter για τον (πιθανώς) μελλοντικό οικονομικό γίγαντα έχει μόλις περίπου 80 ακόλουθους (είχαν 78 πριν από λίγες ώρες). Δεν ακολουθούν κανέναν (αυτός που ακολουθούν είναι το ίδιο το Twitter.)

Έτσι, γινόμαστε μάρτυρες είτε της ιστορίας σε εξέλιξη είτε μιας τεράστιας απάτης, αν και με μια δεύτερη σκέψη, πολλή παγκόσμια ιστορία μέχρι στιγμής ήταν μια τεράστια απάτη. 

Επομένως, αυτά τα δύο δεν αλληλοαποκλείονται καθόλου, ειδικά αν συμμορφωνόμαστε. Πράγμα που δεν πρέπει. Αλλά για να μην συμμορφωθούμε, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά μας. Δεν ξέρω άλλο τρόπο.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου