Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ IDF ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ: «ΔΙΩΞΤΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ»
3 ΒΙΝΤΕΟ


Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών για τους χειρισμούς του Μ.Νετανιάχου και του πολεμικού συμβουλίου του στο θέμα της Χεζμπολάχ. Οι Αμερικανοί παρενέβησαν αρκετές φορές ζητώντας από τους Ισραηλινούς να μην “κλιμακώσουν με τη Χεζμπολάχ και να τηρήσουν την συμφωνία”.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin εξέφρασε την ανησυχία του στον Ισραηλινό ομόλογό του Yoav Gallant το Σάββατο για τον ρόλο του Ισραήλ στην κλιμάκωση της έντασης κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι ο Νετανιάχου έχει «κάνει σχόλια που είναι διαφορετικά από το όραμα που εξέθεσε ο Μπλίνκεν, τόσο όταν ήμασταν στην περιοχή όσο και μετά στο Τόκιο».

«Κάποιοι στην κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχούν ότι το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει τη Χεζμπολάχ και να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για έναν ευρύτερο πόλεμο στον Λίβανο που θα μπορούσε να παρασύρει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες περαιτέρω στη σύγκρουση» ανέφεραν πηγές ενήμερες της κατάστασης!

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν δήλωσε σε ενημέρωση με δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ έχει διεθνή νομιμότητα για «άλλες 2-3 εβδομάδες μάχης» στη Γάζα.

“Αισθανόμαστε ότι υπάρχει διεθνής πίεση στο Ισραήλ. Δεν είναι ισχυρή αλλά δυναμώνει”, είπε

Πριν λίγο, τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μέλη της Κνεσέτ και οι υπουργοί του Λικούντ συζητούν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Νετανιάχου μέσω ψήφου δυσπιστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου