Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ



Γράφει ο Παναγιώτης Πανάγος

ΩΣΤΕ Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ;
 ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.

Μερικές δεκάδες «επώνυμοι» και μερικές χιλιάδες δευτερότριτοι έγιναν ΔΩΣΙΚΟΛΟΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ. 

Δηλαδή ένα ΠΟΣΟΣΤΟ από αυτούς που έγιναν πολιτευτές, βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μεγαλοσυνδικαλιστές, κομματάρχες, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, εργολάβοι, και λοιποί κρατικοδίαιτοι.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ «ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ, εργαστήκαμε, κολλήσαμε ένσημα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΠΑΞΑΜΕ δεν κλέψαμε ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ, δεν έγινε επειδή δεν μπορέσαμε να κλέψουμε.

Στην πορεία γίναμε «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ που σιχάθηκαν και γύρισαν στο σπίτι». Εγκαταλείψαμε κάθε επαφή με τα κομματικά δρώμενα που έζεχναν σαπίλα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΞΑΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΉΘΗΚΕ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ. Η ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΣ ΠΕΝΤΑΠΛΟΥΝ.

Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ», ήμασταν με διαφορά η καλύτερη γενιά. 

Οι μεγαλύτεροι της γενιάς αυτής, έζησαν τα απόνερα του εμφυλίου, την σκληρή ακροδεξιά μετεμφυλιακή καραμανλική οκταετία και φυσικά την επταετή φασιστοχούντα. 

 Αυτές τις περιόδους έγιναν κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες που ατσάλωσαν αυτή τη γενιά που ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ.

Πρακτικά για να μην λέγονται γενικόλογες παπαριές: Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΧΡΌΝΙΑ. Θεωρητικά η «Γενιά του Πολυτεχνείου» είμαστε όσοι γεννηθήκαμε από το 1930 έως 1955, δηλαδή όσοι ήμασταν το 1973 από 18 έως 43 ετών.


Στην επόμενη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκαν από το 1955 έως 1980 και στην μεθεπόμενη από το 1980 έως το 2005. Οι νεότεροι της μεθεπόμενης γενιάς είναι σήμερα 18 ετών και οι 18ρηδες του 1973, σήμερα ήμαστε περίπου 70ρηδες.

ΥΓ: ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ «ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΣΤΟΙΧΙΏΝΕΙ ΝΑΖΊ, ΦΑΣΊΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΆΝΤΗΜΑ. 

Τους τρελαίνει ότι το γεγονός της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ έγινε επειδή ένα κομμάτι του λαού βγήκε στο προσκήνιο και έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις, χωρίς κομματική καθοδήγηση. 

Τούτο ούτε η αριστερά το θέλει η δε δεξιά το τρέμει. Κι έπειτα το 99,9% των δεξιών φανερά ή κρυφά είναι φιλοχουντικοί. 

Την τελευταία δεκαπενταετία πάντως, (από το 2008 και μετά) σε όσες πολιτικές διεργασίες, κινητοποιήσεις κλπ έγιναν, όταν έβλεπες το παρουσιολόγιο, διαπίστωνες ότι σε μεγάλο ποσοστό (πάντως το μεγαλύτερο), οι παρόντες ήταν από 50 ετών και πάνω.(Της «γενιάς του πολυτεχνείου»). 

Φυσικά και έχουν αγωνιστεί και πολλοί από τις γενιές πριν και τις γενιές μετά την "γενιά του πολυτεχνείου", αλλά οι άσχετες και εμπαθείς παπαριές απευθύνονται μόνον σε αυτήν.


ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ



3 σχόλια:

  1. τα σταρατα λογια αξιζουν. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ εκτος των ναζι-φασιστες-δεξιους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΩ ΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΕΝΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ή ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΗΜΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΜΟΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ.
    ΟΜΩΣ AΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΟΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΤΟΥ ΄73.ΑΥΤΟ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΗΤΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΙΣΚΕ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ .
    ΚΑΙ ΑΣ ΠΙΚΡΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή