Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROSTAT



Εφιαλτικά τα στοιχεία της Eurostat για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα, περίπου το 48% περιλαμβάνει ένα παιδί, το 35% δύο παιδιά και το 17% τρία παιδιά.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα κρούει η Ελληνική Λύση επικαλούμενη τα «στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat».

Σύμφωνα με αυτά, όπως σημειώνει η Ελληνική Λύση «στη χώρα μας από τα περίπου 4,1 εκατομμύρια νοικοκυριά, περισσότερα από 3 εκατομμύρια δεν έχουν παιδιά ενώ τρία ή περισσότερα παιδιά έχουν λιγότερα από 170.000 νοικοκυριά!».

Η Ελληνική Λύση χαρακτηρίζει τα στοιχεία αυτά «εφιαλτικά», τονίζοντας ότι «αποτελούν ύψιστη απειλή για την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού έθνους». «Οποιαδήποτε ολιγωρία και συνέχιση των εγκληματικών λαθών που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του αφανισμού, θα τιμωρηθεί σκληρά από την ίδια την ιστορία. 

Η Ελληνική Λύση απαιτεί τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της συρρίκνωσης του Ελληνισμού, το οποίο θα εκπονήσει άμεσα δεσμευτικές πολιτικές που θα υποχρεώνουν την παρούσα και τις μελλοντικές κυβερνήσεις να τις εφαρμόσουν», προσθέτει η Ελληνική Λύση και καταλήγει: «Είμαστε πλέον υπόλογοι τόσο στους νεκρούς όσο και στους αγέννητους».
Eurostat: Σε ένα στα τέσσερα νοικοκυριά της ΕΕ μεγαλώνει τουλάχιστον ένα παιδί

Σε ένα στα τέσσερα νοικοκυριά της ΕΕ μεγαλώνει τουλάχιστον ένα παιδί, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat του 2022, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Στην ΕΕ υπάρχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια ιδιωτικά νοικοκυριά, και στο 24,3% εξ’αυτών ζουν παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Ειδικότερα, το 12,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ περιλαμβάνει ένα παιδί , το 9,3% δύο παιδιά και μόνο στο 3% των νοικοκυριών της ΕΕ έχει 3 παιδιά ή περισσότερα.

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6,9% μεταξύ 2012 και 2022, ωστόσο την ίδια περίοδο το ποσοστό των νοικοκυριών που περιλάμβαναν τουλάχιστον ένα παιδί μειώθηκε κατά 2,4%.

Τα υψηλότερα ποσοστά νοικοκυριών με παιδιά καταγράφηκαν στη Σλοβακία (33,9%), την Ιρλανδία (32,2%) και την Κύπρο (30,6%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στη Φινλανδία (18,4%), τη Γερμανία (20,1%) και την Ολλανδία (21,8%).

Μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην ΕΕ, σχεδόν τα μισά είχαν μόνο ένα παιδί (49,5%) το 2022, ενώ δύο παιδιά είχε το 38,1% των νοικοκυριών και τρία ή περισσότερα παιδιά το 12,4%.

Τα νοικοκυριά με ένα παιδί είναι τα πιο διαδεδομένα μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός από την Ολλανδία, όπου τα νοικοκυριά με δύο παιδιά έχουν το υψηλότερο ποσοστό (42%).

Μόνο ένα παιδί περιλαμβάνουν πάνω από τα μισά νοικοκυριά στην Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία.

Τα νοικοκυριά με τρία ή περισσότερα παιδιά είναι το λιγότερο συνηθισμένο σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το ποσοστό τους μεταξύ όλων των νοικοκυριών με παιδιά κυμαινόταν από 22,3% στην Ιρλανδία, 21,2% στη Σουηδία και 19,0% στη Φινλανδία, έως 6,3% στην Πορτογαλία, 6,5% στη Βουλγαρία και 7,4% στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα, περίπου το 48% περιλαμβάνει ένα παιδί, το 35% δύο παιδιά και το 17% τρία παιδιά.




4 σχόλια:

  1. Υπάρχει αυτή η τάση στις δυτικές κοινωνίες οι άνθρωποι να προτιμούν να μην κάνουν παιδιά για διάφορους λόγους. Αυτό είναι και ένα σχέδιο της Νέας Εποχής που μαζί με άλλα θα οδηγήσουν τελικά στην μείωση του πληθυσμού της γης. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση διότι είναι θέμα εκμοντέρνισης, αν κοιτάξεις πχ τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη η τους Λατίνους στις ΗΠΑ οι οποίοι αν και παραδοσιακά θεωρείται ότι κάνουν πολλά παιδιά φλερτάρουν με τα νούμερα των δυτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχεται μια εικόνα, όπου οι ψυχές από χιλιάδες Ελληνόπουλα πεταμένα στους υπονόμους, που δε γνώρισαν το φως του ήλιου, αλλά κατακρεουργήθηκαν όχι από τζιχαντιστές, όχι από εβραίους, όχι από Οθωμανούς, όχι από ανθρωποφάγους της Παπούα Νέας Γουινέας, αλλά από τη "μάνα" τους. Τα Ελληνόπουλα αυτά λοιπόν φωνάζουν: "Αν είχατε αφήσει να γεννηθούμε, δε θα υπήρχε υπογεννητικότητα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρες μου βρε π... ένα άγριο θηρίο σε όλη την πλάση που να σκοτώνει τα παιδιά του κι εγώ θα κάτω να με γ....
      Γι' αυτό λειτουργεί ο πνευματικός νόμος και μας έρχονται τα μπουλούκια των ισλαμολάθρο. Αν είχαμε μετάνοια και λίγη προσευχούλα τα πράματα θα ερχόταν πιο ήπια. Αλλά δυστυχώς έχουμε ξεπεράσει και τα θηρία κι έχουμε γίνει ανθρωποδαίμονες.

      Διαγραφή
  3. ΜΕ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΛΡΑΤΙΑΣ ΑΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΑΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ
    ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ .
    ΤΩΡΑ ΚΑΠΑΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΤΣΑ ΤΟΥ.
    Ο ΔΕ ΧΑΊΒΑΝΟΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ή ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ,ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΘΟΡΥΒΓ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή