Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ (ΠΟΥΤΙΝ)

ΡΩΣΙΑ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ!


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία έχει εντείνει τις προετοιμασίες της για την εισβολή στην Υπερδνειστερία, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «θα απαντήσουν επαρκώς στην επικείμενη πρόκληση από την ουκρανική πλευρά».

Η Ρωσία αναφέρει ότι «η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού κοντά στα σύνορα με την Υπερδνειστερία». ενώ υποστηρίζει ότι «η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα στην επικείμενη πρόκληση».

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας πρόκλησης απειλεί άμεσα το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα που έχει αναπτυχθεί εκεί νόμιμα. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανταποκριθούν επαρκώς σε αυτό το βήμα.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στα σύνορα Υπερδνειστερίας και Ουκρανίας, κοντά στο Pervomaisk, γράφουν τοπικά κανάλια Telegram

Από την πλευρά της Ουκρανίας, η κίνηση των στρατιωτικών είναι αισθητή. Οι προβολείς λάμπουν έντονα. Ο πρώην Πρόεδρος της Μολδαβίας Igor Dodon προτρέπει την Ουκρανία να μείνει μακριά από την Υπερδνειστερία, λέγοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση προς αυτήν θα ήταν «επιθετική κατά της Μολδαβίας».

Η φήμη σχετικά με τα 25-30.000 στρατεύματα AFU που είναι έτοιμα να εισβάλουν στην Υπερδνειστερία είναι απλώς μια ανεπιβεβαίωτη φήμη προς το παρόν. Eίναι 24 Φλεβάρη ένας χρόνος μετά την έναρξη ειδικής επιχείρησης Ρώσων.


Στην Υπερδνειστερία σταθμεύουν 2000 Ρώσοι στρατιώτες και υπάρχει μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού του ρώσικου στρατού. Μπορεί η Ουκρανία να προχωρήσει εκεί για να εκβιάσει έπειτα με Κριμαία. Αυτό σημαίνει γενίκευση ανάφλεξης και ίσως το μοιραίο της λάθος.





2 σχόλια:

  1. θα τους σκισει τα βαρδουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ CCCP ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΜΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή