Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

Ο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΑΖΩΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η HAMAS ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝ 7Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο NETANYAHU



Το δημοσίευμα της Haaretz με τις αναφορές των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας - Τα πυρά κατά αμάχων και η διείσδυση από τη Hamas

Νέα στοιχεία από εγχώρια ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον Παλαιστινίων ενόπλων αλλά σκότωσε και τραυμάτισε Ισραηλινούς που συμμετείχαν σε φεστιβάλ κατά τη διάρκεια επίθεσης της Hamas κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι μια αναφορά των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ βασίστηκε σε έρευνα της αστυνομίας η οποία ανέκρινε ένοπλους της Hamas που συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Η Haaretz ανέφερε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε στον χώρο του φεστιβάλ και άνοιξε πυρ εναντίον των ενόπλων αλλά και τραυμάτισε αρκετούς συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι ένοπλοι της Hamas δεν είχαν προηγούμενη ενημέρωση για το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Κιμπούτς Reim, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth δημοσίευσε επίσης ρεπορτάζ για την παρέμβαση ελικοπτέρων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην επίθεση που πραγματοποίησε η Hamas από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.





Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «αντιμετώπισαν δυσκολία να αναγνωρίσουν τους μαχητές της Hamas», προσθέτοντας ότι οι πιλότοι ελικοπτέρων «χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό» εναντίον αμάχων στο φεστιβάλ.

«Οι τρομοκράτες της Ηamas έλαβαν οδηγίες να ενωθούν σιγά σιγά με το πλήθος και να μην μετακινηθούν σε καμία περίπτωση», ανέφερε η εφημερίδα.

«Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις ισραηλινές δυνάμεις από αέρος ώστε να πιστέψουν ότι αυτοί από κάτω ήταν Ισραηλινοί.

Αυτή η εξαπάτηση λειτούργησε για λίγο, ώσπου τα ελικόπτερα Apache έπρεπε να απελευθερωθούν από κάθε περιορισμό.

Οι πιλότοι δυσκολεύτηκαν να διακρίνουν ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος Ισραηλινός», προστίθεται στην έκθεση.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι «όταν το συνειδητοποίησαν, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν οβίδες πυροβολικού εναντίον των τρομοκρατών ανεξάρτητα, χωρίς να πάρουν άδεια από τους ανωτέρους τους».






To ισραηλινό αφήγημα

Οι αποκαλύψεις της έρευνας είναι αντίθετες με την επίσημη ισραηλινή αφήγηση σχετικά με την επίθεση της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας που ισχυρίστηκε ότι ένοπλοι της Hamas έσφαξαν τους νεαρούς που διασκέδαζαν στο φεστιβάλ.

Η αστυνομία εντόπισε χάρτες στους νεκρούς ή αιχμάλωτους Παλαιστίνιους μαχητές με στοχευμένες τοποθεσίες, αλλά κανένας δεν περιελάμβανε ως τόπο επίθεσης τον χώρο του φεστιβάλ Nova.

Πιστεύεται ότι οι επιτιθέμενοι παρατήρησαν το φεστιβάλ ενώ χρησιμοποιούσαν αλεξίπτωτα πλαγιάς ή drones των οποίων ο προορισμός προσγείωσης ήταν το κοντινό κιμπούτς Re'im.
Αυτό υποστηρίζεται περαιτέρω από το εύρημα ότι οι δράστες είχαν πλησιάσει τον χώρο του φεστιβάλ από έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο και όχι από την κατεύθυνση των συνόρων της Γάζας.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι από τους 4.400 παρευρισκόμενους είχαν ήδη εγκαταλείψει το φεστιβάλ μέχρι τη στιγμή της επίθεσης, η οποία τελείωνε νωρίς λόγω των αναφορών 
για εκτόξευση ρουκετών.

Εκατοντάδες μαχητές της Hamas πέρασαν στο Ισραήλ σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση με το όνομα «Πλημμύρα Al-Aqsa», πυροδοτώντας μια ισραηλινή αιματηρή επίθεση αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα έχει καταστραφεί και οι επιζώντες της επίθεσης βρίσκονται σρη δίνη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Ισραήλ έχει διατυπώσει πολυάριθμους ισχυρισμούς σχετικά με τις τακτικές και τις ενέργειες της Hamas που έχουν καταρριφθεί ή δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι μαχητές της χρησιμοποιούν το νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα ως βάση.


H εκδίκηση

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 12.300 Παλαιστίνιους στις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Hamas.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το Ισραήλ, εν τω μεταξύ, ανέρχεται σε περίπου 1.200.

Χιλιάδες κτίρια, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, τζαμιών και εκκλησιών, είτε έχουν καταστραφεί είτε έχουν καταστραφεί από τα ανελέητα πλήγματα του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.

Ο ισραηλινός αποκλεισμός έχει επίσης αποκόψει τη Γάζα από τις προμήθειες καυσίμων, ηλεκτρισμού και νερού και μείωσε τις παραδόσεις βοήθειας στο ελάχιστο.

Το Ισραήλ έχει απορρίψει τις αυξανόμενες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε η Hamas.

Netanyahu: Fake News της Haaretz για το ελικόπτερο που έπληξε αμάχους στο φεστιβάλ – Δεν θα διοικήσει ποτέ η Παλαιστινιακή Αρχή τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu επιτέθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στην Παλαιστινιακή Αρχή και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, μετά την ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία αρνήθηκε ότι η Hamas ήταν αυτή που διέπραξε τη σφαγή των παρευρισκομένων στο μουσικό φεστιβάλ στο κιμπούτς του Reim.

«Δεν αρκεί το γεγονός ότι για 44 ημέρες ο Abu Mazen αρνείται να καταδικάσει την τρομερή σφαγή, τώρα ο λαός του αρνείται αυτή τη σφαγή και ρίχνει την ευθύνη στο Ισραήλ.

Ο αρνητής του Ολοκαυτώματος Abu Mazen τώρα αρνείται επίσης τη σφαγή της Hamas-ISIS», είπε ο Netanyahu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «την επόμενη μέρα που θα εξαλείψουμε τη Hamas, δεν θα επιτρέψουμε σε όποιον διευθύνει την πολιτική διοίκηση στη Γάζα να αρνηθεί την τρομοκρατία, να υποστηρίξει την τρομοκρατία, να πληρώσει για την τρομοκρατία και να εκπαιδεύσει τα παιδιά του για την τρομοκρατία και την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ».

Νωρίτερα, η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι ήταν πυρά από «ισραηλινό ελικόπτερο» που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 364 παρευρισκόμενων.
Το μήνυμα αναφέρει ότι ο ισχυρισμός αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Haaretz.

Αυτός είναι ένας ψευδής ισχυρισμός, ο οποίος δεν είναι αυτός που δημοσιεύτηκε στη Haaretz.

Όπως δημοσιεύτηκε στην αρχική είδηση, και σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η έρευνα για το περιστατικό αποκάλυψε ότι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μάχης πυροβόλησε κατά των τρομοκρατών και προφανώς χτύπησε και κάποιους από τους παρευρισκόμενους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου