Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ/ΟΜΗΡΩΝ ΚΑΙ 4ΗΜΕΡΗ ΑΝΑΚΩΧΗ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Θ΄ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ 300 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 100 ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΑΣ. ΣΕ Α΄ΦΑΣΗ Η ΧΑΜΑΣ Θ΄ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ 50 ΟΜΗΡΟΥΣ.


Επήλθε συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων και 4ημερη ανακωχή.. Η Χαμάς θ΄απελευθερώσει σε πρώτο στάδιο: 30 παιδιά και 8 μητέρες μαζί με 12 ακόμη γυναίκες .

Έτσι θα γίνει η συμφωνία

Το Ισραήλ θα λαμβάνει κάθε απόγευμα τον κατάλογο των απελευθερωμένων για την επόμενη μέρα και θα εγκρίνει εκ των προτέρων την απελευθέρωση περίπου 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων – προκειμένου να προετοιμαστεί για την απελευθέρωση έως και 100 Ισραηλινών απαχθέντων, αν και αναμένεται ότι τελικά 70-50 θα απελευθερωθούν. 

Η Χαμάς, η οποία κρατά περίπου 50 μητέρες και παιδιά, θα χρησιμοποιήσει τις ημέρες της εκεχειρίας για να εντοπίσει όσους δεν θα απελευθερωθούν στο πρώτο στάδιο αναφέρει το ynet. Νετανιάχου προς υπουργούς: 

Η Χαμάς συμφώνησε να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκέπτεται τους απαχθέντες και να μεταφέρει φάρμακα. Είπε ακόμη μόλις τελειώσει η ανακωχή θα συνεχιστεί κανονικά ο πόλεμο ως την επίτευξη των στόχων.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει στην κυβέρνησή του ότι η συμφωνία για την ομηρία είναι “η σωστή απόφαση”

Απόψε (Τρίτη) η κυβέρνηση ξεκίνησε την ειδική της συνεδρίαση για να εγκρίνει τη συμφωνία των απαχθέντων με τη Χαμάς, σύμφωνα με την οποία 50 μητέρες, παιδιά και ηλικιωμένες γυναίκες θα απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης περιόδου ανακωχής- κατά την οποία η Χαμάς θα προσπαθήσει να εντοπίσει περισσότερες μητέρες και παιδιά . 

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, θα απελευθερώσει 150 κρατούμενους ασφαλείας – αγόρια και γυναίκες που δεν καταδικάστηκαν για φόνο – ενώ σύμφωνα με τη συμφωνία, για κάθε επιπλέον απαγωγέα που απελευθερώνεται πέραν των 50, η Χαμάς θα δέχεται 3 ακόμη κρατούμενους και για κάθε 10 απαχθέντες – ένα ημέρα ανάπαυσης.

Ο λόγος για την ένταξη των ηλικιωμένων γυναικών ήδη στην τρέχουσα συμφωνία, με τις μητέρες και τα παιδιά, είναι ότι μέσω του σαββατικού η Χαμάς θα μπορέσει να φτάσει την ποσόστωση των απελευθερωμένων απαγωγέων που δεσμεύτηκε, 50. 

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την τοποθεσία μόνο 30 παιδιά και οκτώ μητέρες από τα περίπου 50 που κρατούνται στη Λωρίδα, και ότι τα υπόλοιπα Τα παιδιά και οι μητέρες έχουν άλλους παράγοντες στη Γάζα. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα χρησιμοποιήσει τις ημέρες του διαλείμματος για να εντοπίσει τις υπόλοιπες, προετοιμάζοντας το ενδεχόμενο επέκτασης του deal.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου