Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΜΟΥΤ!!! ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ!

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ WAGNER ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΑΡ. 7 ΣΤΟ SOLEDAR!  OΙ WAGNER ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ BAKHMUT ΑΠΟ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!! ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ!Οι δυνάμεις της Ρωσίας Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο του αλατωρυχείου αρ. 7 στο Soledar της τελευταίας θέσεις που είχαν οι Ουκρανοί στην περιφέρεια της πόλης όπου είχαν υψώσει τις προάλλες κι ένα μπαιράκι. 

To επιβεβαιώνει και η ουκρανική πλευρά. Οι δυνάμεις της Ρωσίας εισβάλλουν στο Kleshchevka νότια του Bakhmut και στο χωριό Sol.Οι Wagner πήραν μεγάλο μέρος της περιοχής Sol. Έφτασαν στην Krasnopolivka και κατέλαβαν το αλατωρυχείο 7 και κατέλαβαν την Ukroposhta.

Σπρώχνουν ταυτόχρονα από τα βορειοανατολικά και τα νότια στο Bakhmut και προχώρησαν δυτικά του Berestove.υτό σχεδιάζουν οι Ρώσοι για να περικυκλώσουν το Μπακμχούτ. Εάν χαθεί η Kleshchevka, κάτι που πιστεύω ότι είναι πιθανό σε αυτό το σημείο, το Bakhmut θα βρεθεί στα πρόθυρα περικύκλωσης.


Προχωρούν στην Klescheevka και μάχες στην πόλη στα πρώτα σπίτια του Bakhmut από 4 πλευρές. H Kleshcheevka είναι ένα από τα στρατηγικά σημαντικά προάστια, η απελευθέρωση του οποίου θα επιτρέψει στους Wagner να αποκτήσουν ένα πέμπτο σημείο εισόδου στο Bakhmut, από τα νοτιοδυτικά

Η είσοδος στην Κράσνα Γκόρα έχει επιβεβαιωθεί. Εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα σημείο σε αυτούς τους δύο δρόμους, αυτό θα ήταν ματ για τον Μπαχμούτ.

Οι μονάδες PMC Wagner πολεμούν για την Klescheevka (Klischiivka), προχωρώντας ταυτόχρονα από διάφορες κατευθύνσεις. Μονάδες επίθεσης, πυροβολικού και αεροπορίας της CMP Wagner εργάζονται κατά μονάδων AFU στο χωριό.

Μπαχμούτ. Οι μονάδες Wagner PMC συμμετέχουν σε σκληρή αστική μάχη σε τέσσερις κατευθύνσεις:
στην περιοχή της οδού Reservas Laborales (βορειοδυτικά),
κοντά στην rue Patrice Lumumba (ανατολικά),
Οδός Maksima Fedorenko (νοτιοανατολικά),
στην περιοχή Malogo Troitskogo Lane (νότια)

Αυτή τη στιγμή, το κύριο καθήκον των πολεμιστών PMC του Βάγκνερ απευθείας στο Μπαχμούτ δεν είναι να διεισδύσουν βαθιά στην πόλη αυτή καθαυτή, αλλά να καταστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό της Ουκρανίας.Ταυτόχρονα, οι Wagner πραγματοποιούν ενεργές επιθέσεις και κινούνται ενεργά προς τους οικισμούς Razdolovka,

Krasnopolye και Krasnaya Gora. Οι Wagner έχουν ήδη εισέλθει στην Krasnya Gora (Krasna Hora) από τα βόρεια.

Ως και η washingtonpost αναρωτιέται αν αξίζει το κόπο η Ουκρανία να ξοδεύει τόσες δυνάμεις και πυρομαχκά στο Μπαχμούτ. 

Η εφημερίδα επικαλείται Ουκρανούς διοικητές που θεωρούν ότι πρέπει να αποσυρθούν οι δυνάμεις τους από Μπαχμούτ για να μην υποστούν μεγαλύτερες απώλειες. Φαίνεται ότι είναι να πέσει κι αυτό...’‘

Η αιματηρή πολιορκία του Μπαχμούτ εγκυμονεί κινδύνους για την Ουκρανία….οι Ρώσοι πέρασαν από το Σολεντάρ και πλησίασαν το Bakhmut,…

Ο ουκρανικός στρατός πρέπει τώρα να αποφασίσει πόσες περισσότερες δυνάμεις και πόσα περισσότερα πυρομαχικά και όπλα μπορεί να δαπανήσει για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το Μπαχμούτ – μια πόλη που πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι έχει σχετικά μικρή στρατηγική σημασία για το ευρύτερο πεδίο μάχης, αλλά που έχει γεμίσει με πολιτική συμβολισμός και για τις δύο πλευρές.”


Ένας Ουκρανός διοικητής, ο οποίος πολέμησε πρόσφατα στην πόλη και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας είναι ειλικρινής για τη μάχη, περιέγραψε «μεγάλες απώλειες» εντός της μονάδας του.. 

«Αλλά έχουμε χάσει πολλούς φίλους στην υπεράσπιση αυτής της πόλης, οπότε δεν θέλουμε να την παραδώσουμε τώρα. Αλλά ίσως μια προσωρινή απόσυρση θα έσωζε κάποιους από τους ανθρώπους μας».

Ο Andriy Miheychenko, ο 42χρονος διοικητής μιας μονάδας στην 53η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, ο οποίος πολεμούσε στο Bakhmut μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου δηλώνει.

«το Μπαχμούτ είναι κρίμα γιατί ανταλλάσσουμε τις ζωές των στρατιωτών και των αξιωματικών μας —πολύ καλών αξιωματικών— με τις ζωές αυτών των Ρώσων….».

Μπαχμούτ….«Εάν οι περιστάσεις απαιτούν έναν τακτικό ελιγμό, η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία σίγουρα θα κάνει τα σωστά συμπεράσματα και ενέργειες».

«Θα υποστηρίξω την απόφαση του αρχηγού να κάνει ελιγμούς τακτικής και να δημιουργήσει μια νέα γραμμή άμυνας εάν καταστεί σαφές ότι οι απώλειες είναι πολύ υψηλές», είπε ο Yuriy Skala.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου