Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ...ΗΤΤΗΜΕΝΟ!

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ, ΣΗΜΑ ΤΕΛΟΥΣ – ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο PUTIN ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΙΡΗΝΗ

Μόνο με πλήρη άρση κυρώσεων και παράδοση Ουκρανίας, ο Putin θα δεχθεί ειρήνη - Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο Ουκρανικός στρατός, λιποτακτούν μαζικά

 Η Ρωσία τους συνέτριψε…

Όταν ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, η δυτική προπαγάνδα είχε προβλέψει ότι σε λίγους μήνες η Ρωσία θα καταρρεύσει οικονομικά και στρατιωτικά.

Η Ρωσία σήμερα είναι ισχυρότερη στρατιωτικά, αποδεδειγμένα, συνέτριψε την Ουκρανία και τα όπλα του ΝΑΤΟ και επίσης οικονομικά είναι ισχυρότερη.

Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και η Δύση σε δραματικά τραγική θέση.
Μόνο με πλήρη άρση κυρώσεων και παράδοση Ουκρανίας, ο Putin θα δεχθεί ειρήνη

Ήδη τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Δύση πρέπει να κάνει θυσίες για να πετύχει ειρήνη στην Ουκρανία… και μια από αυτές είναι η πλήρης άρση των κυρώσεων.

Στην αμερικανική Πολιτεία του New Jersey, ο νόμος για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχει ανασταλεί
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν ότι μετά την νίκη της ακροδεξιάς στην Ολλανδία το μέτωπο της Δύσης καταρρέει…

Η Ολλανδία συμπορεύεται με την Ουγγαρία για το Ουκρανικό και προφανώς κλείνει το μάτι στην Ρωσία.

Το βέβαιο είναι ότι τα ολλανδικά F-16 δεν θα πάνε στην Ουκρανία.

Σε στρατιωτικό επίπεδο μετά τα αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης, όπως αποκαλύπτει ο αμερικανικός Συνταγματάρχης Douglas McGregor… ολόκληρες μονάδες από τον Ουκρανικό στρατό παραδίδονται καθώς βλέπουν το αδιέξοδο και βλέπουν την ματαιότητα των μαχών.

Αrakhamia (Ουκρανός βουλευτής): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει την άνοιξη του 2023, αλλά δεν ήθελε η Βρετανία

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την περασμένη άνοιξη, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson εμπόδισε το Κίεβο να υπογράψει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, όπως είπε ο David Arakhamia, επικεφαλής της παράταξης του κόμματος Υπηρέτης του Λαού και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «1+1».
«Οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να τερματίσουν τον πόλεμο εάν λαμβάναμε ουδέτερη στάση, όπως η Φινλανδία , και δεσμευόμασταν ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτό ήταν το βασικό σημείο.
Επιπλέον, όταν επιστρέψαμε από την Κωνσταντινούπολη, ήρθε ο Boris Johnson στο Κίεβο και είπε: “Δεν θα υπογράψουμε τίποτα μαζί τους και ας παλέψουμε”» ανέφερε ο ρωσοαναθρεμμένος Ουκρανός πολιτικός.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον βουλευτή, η Ουκρανία δεν συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός, καθώς «αυτό ερχόταν σε αντίθεση με το σύνταγμά της».

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Στα πρόθυρα κατάρρευσης ο Ουκρανικός στρατός, λιποτακτούν μαζικά

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω του υψηλού επιπέδου λιποταξίας μεταξύ των στρατιωτικών, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τώρα το μέτωπο μαζικά σε μεγάλους αριθμούς.
Υπάρχουν πολλοί διοικητές που παραδίδουν ολόκληρες μικρές μονάδες επειδή δεν μπορούν να απομακρύνουν τους τραυματίες.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, η σύγκρουση έχει χαθεί για την Ουκρανία και ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Zelensky, έχει ελάχιστους οδούς διαφυγής.
«Ο Zelensky εξόργισε εκατομμύρια Ουκρανούς, τους οδήγησε στον δρόμο προς την πραγματική καταστροφή.
Συνήθως αυτό τελειώνει άσχημα για έναν ηγέτη» κατέληξε ο Douglas McGregor.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye εδώ και 6 μήνες, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά η αντεπίθεση απέτυχε.
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 3.500 τεθωρακισμένα και άλλα τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού και 104.000 στρατιώτες.

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ πρέπει να δεχθούν πλήρη άρση κυρώσεων ώστε η Ρωσία να δεχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν μια πλήρης αποτυχία και θα πρέπει να αρθούν για να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία αναφέρει το αμερικανικό Responsible Statecraft
«Οι δυτικές χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σκληρή αλήθεια: οι κυρώσεις και τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να γίνουν απαραίτητη θυσία για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», τονίζει το Responsible Statecraft.
Επέστησε επίσης την προσοχή στα αντίμετρα με τα οποία η Ρωσία μπόρεσε να αντισταθεί στον οικονομικό πόλεμο.
Το Responsible Statecraft υπενθύμισε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας «πολύ γρήγορα» απάντησε στις κυρώσεις της Δύσης, περιορίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων στο εξωτερικό και αυξάνοντας το βασικό επιτόκιο στο 20%.
Το Responsible Statecraft πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί δεν εμπόδισαν την ανάπτυξη του ρωσικού εξωτερικού εμπορίου.
Οι δυτικοί πολιτικοί υποτίμησαν σημαντικά την προθυμία των χωρών σε όλο τον κόσμο να αγνοήσουν τους οικονομικούς περιορισμούς.
Επιπλέον, αναφέρει το Responsible Statecraft, οι δηλώσεις των δυτικών για την επικείμενη «κατάρρευση» της ρωσικής οικονομίας είχαν σκοπό να παρηγορήσουν τους ψηφοφόρους που υποφέρουν από τις «παράπλευρες» συνέπειες των περιοριστικών πολιτικών.
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν γίνει το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αποτυχίας της πολιτικής κυρώσεων σε παγκόσμια κλίμακα ανέφερε το Responsible Statecraft.

Ρωσία: Αντίποινα εάν προχωρήσουν τα σχέδια για «στρατιωτική Schengen» στην Ευρώπη - Απειλή το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κινείται προς τα σύνορα της Ρωσίας και αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία αλλά και να επιφέρει αντίποινα υποστήριξε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις του αντιστράτηγου Alexander Sollfrank, αρχηγού της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας και Επιμελητείας του ΝΑΤΟ (JSEC) για τη δημιουργία μιας «στρατιωτικής Schengen» στην Ευρώπη.
«Είναι το ΝΑΤΟ που κινείται συνεχώς με τη στρατιωτική του υποδομή προς τα σύνορά μας.
Δεν κινούμαστε εμείς προς τις υποδομές του ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ κινείται και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ανησυχήσει και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αντίποινα για να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια» υποστήριξε ο Peskov, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία μιας «στρατιωτικής Schengen» στην Ευρώπη, εντάσσονται στο πλαίσιο της εξέλιξης της αντιπαράθεσης της Δύσης με τη Ρωσία.
«Τέτοιες προθέσεις αυξάνουν την ένταση στην Ευρώπη» ανέφερε ο Peskov.
«Η συμμαχία πάντα θεωρούσε τη χώρα μας εχθρό υπό όρους.
Τώρα θεωρεί τη χώρα μας έναν προφανή εχθρό» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι εάν αυτό το σχέδιο γίνει πραγματικότητα, τότε η Ρωσία θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο.

Ελεύθερη κυκλοφορία… στρατευμάτων

Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη, η οποία έχει τις συνέπειές της» υπογράμμισε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στο Reuters o Sollfrank είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας στρατιωτικής Schengen στην Ευρώπη προκειμένου να μπορούν οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να κινούνται ελεύθερα στο ευρωπαϊκό έδαφος προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Sollfrank υπάρχει υπερβολική γραφειοκρατία σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που όπως είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην κίνηση των στρατιωτικών δυνάμεων σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Politico: Στο New Jersey, ο νόμος για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχει ανασταλεί…

Οι αρχές της πολιτείας του New Jersey (Νιου Τζέρσεϊ) ανέστειλαν τον νόμο για μέτρα κατά εταιρειών που έχουν δεσμούς με τη Ρωσία, υποστηρίζει το Politico.
Η αμερικανική πολιτεία ανέστειλε οικειοθελώς τον νόμο, αφού μια εταιρεία που σχεδίαζε να βάλει στη μαύρη λίστα έλαβε προσωρινή διαταγή περιορισμού από ομοσπονδιακό δικαστή.
Σύμφωνα με το Politico, μιλάμε για τα αμερικανικά τμήματα της ιαπωνικής Kyocera, η οποία έχει θυγατρικές στη Ρωσία.
Όπως σημείωσε το Politico, η Xerox, η JP Morgan Chase, η Tarkett και άλλες μεγάλες εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να μπουν στη μαύρη λίστα για συνεργασία με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Politico, ο κυβερνήτης της πολιτείας υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία λίγο μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Οι εταιρείες επίσης δέχθηκαν πλήγμα αφού μειώθηκαν οι επιδοτήσεις και επενδύσεις από το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο.
Η Ρωσία είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει την πίεση των κυρώσεων.
Ο Putin έχει σημειώσει ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και τα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον Putin, ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

American Conservative: Σε απόγνωση ο Zelensky, λιγοστεύουν όσοι πιστεύουν στη νίκη της Ουκρανίας

Σε απόγνωση είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, καθώς αρχίζει να διαπιστώνει ότι ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί σύμμαχοι του αρχίζουν να πιστεύουν πως δεν πρόκειται η σύγκρουση με τη Ρωσία να έχει θετικό και ευνοϊκό αποτέλεσμα για το Κίεβο.
Αυτό υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα The American Conservative.
«Ο Zelensky έφτασε σε απόγνωση, εκφράζοντας την άποψη ότι «κανείς δεν πιστεύει στη νίκη μας όσο εγώ. Κανείς».
Ακόμη και οι στρατιωτικοί διοικητές του είναι απρόθυμοι να υπακούσουν στις εντολές του για την εκτέλεση αναποτελεσματικών επιθετικών επιχειρήσεων» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως είναι απαραίτητο σε αυτές τις συνθήκες όπου στο Κίεβο εξαντλείται το ανθρώπινο δυναμικό, να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.
«Προτεραιότητα πρέπει να είναι ο τερματισμός της σύγκρουσης τόσο για να σταματήσει η καταστροφή της Ουκρανίας όσο και για να αποτραπεί η κλιμάκωση» αναφέρει το δημοσίευμα.

Kyiv Independent: Η νίκη Geert Wilders στην Ολλανδία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ουκρανία

Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Geert Wilders, θα φέρει προβλήματα στην Ουκρανία, η συμμαχία του με τον ηγέτη της Ουγγαρίας Orban και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ, αναφέρει η Kyiv Independent.
Ο Ολλανδός Geert Wilders είναι κοντά στον Orban.
Αυτές οι συμμαχίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη μελλοντικών πακέτων κυρώσεων από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η νίκη του Κόμματος Ελευθερίας του Wilders (PVV) στις βουλευτικές εκλογές σηματοδοτεί το «τέλος μιας εποχής» που η Ολλανδία ήταν άνευ όρων σύμμαχος της Ουκρανίας.
Ο Ολλανδός Geert Wilders αντιτίθεται στη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, συνδέοντας αυτή την υποστήριξη με την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας της.
Η Kyiv Independent ανησυχεί επίσης για τις «φιλορωσικές» απόψεις του Geert Wilders.
Ο Wilders έχει μιλήσει κατά της ρωσοφοβίας στη Δύση και σημείωσε την αρνητική επίδραση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην ολλανδική οικονομία.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία ότι αυτή η τάση (προς τη νίκη των ακροδεξιών κομμάτων στις εκλογές) θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε το Ινστιτούτο Clingendael.

Wolfgang Munchau (New Statesman): Η αλαζονεία και η άγνοια σκοτώνουν – Η Δύση χάνει συμμάχους σε όλο τον κόσμο

Οι δυτικοί ηγέτες κάνουν βαθύτατα λάθος σχετικά με την κυρίαρχη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης στον κόσμο.
Η Ρωσία και η Κίνα ήδη στερούν από τη Δύση συμμάχους στον Παγκόσμιο Νότο, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Wolfgang Munchau σε άρθρο του για τη βρετανική έκδοση New Statesman .
«Η Δύση χάνει συμμάχους μεταξύ των αδέσμευτων κρατών.
Η Κίνα έχει γίνει ο κύριος επενδυτής στη Χιλή.
Η Κίνα και η Ρωσία είναι εξαιρετικά ενεργές στην Αφρική.
Αυτές οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου δεν παίζουν με την Δύση.
Ο δημοσιογράφος Wolfgang Munchau πρόσθεσε ότι ο Putin βρήκε στον Κινέζο ηγέτη Xi έναν «εταίρο» στον αγώνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.
Ο Munchau σημείωσε ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της δυτικής διπλωματίας ήταν η πολιτική κυρώσεων: προκάλεσε αρνητική αντίδραση όχι μόνο στις χώρες που τέθηκαν υπό περιορισμούς, αλλά και στα κράτη του Παγκόσμιου Νότου.
Ο Wolfgang Munchau πρόσθεσε ότι τα αντιρωσικά μέτρα όχι μόνο απομακρύνουν άλλες χώρες από τη Δύση, αλλά και δεν λειτουργούν: συγκεκριμένα, τα ανώτατα όρια τιμών του πετρελαίου αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.
Σύμφωνα με τον Munchau, η «αλαζονεία και η άγνοια» της Δύσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ήττα σε όλα τα μέτωπα: στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και στον οικονομικό αγώνα με την Κίνα.
Το μερίδιο της Δύσης στην παγκόσμια οικονομία μειώνεται σταθερά.
Μόνο το εγώ μας δεν μειώνεται - και η αίσθηση ότι είμαστε εμείς, που εξακολουθούμε να κυβερνάμε τον κόσμο» κατέληξε ο Wolfgang Munchau

UnHerd (Βρετανικό μέσο): Η Ρωσία μπορεί να μην συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Δύση

Η Δύση βρίσκεται σε αδύναμη θέση, θέλει ειρήνη, αλλά δεν έχει νόημα να έρθει η Ρωσία σε συμφωνία τώρα, αναφέρει η βρετανική πύλη UnHerd.
«Οι δυτικοί ηγέτες σκέφτονται τη γεωπολιτική σαν να ήταν το 1823, όχι το 2023, και η επιρροή τους στην παγκόσμια σκηνή καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.
Τώρα που οι στρατιωτικές επιλογές στην Ουκρανία έχουν εξαντληθεί, θέλουν ειρήνη, αλλά βρίσκονται σε αδύναμη θέση»,
Σύμφωνα με το UnHerd, η σύγκρουση στην Ουκρανία οδήγησε σε αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η αύξηση των τιμών της ενέργειας «κατέστρεψε» την παραγωγική βάση του Παλαιού Κόσμου και του στέρησε την ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια αγορά.
Το UnHerd είπε ότι η Δύση έχει ήδη εξαντλήσει όλους τους πόρους για να στηρίξει την Ουκρανία και «δεν θα συμβάλλει στην δημιουργία άλλου στρατού».
Η κατάρρευση της αμερικανικής και της ΝΑΤΟικής βιομηχανίας οδήγησε σε ελλείψεις πυρομαχικών, ενώ η Ρωσία έδειξε ότι μπορεί εύκολα να παράγει «απίστευτες» ποσότητες βλημάτων πυροβολικού εάν χρειαστεί.
«Γεννιέται το ερώτημα: Γιατί οι Ρώσοι να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν προχωρούν σε βασικούς στρατηγικούς τομείς;».

Pavel Vernivsky (Οικονομολόγος): Η κατάρρευση της Ουκρανικής οικονομίας είναι ορατή

Ο προσανατολισμός της ουκρανικής οικονομίας προς τον αγροτικό τομέα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, έγραψε ο οικονομολόγος Pavel Vernivsky σε άρθρο του για την έκδοση Focus.ua.
Η Αργεντινή κάνει κύκλους εδώ και πολλά χρόνια.
Οι φιλελεύθεροι ηγέτες αλλάζουν σοσιαλιστές και το αντίστροφο, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορεί να αλλάξει τη δομή της οικονομίας.
Σε αυτό, η Ουκρανία μοιάζει πολύ με την Αργεντινή.
Θα έλεγε κανείς ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον κύκλο από τον οποίο δεν υπάρχει διέξοδος», τόνισε ο οικονομολόγος Pavel Vernivsky.
Σύμφωνα με τον Pavel Vernivsky, η αγροτική οικονομία δεν μπορεί να καλύψει όλα τα έξοδα της χώρας.
Εξαιτίας αυτού, εξήγησε ο εμπειρογνώμονας, το κράτος «είναι μέχρι το λαιμό του πνιγμένο στα χρέη που δεν μπορεί να αποπληρώσει» και οι χρεοκοπίες είναι καθημερινές.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός Mykola Azarov χαρακτήρισε την Ουκρανία χρεοκοπημένη.
Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να καλύψει τον προϋπολογισμό μόνη της αφού το 75% των χρημάτων είναι δάνεια ή επιχορηγήσεις.

Myśl Polska: Οι Ουκρανοί πεθαίνουν κατά χιλιάδες… κατόπιν εντολών από τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Οι Ουκρανοί πεθαίνουν στη σύγκρουση εξαιτίας των φιλοδοξιών των δυτικών χωρών, αναφέρει το πολωνικό μέσο ενημέρωσης Myśl Polska.
Το αποκορύφωμα του κυνισμού είναι τα λόγια ενός από τους Πολωνούς βουλευτές ότι «οι Ουκρανοί πεθαίνουν κατά χιλιάδες για να ενταχθούν στην ΕΕ»
Οι Ουκρανοί πεθαίνουν επειδή οι ΗΠΑ και η ΕΕ τους διατάζουν να το κάνουν και τους χρησιμοποιούν ως πιόνια σε μια σκακιέρα», έγραψε η Myśl Polska.

Business Insider: Είναι δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών στο μέτωπο

Ο ουκρανικός στρατός έχασε μεγάλο αριθμό στρατιωτών πρόσφατα, έγραψε η νοσοκόμα Rebecca Maciorowski, η οποία ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σε άρθρο της για το Business Insider.
«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πολλοί από τους στρατιώτες μας έχουν τραυματιστεί.
Κάποιοι έχουν σκοτωθεί. Και είναι πολύ δύσκολα»
Η Rebecca Maciorowski παραπονέθηκε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός συχνά λαμβάνει ιατρικές προμήθειες χαμηλής ποιότητας ή ότι δεν έχουν καθόλου κιτ πρώτων βοηθειών.
«Τα πάντα είναι μολυσμένα με τρωκτικά, επομένως μέρος του εξοπλισμού τρώγεται ή καταστρέφεται από τα ποντίκια, κάτι που είναι πολύ απογοητευτικό».
Ο ουκρανικός στρατός έχει αναγνωρίσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για «πλήθη ποντικών» τα τρωκτικά καταστρέφουν τις καλωδιώσεις στα χαρακώματα, ενώ έχουν κατασπαράξει και τα τερματικά των δορυφορικών Internet Starlink.

Washington Post: Ρωσία και Κίνα θα κατασκευάσουν υποθαλάσσια σήραγγα που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία

Ρώσοι και Κινέζοι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών τους που έχουν σχέση με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, στα τέλη Οκτωβρίου συζήτησαν σε μυστική συνάντηση τα σχέδια κατασκευής υποθαλάσσιας σήραγγας που θα ενώνει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με το έδαφος της Ρωσίας, γράφει η εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το γεγονός αυτό καθαυτό των συνομιλιών επιβεβαιώνει αφενός ότι η Ρωσία ανησυχεί για την ασφάλεια της γέφυρας της Κριμαίας (γέφυρα του Κερτς), η οποία δύο φορές τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από εκρήξεις που σημειώθηκαν με ενέργειες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών. Αφετέρου, υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα που έχει για τη ρωσική κυβέρνηση η συγκοινωνιακή σύνδεση με την Κριμαία, καθώς και την αυξανόμενη εξάρτηση της Ρωσίας από την Κίνα.
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, επισημαίνουν ότι η σήραγγα είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο έργο από κατασκευαστικής άποψης ακόμη και σε ειρηνική περίοδο, ενώ σε περίοδο πολέμου ένα τόσο μεγάλο έργο υποδομής που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη γραμμή του μετώπου ποτέ δεν έχει κατασκευασθεί. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στο έργο εγκυμονεί κινδύνους και για την Κίνα επειδή οι εργαζόμενες στην Κριμαία εταιρείες εμπίπτουν στις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πεκίνο επίσημα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας.
Παρόλα αυτά, η αλληλογραφία που υπέκλεψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνει ότι μια σειρά από κινεζικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για το έργο. Πρόκειται ιδιαίτερα για την κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών (CRCC). Αναφέρεται επίσης ότι στη Σεβαστούπολη δημιουργήθηκε ένας ρωσοκινεζικός όμιλος που ασχολείται με το εν λόγω έργο. Ο επικεφαλής του ομίλου, ο επιχειρηματίας Βλαντίμιρ Καλιούζνι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει με δημοσιογράφο "εχθρικού μέσου ενημέρωσης". Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε επιστολή με αποδέκτη τον Γκεόργκι Μουράτοφ, που εκπροσωπεί τη ρωσική κυβέρνηση στην Κριμαία εκ μέρους του Ρώσου προέδρου, ο Καλιούζνι έγραψε ότι η CRCC είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην κατασκευή της σήραγγας ως γενικός εργολάβος. Η κινεζική εταιρεία δεν σχολίασε το θέμα.
Οι επίσημες αρχές της Μόσχας και του Πεκίνου όπως επίσης και το Κίεβο δεν σχολίασαν το δημοσίευμα της εφημερίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών παγκοσμίως θεωρεί την Κριμαία έδαφος της Ουκρανίας.

Peskov (Ρωσία): Απόλυτος παραλογισμός ένα υποθαλάσσιο τούνελ κάτω από την Κριμαία

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov θεώρησε απολύτως παράλογο το δημοσίευμα της Washington Post ότι η Μόσχα και το Πεκίνο φέρεται να συζήτησαν σχέδια για την κατασκευή μιας υποθαλάσσιο σήραγγας κάτω από το στενό του Κερτς, η οποία θα προστατεύεται από τις ουκρανικές επιθέσεις.
«Όχι, αυτό δεν αξίζει καν να σχολιαστεί. Δεν μοιάζει με την Washington Post, είναι ανοησία», σχολίασε σχετικά, απαντώντας σε αντίστοιχο αίτημα δημοσιογράφων.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Sergey Aksenov, χαρακτήρισε παραπληροφόρηση δημοσιεύματα σε ξένα μέσα ενημέρωσης για υποτιθέμενες προετοιμασίες για την κατασκευή σήραγγας κάτω από το στενό του Κερτς με τη συμμετοχή της κινεζικής πλευράς.
«Αυτό είναι ψέμα. Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. [...] Δεν ξέρω τι υπάρχει στο μυαλό των συντακτών της αμερικανικής έκδοσης και των πηγών στις οποίες αναφέρονται και γιατί διαδίδουν τέτοια παραπληροφόρηση, αυτό είναι ένα ερώτημα για αυτούς. Ωστόσο, συμβουλή στους δυτικούς δημοσιογράφους: μην βιαστείτε να εμπιστευτείτε τις ουκρανικές πηγές, καθώς και την ουκρανική ηγεσία, γιατί, για να το θέσω ήπια, υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για την επάρκειά τους», έγραψε ο Aksenov στον προσωπικό του λογιαριασμό στο Telegram.

Οι ρώσοι ετοιμάζουν νέα πληρώματα για να νεότερα άρματα μάχης T-90 M Proryv για μάχες στην Ουκρανία

Τα πληρώματα των σύγχρονων αρμάτων μάχης T-90 M Proryv της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας υποβάλλονται σε μαχητική εκπαίδευση σε σκοποβολή από κλειστές θέσεις βολής σε πεδίο εκπαίδευσης στην πίσω περιοχή στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους το Υπουργείο Άμυνας.
«Τα πληρώματα αρμάτων εξασκούνται να πυροβολούν στόχους χρησιμοποιώντας τα τυπικά όπλα του τανκ, τόσο από κλειστές θέσεις όσο και από ανοιχτό άμεσο πυρ, και οι ρυθμίσεις πυρός πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα».
Διευκρίνισε επίσης ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αύξηση της συνοχής και της εναλλαξιμότητας των μελών του πληρώματος, καθώς και στην οδήγηση με υψηλές ταχύτητες και στους ελιγμούς μετά την εκτέλεση αποστολών.
Το κύριο ρωσικό άρμα μάχης T-90M Proryv είναι ένα ριζικά εκσυγχρονισμένο σοβιετικό άρμα T-90.
Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το τανκ έχει αυξημένη ικανότητα επιβίωσης του πληρώματος χάρη σε μια νέας σχεδίασης μονάδα πυργίσκου με πανοπλία πολλαπλών στρωμάτων, με αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται έξω από το χώρο μάχης, καθώς και αυξημένη γκάμα όπλων.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παραλαμβάνουν νέα παρτίδα μαχητικών 5ης γενιάς Su-57

Η υπηρεσία Τύπου της Rostec ανέφερε ότι μια νέα σειρά μαχητικών Su-2023 πέμπτης γενιάς θα μεταφερθεί στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις μέχρι το τέλος του έτους. Την πληροφορία επιβεβαιώθηκε ο Γενικός Διευθυντής του United Aircraft Corporation (UAC) Yuri Slyusar.
Εκτός από τα μαχητικά Su-57, το VKS θα λάβει και τα μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-35S. Τα νέα Su-57 έχουν μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας εμπλοκής στόχων στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει μια διθέσια έκδοση αυτού του αεροσκάφους, εξοπλισμένη με ένα πολυλειτουργικό σύστημα ελέγχου που επιτρέπει τη μεταφορά του ελέγχου από τον έναν πιλότο στον άλλο.
Η παράδοση νέων μαχητικών θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, αποδεικνύοντας τη συνεχή ανάπτυξη της στρατιωτικής αεροπορίας και την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι στο πιλοτήριο του Su-57 παραγωγής, ο πίνακας οργάνων καταλαμβάνεται από ενιαία οθόνη τεχνολογίας αφής και το HUD είναι ολογραφικό, ευρυγώνιο, με την κλασσική μορφή και λειτουργία που έχει και στα μαχητικά τέταρτης γενιάς. Γνωρίζουμε επίσης ότι κατ΄ επιλογή του ιπταμένου, κάποιες από τις ενδείξεις του μεταφέρονται σε προβολικό σύστημα επί κάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου