Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΚΛΟΟΥΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ SS.  ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΩΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΖΩΣΙΜΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ! 
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Το μοναστήρι Mykolo-Vasilyvskyi στο Ντόνετσκ καταστράφηκε από βομβαρδισμούς Ουκρανών.

Στο χωριό Mykilske κοντά στο Vugledar, το μοναστήρι της Μονής Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι καταστράφηκε από βομβαρδισμούς. Αυτό ανέφερε το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με σύνδεσμο στο strana.today.

Η Μονή Mykola-Vasily ιδρύθηκε το 1998 από τον χαρισματικό Γέροντα Ζωσιμά (Sokur). Το μοναστήρι αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα νεοϊδρυθέντα μοναστήρια στην Ουκρανία.



Βομβαρδίζουν ως και τους νεκρούς τους τάφους σπασμένοι σταυροί ανοιγμένοι τάφοι τυμβωρύχοι της ιστορίας…

Ο Γέροντας Ζωσιμάς του Ντόνετσκ είχε προβλέψει : «όταν πεθάνω, θάψτε με όσο πιο βαθιά για να μη με ξεθάψουν οι Μπαντεριστές»! 



Ο χαρισματικός Γέροντας Ζωσιμάς του Ντόνετσκ είχε προβλέψει την επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου: «Μετά το θάνατο μου, θάψτε με όσο πιο βαθιά για να μη με ξεθάψουν οι Μπαντεριστές». Και όντως οι Μπαντεριστές χτυπούν συνεχώς τη μονή του… 

Το μοναστήρι της Ιεράς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι ιδρύθηκε από το λαοπρόβλητο και δημοφιλή Γέροντα του Ντονμπάς Zosima Sokur. Ο Γέροντας ήταν σεβαστός τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά της Ουκρανίας. 

Πολιτικοί διαφόρων γραμμών πήγαν να τον προσκυνήσουν. Αυτοί ακριβώς που τώρα με μανία ξεγράφουν τον εαυτό τους από τα ρωσικά και τα ορθόδοξα πράγματα. Ο γέροντας ήταν διορατικός. 

Στη δεκαετία του 1990, είπε: «Μετά το θάνατο μου, θάψτε όσο με πιο βαθιά για να μην με ξεθάψουν οι Μπαντεριστές». Διέβλεψε δηλαδή τόσο την άνοδο του ναζιστικού Μπαντερισμού όσο και τον εμφύλιο που ακολούθησε και τον μετέπειτα πόλεμο καθώς και ότι η μονή του αλλά και ο τάφος του θα αποτελούσαν προνομιακό στόχο για τα κανόνια τους.

Τότε όλοι γέλασαν: νόμιζαν ότι ο γέροντας αστειευόταν, αλλά ήταν ευλογημένος.Οι οπαδοί του Μπαντέρα ήρθαν και πολέμησαν κατά της μονής και του τάφου του. Ένα άλλο είναι το Ιβηρικό Μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται στο Ντόνετσκ. Μοναστήρια-μαρτύρων.

Και με ποιους είναι σε πόλεμο – με τις καλόγριες, και με τους παπάδες. Ξέρουν ότι δεν υπάρχουν τανκς και στρατιώτες εκεί. Και εδώ πάλι κάποιοι δαιμονικοί Ουκρανοί άθεοι χτυπούν το μοναστήρι με αμερικανικό πύραυλο. Ιεραρχία της σκοτεινής εξουσίας. Αυτές είναι τελετουργικές επιθέσεις. Και όλες οι δυνάμεις της κόλασης πήραν τα όπλα ενάντια στη ρωσική γη.

Δείτε πως οι Μπαντεριστές χτύπησαν τη μονή του…














2 σχόλια:

  1. ..Αγιοι Πατερες & μητερα Σαββα του Θεου πρεσβευσατε υπερ ημων!!!Σ'ενα μη αναποδο κοσμο η Ελλαδα μας θα εστελνε ακομα & πληθος στρατιωτων να πολεμησουν στο πλευρο των αδελρων μας Ρωσων!Venceremos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιερά Μονή και Ιερός Ναός που καταστράφηκαν από "χριστιανούς" στο Ντομπάς !!! . Επίσκοποι, δεν έχετε μάτια για να τα βλέπετε και στόμα για να βροντοφωνάξετε ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΡΑ στους κοσμικούς άρχοντες του Κόσμου; Να σας θυμήσω ότι ο Χριστός είπε για τους χλιαρούς ότι τους κάνει εμετό; "Πατριάρχες" είστε μόνο για τις πρωτοκαθεδρίες; Οι πρωτοκαθεδρίες είναι δεμένες με την εξουσία και όχι με την διακονία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή