Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!!!

Ο PUTIN ΚΕΡΔΙΣΕ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΗΠΑ: ΑΠΕΤΥΧΑΝ 5.000 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ 220 ΔΙΣ. ΔΟΛ., ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ 3 ΣΤΡΑΤΙΕΣ 
Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Δώσαμε 5.000 τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και απέτυχε, δεν υπάρχει νίκη - Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία σε θλιβερή κατάσταση, καταρρέει, στέλνουν ηλικιωμένες Ουκρανές στον στρατό

Η Ρωσία κέρδισε…

Οι πολιτικοί φελλοί που κυβερνούν την Δύση χρειαζόταν να ηττηθούν να υποστούν την πανωλεθρία… ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η αλαζονεία και η έπαρση δεν μπορούν να συνυπάρχουν με τον ελεύθερο κόσμο.

Η κατάρρευση της Ουκρανίας, η μεγάλη στρατιωτική ήττα του Ουκρανικού στρατού που υποστηρίχθηκε από όλη την Δύση με όπλα αποτελεί όχι μόνο ταπείνωση της Ουκρανίας αλλά και όλης της Δύσης…

Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε τόσο τραγική κατάσταση που προσλαμβάνουν ηλικιωμένες κυρίες στον στρατό..

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί ξεκάθαρα αναφέρουν στείλαμε 5.000 τεθωρακισμένα και δαπανήθηκαν 220 δισεκ. … και το αποτέλεσμα στην Ουκρανία ήταν αποτυχία…

Θα πρέπει να αναγνωριστεί η νίκη της Ρωσίας και ήδη ο δυτικός τύπος έχει ξεκινήσει διθυραμβικά σχόλια για τον Putin και τις στρατηγικές του…

Εν τω μεταξύ σε στρατιωτικό επίπεδο, οι ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν τις εναπομείνασες Ουκρανικές ταξιαρχίες…ωστόσο ο καιρός και οι βροχές έχουν περιορίσει την δράση...
Κατά τους αμερικανούς οι ρώσοι...κατέστρεψαν 3 στρατιές των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων....κάθε στρατιά αποτελείται από 100.000 στρατιώτες.

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Δώσαμε 5.000 τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και απέτυχε, δεν υπάρχει νίκη

Η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να υπολογίζουμε στη νίκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Daniel Davis απόστρατος Αμερικανός αντισυνταγματάρχης.

«Οι ΗΠΑ προμήθευσαν 5.000 τεθωρακισμένα οχήματα, δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από όσα δώρισε η Ευρώπη.

Κάναμε τα πάντα, αλλά δεν βοήθησαν ώστε να σπάσει η πρώτη γραμμή του μετώπου…

Σε ποια βάση πιστεύει κανείς ότι κάτι θα γίνει αλλαγή στο μέλλον;.
Ο Daniel Davis κάλεσε την Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες προτού η χώρα χάσει περισσότερα εδάφη.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken είπε ότι η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί εάν υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους της Ρωσίας….

H Ουκρανία θα χάσει και νέα εδάφη…

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει νέα εδάφη εάν δεν ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο εγγύς μέλλον, τόνισε ο αντισυνταγματάρχης Daniel Davis.

«Αν πάει η Ουκρανία σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τώρα, υπάρχει μια ευκαιρία να διατηρήσει τα υπάρχοντα εδάφη και να μην χάσει ακόμη περισσότερα.

Εάν αγνοήσουμε την πραγματικότητα, εάν συνεχίσουμε να λέμε ότι θα δώσουμε ακόμη περισσότερα όπλα στην Ουκρανία η πιθανότητα είναι ότι η Ρωσία θα αποκτήσει νέα εδάφη».

Ο Daniel Davis τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει επαρκείς πόρους για να κερδίσει και η δυτική βοήθεια δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.

«Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι δυνατότητές του αυξάνονται.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ήδη προχωρούν στο βορρά, προχωρούν στο νότο.

Ποιος ξέρει, ίσως μέχρι το τέλος του χειμώνα ξεκινήστε μια άλλη επίθεση αλλά από την Ρωσία», - συνόψισε ο Daniel Davis.

Στην Ουκρανία Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ) για «διαβεβαιώσεις» προς τον Zelensky

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin έφθασε στο Κίεβο χωρίς να έχει ανακοινωθεί η επίσκεψή του και εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη "για μεγάλο χρονικό διάστημα", καθώς εγείρονται διαρκώς ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της ζωτικής σημασίας δυτικής βοήθειας, με την εισβολή της Ρωσίας να παρατείνεται.

Ο Austin που συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη φωτογραφήθηκε χαμογελαστός την στιγμή της χειραψίας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Austin στο Κίεβο από τον Απρίλιο του 2022.
"Το μήνυμα που σας μεταφέρω σήμερα, κ. Πρόεδρε, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μαζί σας.

Θα παραμείνουμε μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Austin στον Ζelensky ύστερα από μια ολονύκτια διαδρομή με τρένο από την Πολωνία. Η πρέσβειρα των
ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink δήλωσε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί την "ακλόνητη υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ουκρανία στον αγώνα της για ελευθερία".

Ο Ζelensky είπε στον Austin ότι η επίσκεψη του είναι "ένα πολύ σημαντικό σημάδι" για την Ουκρανία. "Υπολογίζουμε στην υποστήριξη σας" είπε ο Ζelensky στον Austin.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενης δυσφορίας στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία , ενώ τον Νοέμβριο του επόμενου έτους θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου δίνουν προτεραιότητα στη βοήθεια προς το Ισραήλ, παρότι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα και τους δύο συμμάχους.

Κατ' ιδίαν, κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας μπορεί να γίνονται λιγότερο συχνές, αντανακλώντας την ευρύτερη ανησυχία για τα επίπεδα υποστήριξης που απαιτούνται στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας για το επόμενο έτος έχει έλλειμμα άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο πρέπει να καλυφθεί.

Οι δυτικοί πιέζουν την Ουκρανία να υιοθετήσει τακτική ... ναζιστικής Γερμανίας

Οι δυτικές χώρες απαιτούν από το Κίεβο να ενισχύσει και να διευρύνει την στρατολόγηση για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκάλυψε το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας(SVR).
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Naryshkin, η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Zelensky, ανεξάρτητα από τις απώλειες, να αποδείξει στην παγκόσμια κοινότητα την αδυναμία της νίκης της Μόσχας στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία απαιτούν από την ουκρανική ηγεσία να επιτρέψει την στράτευση από τα 17 και την ίδια στιγμή να το αυξήσει το όριο στα 70, καθώς και να πραγματοποιήσει πρόσθετη κινητοποίηση γυναικών.
Το SVR σημείωσε ότι, μετά από τα εν λόγω δυτικά αιτήματα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Rustem Umerov πρότεινε στην ουκρανική βουλή να μελετήσει τη δυνατότητα μείωσης της ελάχιστης ηλικίας στράτευσης.
«Εάν συμβεί αυτό, το καθεστώς του Κιέβου θα επιβεβαιώσει τη ναζιστική του φύση στέλνοντας δεκαεπτάχρονα αγόρια στη φωτιά του πολέμου για να παρατείνουν την αγωνία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό θα θυμίζει πολύ τις ενέργειες της ηγεσίας της ναζιστικής Γερμανίας για τη δημιουργία της ναζιστικής πολιτοφυλακής το φθινόπωρο του 1944 - το Volkssturm, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκαν μονάδες Νεολαίας Χίτλερ από παιδιά» τονίζει το Γραφείο Τύπου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Πρόσφατα, στην Ουκρανία υπήρξαν όλο και πιο συχνές εκκλήσεις για ενίσχυση και διεύρυνση των όρων στρατολόγησης.
Στα τέλη Οκτωβρίου, μια τέτοια πρόταση έγινε από ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της βουλής, Sergei Rakhmanin, ο οποίος κατέδειξε τις τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του λόχου της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Vladislav Shevchuk, μίλησε στα ΜΜΕ για την ανάγκη ολικής επιστράτευσης.
Επιπλέον, η Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα καταργεί τις αναβολές στράτευσης λόγω φοίτησης σε Πανεπιστήμια, διευρύνοντας, έτσι «προς τα κάτω» τα όρια στρατολόγησης, ώστε να κληθούν στον πόλεμο όσοι λαμβάνουν δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Προτείνουν, επίσης, να περιοριστούν τα κριτήρια απαλλαγής στράτευσης για όσους φροντίζουν αναπήρους και ηλικιωμένους.

Zakharova για Maidan: Μετέτρεψε την Ουκρανία σε μία άπορη γη χωρίς ανεξαρτησία

Μετά το «πραξικόπημα του Maidan», η Ουκρανία έχασε την κρατική της ανεξαρτησία και μετατράπηκε σε μια «φτωχή, άπορη γη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σχόλιο για τη δέκατη επέτειο από την έναρξη των διαδηλώσεων του ουκρανικού Euromaidan.
«Σήμερα είναι σκόπιμο να τεθεί το ερώτημα, τι ακριβώς έκανε η Euromaidan για την Ουκρανία, εάν το απόλυτο όνειρό της να ενσωματωθεί στην "ευρωπαϊκή οικογένεια" έχει γίνει πραγματικότητα. Η απάντηση είναι προφανής», δήλωσε η διπλωμάτης.
«Η Ουκρανία έχει μετατραπεί από μια αυτάρκη, βιομηχανικά ανεπτυγμένη και πολυπληθής δημοκρατία της πρώην ΕΣΣΔ σε μια φτωχή, άπορη περιοχή», σημείωσε η Zakharova.
«Η χώρα έχει χάσει την κρατική της ανεξαρτησία και συντηρείται από δυτικούς αποικιοκράτες που καθορίζουν την εσωτερική και εξωτερική της πολιτική», επεσήμανε ο διπλωμάτης.
Συνέστησε, δε, σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις πριν από δέκα χρόνια «να φανταστούν τι τραγικές συνέπειες θα είχε για αυτούς».
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο αδελφός μας ουκρανικός λαός, έχοντας κρατηθεί όμηρος από τους Αγγλοσάξονες και το καθεστώς του Κιέβου που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αναγκάζεται να ζει υπό τυραννία, στην πραγματικότητα, σε μια αποικία, εξ ολοκλήρου εξαρτώμενη από εξωτερικές δωρεές», τόνισε με νόημα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.
«Αλλά αυτό είναι το τίμημα της λεγόμενης "ευρωπαϊκής επιλογής", η οποία συγκάλυψε τα εν ψυχρώ σχέδια της Δύσης να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό επιθετικό εθνικιστικό κράτος, για να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο στον υπαρξιακό αγώνα με τη Ρωσία στο ξόδεψε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών και κατέστρεψε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε η Zakharova εξαπολύοντας για μία ακόμα φορά πυρά στη Δύση για τη στρατηγική της.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις του Maidan εξηγώντας ότι «τα αντίποινα από τις κεντρικές αρχές και ο οκταετής εμφύλιος πόλεμος κατά του Donbass ώθησαν τους κατοίκους έξι από τις 27 περιοχές της Ουκρανίας να επιλέξουν να ενταχθούν στη Ρωσία».
Σε μία αναδρομή των γεγονότων του Μαϊντάν, η Zakharova υπενθύμισε ότι πριν από δέκα χρόνια «επιδέξιοι υποκινητές, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ινστρούχτορες, έφεραν πλήθη σε διαδηλώσεις στους δρόμους με υποσχέσεις για μια "καλύτερη ευρωπαϊκή" ζωή, ταξίδια χωρίς βίζα στις χώρες της ΕΕ, δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολέμηση της διαφθοράς», επεσήμανε.
Ενώ προσέθεσε πως «στην πραγματικότητα, ήταν καλά ενορχηστρωμένες και οργανωμένες μαζικές ταραχές με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης».
Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Euromaidan, «ήταν ξεκάθαρο ότι μιλούσαμε για μια άλλη «έγχρωμη επανάσταση» - «το πνευματικό τέκνο» των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους» κατέληξε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.

Michael Ashcroft (Βρετανός πολιτικός στην Telegraph): Η Ρωσία θα προσαρτήσει τμηματικά την Ουκρανία, ορατή η πλήρης ήττα

Η Ρωσία μπορεί να προσαρτήσει αποσπασματικά την Ουκρανία εάν το ΝΑΤΟ δεν συμφωνήσει να δεχθεί την Ουκρανία στη συμμαχία, γράφεισε άρθρο του ο Βρετανός πολιτικός Michael Ashcroft στην Telegraph.
«Το να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και να αναλάβουμε τους σχετικούς κινδύνους είναι καλύτερο από το να επιτρέψουμε στη Ρωσία να προσαρτήσει την Ουκρανία τμηματικά ή πλήρως», τόνισε ο Michael Ashcroft.
Σύμφωνα με τον Michael Ashcroft, η Βορειοατλαντική Συμμαχία και η Δύση «προδίδουν το Κίεβο» με τις ενέργειές τους.
Παρά τις υποσχέσεις για αποδοχή της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό, στην πραγματικότητα η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει και να οδηγήσει σε πλήρη ήττα τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις…
Πρόσφατα ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πρότεινε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη.
Κατά τη γνώμη του, ο αποκλεισμός περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία από τη συμμαχία θα μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, διαφώνησε, επισημαίνοντας ότι ήταν σημαντικό για την Ουκρανία να καταλάβει το Donbass και την Κριμαία πριν από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Zakaria (Αμερικάνος αναλυτής): Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία ελπίδα να αντισταθούν στους Ρώσους

Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία ελπίδα και πιθανότητα να αντισταθούν στη Ρωσία και στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της λέει ο Fareed Zakaria, Αμερικάνος ειδικός σε θέματα διεθνούς πολιτικής.
Σε δηλώσεις του στο CNN ο Zakaria υποστηρίζει ότι «η ισχυρή βιομηχανία της Ρωσίας παράγει όλους τους τύπους όπλων, από πυρομαχικά μέχρι drones».
«Έχει μια πιο αναπτυγμένη οικονομία και μεγαλύτερο πληθυσμό.
Αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα» υπογράμμισε ο Zakaria, αναφέροντας πως χωρίς τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια της Δύσης, ο ουκρανικός στρατός είναι καταδικασμένος σε ήττα.

Omelyan (Ουκρανός στρατηγός): Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πεθάνουν για την Κριμαία και το Donbass

Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πεθάνουν για την απελευθέρωση της Κριμαίας και του Donbass λέει ο Volodymyr Omelyan, πρώην υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας και πλέον διοικητής στον ουκρανικό στρατό.
«Δεν πρόκειται για τη νίκη που είχαμε ονειρευτεί.
Θα πάρει πολύ περισσότερο από ότι είχαμε σκεφτεί» λέει μιλώντας στον Guardian o Omelyan.
«Η επιλογή είναι πολύ απλή.
Εάν είμαστε έτοιμοι να στείλουμε 300.000 ή 500.000 Ουκρανούς στρατιώτες για να απελευθερώσουμε την Κριμαία και το Donbass, και εάν πάρουμε τον σωστό αριθμό τανκ και F-16 από τη Δύση, μπορούμε να το κάνουμε.
Αλλά δεν βλέπω 500.0000 στρατιώτες να είναι έτοιμοι να πεθάνουν και δεν βλέπω την ετοιμότητα της Δύσης να στείλει τα κατάλληλα όπλα και την απαραίτητη ποσότητα όπλων που έχουμε ανάγκη» επισημαίνει ο Omelyan.
Όπως λέει, μια εναλλακτική θα ήταν να υπάρξει μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός προκειμένου να πραγματοποιηθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που θα σήμαινε πως η Ρωσία θα κατέρρεε και πως αργότερα η Κριμαία και το Donbass θα επέστρεφαν στην Ουκρανία.

Krivonos (απόστρατος Ουκρανός στρατηγός): Άχρηστα στο πεδίο της μάχης τα Leopard

Τα άρματα μάχης Leopard 1, τα οποία η Γερμανία έδωσε στον ουκρανικό στρατό, αποδείχθηκαν τελείως άχρηστα στο πεδίο της μάχης καθώς είναι ξεπερασμένα τεχνολογικά και ακατάλληλα για να φέρουν εις πέρας τη σύγχρονη πραγματικότητα των πολεμικών επιχειρήσεων υποστηρίζει ο Serhiy Krivonos, απόστρατος στρατηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Τα Leopard 1 φαίνονται στο πεδίο της μάχης σαν να προέρχονται από την Εποχή του Λίθου» είπε ο Krivonos, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Pryamoy.
Όπως είπε ο Krivonos, ακόμα και οι τέσσερις πρώτες τροποποιήσεις των Leopard 2 «δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο ουκρανικός στρατός», ενώ υποστήριξε πως κάποια άρματα μάχης φτάνουν στην Ουκρανία… ήδη κατεστραμμένα.

Markus Reisner (Αυστριακός Συνταγματάρχης): Τα Γερμανικά άρματα μάχης Leopard ήταν μια αποτυχία, δεν βοήθησαν

Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν δείξει καμία αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Markus Reisner Συνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner, μιλώντας στο ευρωπαϊκό φόρουμ της AIES στη Βιέννη.
«Όλοι πίστευαν ότι τα τανκς Leopard θα άλλαζαν κάτι, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη.
Γιατί; Επειδή οι Ουκρανοί δεν είχαν τις απαραίτητες δεξιότητες και δυνατότητες» τόνισε ο Markus Reisner.
Επίσης τόνισε ότι μια τέτοια κατάσταση είχε προβλεφθεί από την αρχή, ήταν προφανές από στρατιωτική άποψη, αλλά πολλοί δυτικοί εμπειρογνώμονες επέμειναν ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν «να νικήσουν τους Ρώσους χάρη στον ενθουσιασμό».
Όπως ανέφερε το Forbes, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πρόσφατα το 25% των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 25 τανκς Leopard κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Όλα τα κατεστραμμένα άρματα μάχης αυτού του τύπου, που εμφανίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο αφορούσαν τις εκδόσεις Leopard 2A4 και 2A6.

Forbes: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν άρματα μάχης Leopard 1A5 στο μέτωπο χωρίς πρόσθετη προστασία

Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1A5 που μεταφέρθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή δεν φέρουν την απαραίτητη προστασία, τόνισε το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
«Υπάρχει κάτι δυσοίωνο σε ένα βίντεο που δείχνει Leopard 1A5, το οποίο φαίνεται να έχει γυριστεί κοντά στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.
Το τανκ φαίνεται να μην έχει πρόσθετη θωράκιση.
Καμία προστασία από drones.
Δεν υπάρχουν μονάδες δυναμικής προστασίας από πυραύλους και βλήματα αναφέρει το Forbes
Σύμφωνα με Forbes, το γερμανικό Leopard 1A5 απαιτεί πρόσθετη προστασία λόγω του γεγονότος ότι η θωράκιση των 70 χιλιοστών το καθιστά πολύ ευάλωτο…
Όπως προκύπτει από τον ενημερωμένο κατάλογο στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης, η Γεερμανία προμήθευσε στην Ουκρανία 10 άρματα μάχης Leopard 1A5, πάνω από 20 οχήματα παντός εδάφους και περισσότερα από 30 φορτηγά.
Όπως ανέφερε Forbes, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πρόσφατα το ένα τέταρτο των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.

Oliver Stone (Αμερικάνος σκηνοθέτης): Οι ΗΠΑ θέλουν να αρπάξουν τους πόρους της Ρωσίας – Δεν την θέλουν κυρίαρχη χώρα

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ρωσία διότι ο πραγματικός τους στόχος είναι να αρπάξουν τους πλούσιους πόρους της υποστήριξε ο γνωστός Αμερικάνος σκηνοθέτης, Oliver Stone.
Σε δηλώσεις του στην διαδικτυακή πύλη MovieWeb, ο Stone υποστήριξε πως η Ρωσία έγινε κατά πολύ ισχυρότερη μετά την άνοδο στην εξουσία του προέδρου Vladimir Putin, γεγονός που όπως είπε, δεν συμβαδίζει με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ για τη Ρωσία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν η Ρωσία να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Δεν θέλουμε μια ανεξάρτητη Ρωσία.
Θέλουμε να της στερήσουμε την κυριαρχία της προκειμένου οι ΗΠΑ να εισέλθουν στην ευρασιατική ήπειρο, η οποία είναι πολύ πλούσια, όπως η Ρωσία, η οποία έχει τεράστια ποσότητα φυσικών πόρων» υπογράμμισε ο Stone.
Πρόκειται για μια θέση, η οποία είναι σε πλήρη συμφωνία με τα όσα έχει κατά καιρούς υποστηρίξει και ο Putin, ο οποίος έχει τονίσει πως ο περιορισμός και η εξασθένηση της Ρωσίας είναι η μακροπρόθεση στρατηγική της Δύσης.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Η επιθυμία της Γερμανίας να συνεχίσει την στήριξη της Ουκρανίας προκαλεί έκπληξη

Η επιθυμία της Γερμανίας να συνεχίσει την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία αποτέλεσε έκπληξη, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
Η μόνη χώρα που έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία είναι η Γερμανία.
Και αυτό είναι κάπως έκπληξη.
Η γερμανική οικονομία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, επομένως μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους», τόνισε ο Larry Johnson.
Όπως σημείωσε ο Larry Johnson, παρά τη θέση του Βερολίνου , το συνολικό ενιαίο δυτικό μέτωπο, που έστειλε όπλα και χρήματα στην Ουκρανία, αρχίζει σιγά-σιγά να καταρρέει.
Όπως ανέφερε πρόσφατα η Γερμανική Bild, ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία σχεδιάζει να αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Πηγή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας είπε στην εφημερίδα για ενδεχόμενο διπλασιασμού του ποσού που σχεδιάζεται να διατεθεί στην Ουκρανία… αντί για 4 δισεκατομμύρια ευρώ, το Βερολίνο σκοπεύει να στείλει 8 δισεκατομμύρια.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία σε θλιβερή κατάσταση, καταρρέει, στέλνουν ηλικιωμένες Ουκρανές στον στρατό

Η Ουκρανία βρίσκεται σε «θλιβερή» κατάσταση, είναι σε αδιέξοδο αφού καλεί ηλικιωμένες γυναίκες για να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Έτσι σχολίασε το βίντεο που δημοσίευσε ο Anton Gerashchenko σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα να πολεμά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Anton Gerashchenko, η στρατιώτης είναι 54 ετών, έχει τρία παιδιά και ήδη έξι εγγόνια.
«Η ανάγκη της χώρας να στρατολογήσει 54χρονες γυναίκες στον αγώνα αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα», έγραψε ο Anton Gerashchenko.
Ο Anton Gerashchenko απέτισε φόρο τιμής στη γυναίκα, αφού παίρνει ρίσκα, εμπλέκεται σε επικίνδυνες δραστηριότητες, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι το καθεστώς του Κιέβου προσελκύει ανθρώπους σαν αυτήν να υπηρετήσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, λέει πολλά.
«Η Ουκρανία κυριολεκτικά κατατρώει τον εαυτό της», κατέληξε Scott Ritter
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov προειδοποίησε τον Οκτώβριο ότι η κινητοποίηση θα γίνει πιο σκληρή καθώς η έλλειψη στρατιωτών επιβάλλει σκληρά μέτρα.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην αντεπίθεση υπέστησαν μια «στρατηγική ήττα» και τώρα οι τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αναπληρωθούν.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Οι ρώσοι έχουν υπολογίσει τα πάντα, θα μας καταστρέψουν

Τα πλήγματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στο Κίεβο οδηγούν στην καταστροφή στρατιωτικών στόχων, παρά την προσπάθεια της ουκρανικής αεράμυνας, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma
Οι ρωσικοί πύραυλοι και UAV φτάνουν στους στόχους τους. Ξέρουν πόσους να εκτοξεύσουν για να καταστρέψουν αυτό ή εκείνο το αντικείμενο».
Ο Soskin πρόσθεσε ότι στο Κίεβο ισχυρίζονται ότι έχουν εξαλείψει έναν ορισμένο αριθμό ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούσαν προς στρατιωτική υποδομή, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί είναι στόχοι που αποσπούν την προσοχή της Ουκρανικής αεράμυνας.
«Ο Ουκρανικός στρατός, πέφτει στην ρωσική παγίδα, καταρρίπτει ότι θέλουν οι ρώσοι.
Το σύστημά τους το υπολογίζει αυτό όλη την ώρα, έτσι εκτοξεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα
Το βράδυ της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου.
Επίσης εκρήξεις σημειώθηκαν στην Kherson που ελέγχεται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Kost Bondarenko (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Θα μπορούσε να προκληθεί νέο Μαϊντάν και κοινωνική έκρηξη

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί ποια θα είναι η αιτία για ένα νέο «Μαϊντάν» στην Ουκρανία, ενδεχομένως θα μπορούσε να προκληθεί από μια αποτυχία στο μέτωπο ή μια επιδείνωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης του πληθυσμού, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Kost Bondarenko.
Σύμφωνα με τον Kost Bondarenko, στην κοινωνία κυριαρχούν αντικρουόμενα συναισθήματα για την κυβέρνηση.
Από τη μια πλευρά, ο κόσμος δεν επικρίνει δημόσια την ηγεσία του Κιέβου επειδή υπάρχουν μάχες, αλλά «οι εντάσεις στα παρασκήνια αυξάνονται».
Και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν ακουστεί το δυνατό κάλεσμα κάποιου.
Ίσως η προπαγάνδα κατά της Ρωσίας να μην λειτουργεί πλέον.
Η ώθηση θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, μια σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο ή μια απότομη επιδείνωση του κοινωνικοοικονομική κατάσταση», πιστεύει ο Bondarenko.
Κατά τη γνώμη του Kost Bondarenko, ο Zelensky προληπτικά ανακοίνωσε εκ των προτέρων τον κίνδυνο ενός νέου «Μαϊντάν».
Η κριτική στην κυβέρνηση αυξάνεται στην Ουκρανία.
Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι ο Zelensky φοβάται μια νέα λαϊκή εξέγερση.
Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να «σπείρει χάος», να οργανώνει το «Μαϊντάν-3» και να τον απομακρύνει από τη θέση του αλλά οι ρώσοι τονίζουν ότι αυτά τα κατασκευάζει ο Zelensky λόγω του αδιεξόδου που έχει περιέλθει.

Garland Nixon (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Ο Putin κέρδισε, πλήγμα η ήττα των ΗΠΑ χάνουν την αίγλη τους

Η ήττα της Ουκρανίας θα μετατραπεί σε καταστροφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η Αμερική θα χάσει την ιδιότητά της ως ισχυρής δύναμης στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας, δήλωσε ο δημοσιογράφος Garland Nixon.
Η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη σε αυτή τη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας όσο καμία άλλη.
Γιατί;
Επειδή αυτή τη φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεπλάκησαν σε μια σύγκρουση με μια υπερδύναμη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι θα δώσουν στην Ουκρανία σχεδόν τα πάντα…
Ως αποτέλεσμα, ο Putin κερδίζει τώρα… αυτή είναι μια μεγάλη ήττα για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Ο Garland Nixon τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος είχε κάνει λάθη στο παρελθόν, αλλά εκείνη την εποχή η χώρα είχε οικονομική, διπλωματική και βιομηχανική μεγάλη δύναμη, οπότε «αντιμετώπιζε τους λάθος υπολογισμούς».
Τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει αυτή τη δύναμη, η ήττα της Ουκρανίας θα έχει μεγάλες αρνητικές συνέπειες για την Αμερική.

Brian Berletik (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Οι ρώσοι κατέστρεψαν 3 στρατιές του Ουκρανικού στρατού

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τρεις στρατιές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός του σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletik
Κάθε στρατιά αποτελείται από 100.000 άντρες…
«Δεν έχουν χρόνο να εκπαιδεύσουν στρατεύματα για να στελεχώσουν αυτές τις ταξιαρχίες και αυτόν τον εξοπλισμό που θα μεταφέρει η Δύση, η Ουκρανία ετοιμάζει την 4η στρατιά αλλά ήδη οι 3 προηγούμενες στρατιές καταστράφηκαν».

Σύμφωνα με τον Brian Berletik, οι Ουκρανοί έχουν ήδη χάσει τρεις στρατιές δηλαδή 300.000 στρατιώτες στις μάχες με τον ρωσικό στρατό, η τελευταία στρατιά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών.
Ο Brian Berletik αμφέβαλλε για τη λογική της ουκρανικής ηγεσίας να συγκεντρώσει έναν άλλο στρατό για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, η οποία, όπως τόνισε ο Berletik, γίνεται όλο και ισχυρότερη στρατιωτικά.

New York Times: Τα Ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου συντρίβουν τα drones των Ουκρανών πριν φτάσουν στο στόχο

Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) εμποδίζουν αποτελεσματικά τα ουκρανικά drones, γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

«Οι Ρώσοι εμπόδισαν τα σήματα που συνέδεαν τα drones με τους δορυφόρους στους οποίους βασίζονταν για την πλοήγηση, με αποτέλεσμα να χάσουν το δρόμο τους και να συντριβούν στο έδαφος», σημείωσαν μηχανικοί της Quantum Systems, μιας γερμανικής εταιρείας που προμηθεύει drones στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου περιπλέκουν σημαντικά τη λειτουργία των πυραύλων με σύστημα καθοδήγησης GPS.
Όπως ανέφερε πρόσφατα το Defense News, οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν την εμπειρία του ηλεκτρονικού πολέμου στην Ουκρανία σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με τη Ρωσία ή την Κίνα.

Business Insider: Τα ρωσικά Lancet προκαλούν μεγάλες καταστροφές στον Ουκρανικό στρατό

Τα drones Lancet εξελίσσονται σε μεγάλη απειλή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, γράφει το αμερικανικό Business Insider.

Προφανώς, αυτό δεν είναι τύχη….

Οι κεφαλές των τελευταίων drones Lancet εκρήγνυνται στον αέρα, απελευθερώνοντας έναν πυρήνα πρόσκρουσης προς τον στόχο»
Οι νέες εκδόσεις ρωσικών UAV χτυπούν τον εχθρικό εξοπλισμό χωρίς πρόσκρουση: έτσι, το Lancet παρακάμπτει την πρόσθετη προστασία των Ουκρανών οχημάτων και έτσι καταστρέφει π.χ. τα οχήματα Bradley.

«Τα ρωσικά drones Lancet έχουν γίνει σοβαρή απειλή στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, η εμβέλεια και η ισχύς τους βελτιώνονται συνεχώς».
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη Zala Aero.
Είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.
Τα drones φέρουν κεφαλές βάρους τριών ή πέντε κιλών διαφορετικών τύπων, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.

Στην έκδοση Izdeliye-52, το UAV είναι εξοπλισμένο με δύο φτερά σε σχήμα Χ και είναι ικανό για σχεδόν κάθετη εφόρμιση.
Στην έκδοση Izdeliye-51, το drone είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο φτερό σε σχήμα Χ.

Τον Ιούλιο, ο επικεφαλής σχεδιαστής του ομίλου Zala Aero, Alexander Zakharov, δήλωσε ότι η νέα γενιά Lancets στην έκδοση Izdeliye-53 θα είναι ουσιαστικά άτρωτη σε αντίμετρα.

Forbes: Η Ρωσία καταστρέφει τα αμερικανικά βλήματα M982 Excalibur με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21

Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 καταστρέφουν τα αμερικανικά βλήματα υψηλής ακρίβειας M982 Excalibur, εμποδίζοντάς τα να χτυπήσουν στόχους, γράφει ο Vikram Mittal, αναπληρωτής καθηγητής μηχανικής συστημάτων στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, σε άρθρο του για το περιοδικό Forbes.

«Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 μπλοκάρει τα σήματα GPS στα βλήματα Excalibur που εκτοξεύονται από τους Ουκρανούς.
Ως αποτέλεσμα, τα βλήματα αποκλίνουν από την προβλεπόμενη πορεία και δεν χτυπούν τον στόχο.

Σύμφωνα με τον Vikram Mittal, ο ρωσικός στρατός είναι τεχνολογικά ανώτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που οδηγεί όχι μόνο στην καταστροφή μεγάλου αριθμού ουκρανικών drones, αλλά και στην αποτελεσματική και συχνά απρόσκοπτη χρήση ρωσικών drones.

«Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη επιτυχία με τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet.
Αυτά τα εξαιρετικά ακριβή και συμπαγή drones είναι δύσκολο να εντοπιστούν, χρησιμοποιούν μια απρόβλεπτη διαδρομή πτήσης, που δυσκολεύει την Ουκρανία να τα αντιμετωπίσει.

Όπως έχει αναφέρει και η βρετανική Daily Express, τα ρωσικά συγκροτήματα Pole-21 και Zhitel καταστέλλουν επιτυχώς σήματα από το GPS και άλλα δορυφορικά κανάλια στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και επίσης παρεμβαίνουν στα drones καμικάζι.

American Thinker: Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν και φεύγουν από την χώρα τους

Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν για τη χώρα τους αντιθέτως την εγκαταλείπουν, αναφέρει το American Thinker.
«Ίσως είναι καιρός για την Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, να συμβιβαστεί αν χρειαστεί, να είναι ρεαλιστής για τις προοπτικές της και να εργαστεί ώστε να γίνει μια νέα χώρα».

The Sun: Παραλίγο χάος - Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να καταστραφεί λόγω ελαττωματικού βυθόμετρου

Ένα πυρηνικό υποβρύχιο του Βρετανικού Ναυτικού με πυρηνικούς πυραύλους και πλήρωμα 140 ανδρών παραλίγο να βυθιστεί λόγω ελαττωματικού βυθόμετρου, αναφέρει η Sun.
«Το βυθόμετρο σε ένα σκάφος κλάσης Vanguard με πλήρωμα 140 ατόμων και πυραύλους Trident 2 παρουσίασε δυσλειτουργία στον Ατλαντικό».

Το υποβρύχιο ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε περιπολία όταν τα όργανα έδειχναν λάθος το βάθος, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι ήταν σε επίπεδη θέση ενώ βυθιζόταν ακόμα.

Το υποβρύχιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ήδη εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» όταν οι μηχανικοί στο πίσω τμήμα παρατήρησαν τις μετρήσεις του δεύτερου αισθητήρα και σήμανε συναγερμός.
Χάρη σε αυτό, αποφεύχθηκε η «χειρότερη καταστροφή» στο Βασιλικό Ναυτικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει η εφημερίδα Sun.

«Μια τέτοια καταστροφή θα ανάγκαζε μια εφιαλτική αποστολή διάσωσης να ανακτήσει το άκρως απόρρητο υποβρύχιοα και τον πυρηνικό του αντιδραστήρα πριν φτάσουν οι Ρώσοι εκεί».
Όπως είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στην Daily Mail ο πρώην Γενικός Διοικητής του Βασιλικού Ναυτικού, ναύαρχος, το βρετανικό ναυτικό βρίσκεται σε «άθλια» κατάσταση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν προσωρινά σημεία ανάπτυξης 5 Ουκρανικών Ταξιαρχιών στο Kupyansk

Η ρωσική επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες σε σημεία προσωρινής ανάπτυξης πέντε ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kupyansk.
«Κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση Kupyansk, τα πληρώματα των αεροσκαφών επιχειρησιακής-τακτικής αεροπορίας της ομάδας στρατευμάτων εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους και βόμβες στα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της 14ης, 41ης, 43ης και 44ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και 101ης Ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στις περιοχές Petropavlovka, Peschany, Sinkovka και Stepova Novoselovka».

Επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 19 Νοεμβρίου.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και το Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και ανατολικά του Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk). και στην κατεύθυνση Lyman κοντά στο Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna).
Ρωσικές πηγές τόνισαν ότι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν τακτικές νίκες κοντά στην Petropavlivka και τη Synkivka.

Τα τάγματα εθελοντών της Βόρειας Οσετίας «Alania» και «Storm Ossetia» ισχυρίστηκαν στις 18 Νοεμβρίου ότι οι μάχες είναι επί του παρόντος πολύ έντονες κοντά στο Kupyansk…
Υπήρξαν επίσης εχθροπραξίες κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske νοτιοδυτικά της Kreminna.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι στοιχεία της ρωσικής 164ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (μέρος της νεοσύστατης 25ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Ρωσίας [CAA], σύμφωνα με πληροφορίες υπό την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) επιτέθηκαν ανεπιτυχώς 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά Kreminna.

Μάχες και στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut, στις 19 Νοεμβρίου.
Ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απροσδιόριστη προέλαση στο Andriivka στις 18 Νοεμβρίου.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Klishchiivka και στο Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 18 και 19 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν προς την κατεύθυνση της Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και κοντά στο Klishchiivka, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν θέση στα κοντινά υψώματα…

Σκληρές μάχες και στην πόλη Avdiivka

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Avdiivka και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση στις 19 Νοεμβρίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στον σιδηρόδρομο νοτιοανατολικά του Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά του Avdiivka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν θέσεις κοντά στο σιδηρόδρομο κοντά στο Stepove και αντεπιτέθηκαν κοντά στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka.
Ρώσοι ισχυρίστηκαν στις 18 και 19 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στη βιομηχανική ζώνη στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka, το εργοστάσιο κοκ της Avdiivka και τον σιδηρόδρομο δυτικά και βορειοδυτικά της Krasnohorivka (5 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka).

Στοιχεία της ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1ο Σώμα Στρατού στο Donetsk) και των μονάδων "Storm-Z" προχώρησαν κοντά στο εστιατόριο "Tsarska Okhota" νότια της Avdiivka, αλλά αργότερα απέσυρε αυτόν τον ισχυρισμό μετά από άλλες ρωσικές πηγές αντέκρουσε αυτόν τον ισχυρισμό.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς νότια του Novokalynove (13 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka), ανατολικά της Novobakhmutivka (9 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και κοντά στο Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka).

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 18 και 19 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Pervomaiske (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka) και στο Sieverne δυτικά της Krasnohorivka νότια του σωρού απορριμμάτων βορειοδυτικά της Avdiivka, ανατολικά του εργοστασίου οπτάνθρακα προς Novokalynove και από τη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της Avdiivka

Ρωσικές πηγές υποστήριξαν στις 18 και 19 Νοεμβρίου ότι οι μάχες συνεχίζονται κοντά στη βιομηχανική ζώνη, το εργοστάσιο οπτάνθρακα και το Stepove.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun δήλωσε στις 19 Νοεμβρίου ότι οι ρώσοι έχουν απώλειες κοντά στην Avdiivka


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου