Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.

ΜΕ ΣΕΙΣΜΟ 6 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ DRONES BAYRAKTAR ΚΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΕΠΛΗΓΗ ΤΟ ΙΡΑΝ. EΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ…

5 ΒΙΝΤΕΟ


Με σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και μαζική επίθεση από drones κατά στρατηγικών στόχων επλήγη το Ιράν. Σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια σειρά από πόλεις. ΗΠΑ-Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία ο άξονας επίθεσης. Και η υψηλή τεχνολογία ασύμμετρων απειλών στο κόλπο…

”Σύμφωνα με πηγές μας, το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζουν νέες προκλήσεις στο έδαφος του Ιράν. Υπάρχει ένα καθαρό ίχνος της δύσης εδώ. Οι χθεσινές επιθέσεις οργανώθηκαν κυρίως με τη βοήθεια Τούρκων Μπαϊρακτάρ στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν” αναφέρει ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής wargonzoo
που προσθέτει:” 

Η πηγή μας, που έχει διασυνδέσεις στο Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, είπε ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση μεταξύ των ανώτατων στρατιωτικών ηγεσιών του Αζερμπαϊτζάν, του Ισραήλ και της Τουρκίας.” O ίδιος μιλούσε για πολλαπλές εκρήξεις χθες τη νύχτα στο Ιράν:”Νέες εκρήξεις σημειώνονται τώρα σε στρατηγικά σημαντικές εγκαταστάσεις στο Ιράν. 

Μοιάζει με επίθεση drone, λένε οι πηγές μας.” Τώρα: ”Υπήρχαν αναφορές ότι το Ιράν απείλησε να αποκλείσει τον μοναδικό δρόμο που συνδέει την Τουρκία με την Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν σε περίπτωση νέων προκλήσεων από το Αζερμπαϊτζάν. Αυτή τη στιγμή, το Ιράν αυξάνει τον αριθμό των στρατευμάτων του στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν”.

Tη νύχτα κι ενώ ο επικεφαλής της CIA ήταν στο Ισραήλ σύμφωνα με διάφορες πηγές σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στις πόλεις του Ιράν: Τεχεράνη , Hamadan, Ispahan, Hoy, Garah, Tabriz και Kerej. 

Στοχεύθηκαν η έδρα των Φρουρών της Επανάστασης IRGC , η στρατιωτική βάση τους στη “Qods», εργοστάσια πυρομαχικών/ drones, διυλιστήρια πετρελαίου και το Εθνικό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας. Πηγή σημειώνει ότι επλήγη εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων που προμηθεύει τη Ρωσία..

Άλλες πηγές απαριθμούν τα χτυπήματα :

1. Διοικητήριο των IRGC (Φρουροί Ισλαμικής Επανάστασης).

2. στρατιωτική βάση των IRGC στο Qods.

3. Κέντρο παραγωγής πυρομαχικών και drônes/UAV στο Ισφαχάν. Στο Ισφαχάν (όπου έγιναν χτυπήματα) δεν υπάρχουν μόνο στρατιωτικά εργοστάσια που παράγουν πυραύλους (για Ρωσία) και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά και ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. 

Σε αυτή τη στρατιωτική εγκατάσταση κατασκευάζονται τα ιρανικά drones Shahed-131 και -136 που προμηθεύεται η Ρωσία.
Με τα ίδια ιρανικά drones στις 20 Ιανουαρίου δέχθηκε επίθεση η παράνομη αμερικανική βάση Αλ Τανφ στη Συρία.

4. Διυλιστήρια πετρελαίου

5. Εργοστάσιο όπλων

6.Στρατιωτική βάση στη Hamadan.

7. Στρατιωτική βάση στο Karaj.


Γιατί χτυπήθηκε τώρα το Ιράν..Τα αίτια της επίθεσης

Η μαζική αυτή και συντονισμένη επίθεση επέρχεται

1 την επαύριον της επίθεσης σε Συναγωγή στο σιίτικο καρτιέ της Ιερουσαλήμ με τουλάχιστον 8 νεκρούς.

2 Ενώ ο Διοικητής της CIA ήταν στο Ισραήλ και καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια σε Δύση-Ισραήλ για τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει το Ιράν στη Ρωσία drones-πυραύλους.

Η Jerusalem Post γράφει ότι στις 27 Ιανουαρίου 2023, ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς ήρθε στο Ισραήλ για να συναντηθεί με τις αρχές Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της Μοσάντ David Barnea. Νωρίτερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου ΗΠΑ ο Σάλιβαν επισκέφτηκε το Ισραήλ.

3 Ακόμη το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εμπλουτίζει ταχύτατα ουράνιο πιο κοντά από ποτέ σε επίπεδα οπλικής ποιότητας μετά την κατάρρευση της ατομικής συμφωνίας του με τις παγκόσμιες δυνάμεις...4 Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις παραμένουν υψηλές και με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν μετά την επίθεση ένοπλου στην πρεσβεία της χώρας στην Τεχεράνη, σκοτώνοντας τον επικεφαλής ασφαλείας και τραυματίζοντας άλλους δύο.

5 Οι επιτιθέμενες δυνάμεις επιχείρησαν μέσω κι αυτού του χτυπήματος να επιφέρουν μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στο Ιράν καθώς το εκεί καθεστώς ταλανίστηκε για καιρό από αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας Κουρδοϊρανής που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών τον Σεπτέμβριο.

6 Εκτός των άλλων πρόκειται για μια ακόμη κλιμάκωση στο διαφαινόμενο επερχόμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς το Ιράν υποστήριζε ανοιχτά τη Ρωσία στη μάχη με το ναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία.ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ


Τα ιρανικά πρακτορεία και οι αρχές επιχειρούν να υποβαθμίσουν την επίθεση. Το βράδυ του Σαββάτου, ένα από τα εργοστάσια αμυντικής βιομηχανίας του Υπουργείου Άμυνας στο Ισφαχάν δέχτηκε ανεπιτυχή επίθεση από drones. 

Ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε από την αεράμυνα του συγκροτήματος και δύο άλλα ανατινάχτηκαν αφού δεσμεύθηκαν από τα προστατευτικά μας συστήματα. », ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.

Μετά την έκρηξη σε μία από τις βάσεις του Ιρανικού Οργανισμού Αμυντικών Βιομηχανιών στο Ισφαχάν, το Υπουργείο Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πρόσθεσε σε αυτή τη δήλωση: «Αυτή η αποτυχημένη επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 2023 γύρω στις 11:30 μ.μ., αλλά χάρη στα προληπτικά μέτρα ασφαλείας, αυτή η επίθεση από μικρο-drones αποκρούστηκε.»

«Δεν υπήρξαν θύματα σε αυτή την ανεπιτυχή επίθεση και υπήρξαν ελάχιστες ζημιές στην οροφή ενός από τα εργαστήρια, η οποία, με τη χάρη του Αλλάχ, δεν προκάλεσε καμία διακοπή στον εξοπλισμό και τις λειτουργίες του βιομηχανικού συγκροτήματος.”Προσθέτει αυτή τη δήλωση από το ιρανικό υπουργείο Άμυνας..irna

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έφεραν βόμβες στόχευσαν ένα ιρανικό αμυντικό εργοστάσιο στην κεντρική πόλη του Ισφαχάν τη νύχτα, δήλωσαν οι αρχές νωρίς την Κυριακή, προκαλώντας ζημιές στο εργοστάσιο εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών και διεθνών εντάσεων που κατακλύζουν την Ισλαμική Δημοκρατία.

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το ποιος υποπτεύεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση, η οποία σημειώθηκε καθώς πυρκαγιά σε διυλιστήριο ξέσπασε ξεχωριστά στα βορειοδυτικά της χώρας και σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά εκεί, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας περιγράφεται η εκτόξευση τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις εγκαταστάσεις, με δύο από αυτά να καταρρίπτονται με επιτυχία. Ένα τρίτο προφανώς κατάφερε να χτυπήσει το κτίριο, προκαλώντας «μικρές ζημιές» στην οροφή του και μην τραυματίζοντας κανέναν, είπε το υπουργείο.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανέφερε ότι πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου σε βιομηχανική ζώνη κοντά στη βορειοδυτική πόλη Ταμπρίζ. Είπε ότι η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή, καθώς έδειξε πλάνα από πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το Tabriz βρίσκεται περίπου 520 χιλιόμετρα (325 μίλια) βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε επίσης ότι ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 664 άλλους σε αγροτικές περιοχές στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια σε πολλά χωριά αναφέρει το Associated Press.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 816 τραυματίστηκαν μετά από σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην πόλη Khoy του Ιράν αναφέρουν ιρανικές πηγές.Iσραηλινοί λογαριασμοί αναφέρουν πως ο κύριος στόχος ης επίθεσης στο Ισφαχάν ήταν
Ένα συγκρότημα που σχετίζεται με ένα κέντρο για την «Έρευνα και Ανάπτυξη Συστημάτων Υλικών και Ενέργειας» του «Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας» (IRSC) που συνδέεται επίσης με την Ομάδα Αεροπορικών Βιομηχανιών (SHIG) και το πυραυλικό και διαστημικό έργο των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επίθεση στο «Στρατιωτικό Εργαστήριο» του ιρανικού Υπουργείου Άμυνας στο Ισφαχάν, απόψε, σημειώνεται στο τέλος της ημέρας όταν ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν εγκαινίασε την «Έκθεση Βιομηχανικών Επιτευγμάτων» συμπεριλαμβανομένου των drones (με τα οποία εξοπλίζει τη Ρωσία) και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Το ισραηλινό πρακτορείο ynet μεταδίδει: Η επίθεση στο Ιράν έγινε από τις ΗΠΑ και μια άλλη χώρα και είχε στόχο μια αποθήκη πυραύλων

Το σαουδαραβικό κανάλι «Al-Hadth» αναφέρει ότι οι αεροπορικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και μιας άλλης χώρας, το όνομα της οποίας δεν διευκρινίστηκε, επιτέθηκαν χθες το βράδυ με drones στην πόλη Ισφαχάν, επίθεση που καταγράφηκε από κατοίκους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος ήταν μια αποθήκη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων.

Wall Street Journal: Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Ισφαχάν. Ο στόχος: στρατιωτικό συγκρότημα που λειτουργεί εντός του ISRC, όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο ιστολόγιο «Intelli Times». 

Το Ισραήλ πραγματοποίησε κρυφή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος με στόχο αμυντικό κέντρο στην ιρανική πόλη Ισφαχάν, σύμφωνα με τις Η.Π.Α. Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους και άτομα που είναι εξοικειωμένα με την επιχείρηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου