Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΜΕ ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

 ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 10 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΗ ΤΖΕΝΙΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 10 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ! 
3 ΒΙΝΤΕΟ 12 ΦΩΤΟ 


Με οφθαλμόν αντί οφθαλμού απάντησε η Παλαιστίνη στο Ισραήλ.

Την Πέμπτη οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν εννέα Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Την Παρασκευή σήμερα Παλαιστίνιος ένοπλος μπήκε σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε περί τους 10 αποίκους.




Χθες ώρες μετά την επιδρομή στην Τζενίν, ένας δέκατος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε αυτό που η ισραηλινή αστυνομία αποκάλεσε «βίαιη αναταραχή» κοντά στην Ιερουσαλήμ.Στην επίθεση στον καταυλισμό της Τζενίν σκοτώθηκε και μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Σήμερα νωρίτερα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ την Παρασκευή. Ο φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκε επίσης αργότερα από αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με την αστυνομία.



«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με πυροβολισμούς, διαπιστώθηκε ο θάνατος 7 αμάχων και άλλοι 3 τραυματίστηκαν », ανέφερε η αστυνομία. 

Αργότερα ο αριθμός των νεκρών στην επίθεση στη γειτονιά Neve Ya’akov αυξήθηκε σε 8. Ενώ 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν κάποιοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 20:15 τοπική ώρα, κοντά σε μια συναγωγή στην οδό Neve Yaakov, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία προσέθεσε ότι ο φερόμενος δράστης διέφυγε με ένα όχημα και σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πριν πραγματοποιήσει την επίθεση στη συναγωγή, ο Παλαιστίνιος δολοφόνησε μια 60χρονη γυναίκα και έναν μοτοσικλετιστή και στη συνέχεια πήγε στη συναγωγή στο Neve Ya’akov όπου σκότωσε επτά .


22:40
Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant επισκέπτεται το σημείο της επίθεσης

22:14
«Πρόκειται για μια από τις χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων ετών», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι.

22:12
Χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για να φτάσει η αστυνομία στο σημείο της επίθεσης, οι κάτοικοι της συνοικίας είναι θυμωμένοι. «Έγινε σφαγή και η αστυνομία δεν ήρθε, νόμιζαν ότι πυροβολούσαν σε γάμο», είπε μάρτυρας στο Channel 12.



Το περιστατικό έρχεται εν μέσω υψηλών εντάσεων, μία ημέρα μετά την πιο θανατηφόρα μέρα για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη εδώ και έναν χρόνο, σύμφωνα με αρχεία του CNN. 

Ο Παλαιστίνιος επιτιθέμενος στο Neve Yaakov ταυτοποιήθηκε ως ο Alkam Khairi, κάτοικος Ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν είχε ποινικό μητρώο.

Εορτασμοί στις παλαιστινιακές πόλεις μετά την επίθεση στη συναγωγή στην Ιερουσαλήμ – μεταξύ άλλων στη Ραμάλα, την Τζενίν, τον προσφυγικό καταυλισμό Σοαφάτ, τη Ναμπλούς και τη Γάζα, όπου μοιράζονται γλυκά και πραγματοποιούνται πορείες στους δρόμους.



Ο υπουργός Άμυνας Galant, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιωτική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιστρέψει στο Ισραήλ απόψε με την πρώτη πτήση επιστροφής στο Ισραήλ…

H σημερινή επίθεση έγινε μέσα στο καρτιέ το σιίτικο της Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή, ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ.

Και το ισραηλινό κανάλι (12) ανέφερε ότι υπήρξαν άλλοι 10 τραυματισμοί, η κατάστασή τους κυμαινόταν από σοβαρή έως μέτρια.








1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή πως θέλατε να απαντήσει; Ν΄ανοίξει τα πόδια και να περιμένει το επόμενο όπως κάνουν εδώ στην Ελλαδάρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή