Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο ΜΥΡΜΗΓΚΟΛΕΩΝ ΚΟΥΛΗΣ "ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ" ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ» ΕΛΛΑΔΑ-ΣΤΕΛΝΕΙ LEOPARD-2 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΤα ελληνικά Leopard αντί για τους Τούρκους θα πολεμήσουν τελικά τους Ρώσους

Ο ουκρανικός Τύπος επιβεβαιώνει την πληροφορία που πρώτο μετέδωσε το pronews.gr, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 στην Ουκρανία. 

Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι αν θα είναι η έκδοση των αρμάτων που θα σταλούν: Αν θα είναι Leopard-2Α4 ή Leopard-2ΗEL, αντίστοιχα των γερμανικών LEO2A6.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα σταλούν περί τα 14 άρματα μάχης, δηλαδή μία ίλη, η οποία θα φύγει από τον Έβρο, όπου προόριζε να αντιμετωπίσει πιθανή τουρκική εισβολή και θα πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσει τους Ρώσους.

Όπως μεταδίδει το kyivpost.com, σε σημερινό του δημοσίευμα συγκαταλέγει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες περιμένει Leopard. Σε αυτό αναφέρεται ότι τα Leopard που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να αποκρουστεί με επιτυχία η επιχείρηση των Ρώσων δεν θα είναι μόνο από τη Γερμανία, αλλά θα προέρχονται κι από άλλες χώρες.

Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι αξιωματούχοι αυτών των χωρών έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για αποστολή Leopard, μαζί με τη Γερμανία.

Η γερμανική WELT έγραψε χθες ότι «η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard», επισημαίνοντας όπως προαναφέραμε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη».

«Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν διαθέτει τόσα άρματα μάχης τύπου Leopard, όσα η Ελλάδα: Περίπου 350 τύπου Leopard 2 και 500 τύπου Leopard 1. Ανάμεσά τους και 183 τύπου Leopard 2A4, ενός παλαιότερου μοντέλου, για το οποίο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση στην Ουκρανία».

Και υπενθυμίζει ότι το Κίεβο, χρειάζεται «μερικές εκατοντάδες» κύρια άρματα μάχης για να ανακαταλάβει τις περιοχές που κατέλαβε η Ρωσία.

Η Ελλάδα αναμένεται να παραδώσει συνολικά 40-80 άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Ουκρανία από τα 181 που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά οι 12 χώρες του ΝΑΤΟ, θα παραδώσουν περί τα 500 άρματα από τα 800 που λένε οι Ουκρανοί ότι χρειάζονται.


Τα υπόλοιπα δυτικά άρματα μάχης πιθανότατα θα είναι βρετανικά Challenger-1/-2 και και αμερικανικά Μ1Α2.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1944 που οι Γερμανοί επιστρέφουν με άρματα μάχης στις ουκρανικές πεδιάδες. Τότε ήταν τα Tiger και τα Panther, τώρα τα Leopard. 


1 σχόλιο:

  1. ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΕΣ ,ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Ή ΕΣΤΩ ΛΟΧΙΑΣ;
    ΦΛΩΡΟΣ Ή ΦΡΑΓΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ,ΟΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ CHIKENS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή