Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΤΡΙΑ 8ΑΡΙΑ ΡΙΧΤΕΡ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.  ΆΝΟΙΞΕ Η ΓΗ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

14 ΒΙΝΤΕΟ



ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Τρία 8αρια Ρίχτερ γκρεμίζουν τα πάντα. Άνοιξε η γη. Χιλιάδες νεκροί κι αγνοούμενοι. Μεγάλες παράπλευρες απώλειες και στη Συρία Χιλιάδες θύματα. Η καταμέτρηση θα είναι βραδύτατη καθώς υπάρχουν αναρίθμητοι αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια.

To AFAD ανακοίνωσε στις 13h24 μμ έναν ακόμη 3ο θηριώδη σεισμό της τάξης 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Elbistan του Kahramanmaras στο νότο της Τουρκίας, (10H24 GMT) μ΄επίκεντρο 4 km ΝΑ της πόλης Ekinozu.



Είχε προηγηθεί ο πρώτος σεισμός στις 4h17 τη νύχτα που χτύπησε το Pazarcik,την επαρχία Kahramanmaras στο νότο Τουρκίας κοντά στην πόλη Gaziantep που ήταν 7.8 βαθμοί Ρίχτερ μ΄εστιακό βάθος 17,9 km. Eνδιάμεσα πολυάριθμοι σεσμοί..Eνδιάμεσα έγιναν δύο σεισμοί σχεδόν 7αρια 6,5 και 6,6 βαθμών…

Κατέρρευσαν 17οροφες και 12οροφες πολυκατοικίες.2 800 κτίρια κατέρρευσαν στην Τουρκία σε 7 επαρχίες. Ξενοδοχειακά συγκροτήματα κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. 10 πόλεις επλήγησαν. Ο τελευταίος απολογισμός που ανακοίνωσε ο Ερντογάν αλλά πριν το τρίτο 8αρι ήταν 912 και 5300 τραυματίες. Χωρίς να δίνει όμως νούμερο γι αγνοούμενους που είναι και το μεγαλύτερο. Στη Συρία το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει προσωρινό απολογισμό 371 νεκρούς 1 089 τραυματίες σύμφωνα με SANA.570 νεκρούς και 1403 τραυματίες δίνουν τα κρατικά μμε και διασώστες που επιχειρούν. Επλήγησαν κυρίως Χαλέπι, Λατάκια , Χάμα και Ταρτούς..

Αρχές ωδίνων για Τουρκία ή διπλωματία σεισμών εν όψει επιβαλλόμενης συρο-τουρκικής προσέγγισης; επίσης είναι μια ευκαιρία για μια πρωτοφανή ισραηλινο-συριακή προσέγγιση αφού ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έλαβε αιτήματα μέσω διπλωματικής οδού για βοήθεια στη Συρία και ότι θα παρασχεθεί βοήθεια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, το αίτημα ήρθε μέσω Ρωσίας αναφέρει το timesofisrael . Όπως κι αν έχει είναι θεομηνία είναι σκηνές Αποκάλυψης..

Στην επαρχία Hatay στην Αντιόχεια στο νότο Τουρκίας ισοπεδώθηκαν τα πάντα ..ενώ στην ίδια νότια περιφέρεια ανατινάχθηκαν από σεισμό αγωγοί αερίου στο Amik. Iskenderun/Αλεξανδρέττα συνολική κατεδάφιση… Ο Νότος της Τουρκίας είναι μόνο ερείπια. ”Στην Αντιόχεια οι οικογένειες κοιμούνται στ΄αμάξια. Δεν τολμούν να πλησιάσουν τα σπίτια. Παγώνουν από κρύο. Τους λείπει νερό και τροφή. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό. Τα τηλεφωνικά δίκτυα εκτός λειτουργίας. Εκατοντάδες κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο αυτή τη νύχτα”.


anadolu: Tουρκία: ο νέος απολογισμός των σεισμών από Kahramanmaras είναι 1541 νεκροί, 9 733 τραυματίες και 2 834 κτίρια που καταστράφηκαν (AFAD)

Είναι σκηνές πολέμου…

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης εκτίμησε ότι οι νεκροί από σεισμό Τουρκίας θα φτάσουν τους 15.000 , καθώς χιλιάδες είναι ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από τόνους μπετόν, ενώ σχεδόν 3000 κτίρια έχουν ισοπεδωθεί σε ακτίνα 600 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.


Συνολικά και στις 2 χώρες ο ως τώρα απολογισμός είναι 2,611 νεκροί και 13,500 τραυματίες. Αλλά το νούμερο νεκρών θα αυξηθεί κατά πολύ καθώς δεν προσμετρώνται οι χιλιάδες αγνοούμενοι.

Επλήγησαν αρχαιολογικοί χώροι κατέρρευσε το κάστρο Gazintap σημαντικές ζημιές και στο κάστρο Χαλεπίου.

Πυρκαγιά από το σεισμό προκλήθηκε στο μεγάλο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο Νότο Τουρκίας στο σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων με τα κοντέινερ.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου