Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ! ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ;

ΤΕΜΠΗ: ΟΣΤΑ, ΚΑΜΕΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ



18 μήνες μετά, οι συγγενείς βρίσκουν ακόμα μακάβρια πειστήρια του εγκλήματος πεταμένα! - Φρίκη με όσα εντόπισε η ομάδα Anubis

Δεν υπάρχουν επαρκή λόγια για να αποδώσουν την ακατάπαυστη φρίκη που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, καθώς ανακαλύπτουν νέα μακάβρια ευρήματα σε οικόπεδα. 

Τραγικά ίχνη των νεκρών κρύβονται κάτω από σωρούς χώματος, αποτέλεσμα της επιχείρησης «μπαζώματος» που ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ενώ έχουν περάσει 18 μήνες από το αδιανόητο έγκλημα των Τεμπών, οι θλιμμένες οικογένειες συνεχίζουν, με δικά τους έξοδα, να ανακαλύπτουν πεταμένα αντικείμενα των παιδιών τους. 

Συγκεκριμένα, εκπαιδευμένοι σκύλοι ιδιωτικής εταιρείας, στην οποία απευθύνθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων, εντόπισαν σε ξένο οικόπεδο οστά, καμένα παπούτσια, καμένες μπλούζες, καθώς και μια κάρτα sms.


Μακάβρια πειστήρια ενός εγκλήματος που ξεπερνά την ανθρώπινη κατανόηση, και παρ’ όλα αυτά, καμία αρμόδια Αρχή δεν έχει αναλάβει την έρευνα όπως θα έπρεπε. 

Οι ιδιωτικές έρευνες έχουν αποφέρει ασύγκριτα περισσότερα ευρήματα σε σύγκριση με το «αργόσυρτο» ανακριτικό έργο που διεξάγεται.


Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι ενδείξεις, ένας τεράστιος όγκος στοιχείων θα παρέμενε αθέατος. 

Αρκεί να παρατηρήσουμε την εξοργιστική αμέλεια και την αδιαφορία των Αρχών για τα πειστήρια που είχαν απορριφθεί πρόχειρα στο Κουλούρι και στα οικόπεδα όπου κατέληξε το χώμα από τον τόπο της τραγωδίας.


Πώς, όμως, ήρθαν στο φως τα νέα συγκλονιστικά ευρήματα της έρευνας; 

Η γνωστή ομάδα Anubis, με τους εκπαιδευμένους σκύλους της, είναι αυτή που εντόπισε βιολογικό και γενετικό υλικό στο Κουλούρι, στο οικόπεδο του ΟΣΕ, όπου είχαν παραμείνει για μήνες τα βαγόνια από τα δύο τρένα, αφύλακτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.


Τώρα, η ομάδα Anubis έχει αναλάβει την έρευνα των χωμάτινων σωρών στην περιοχή Πηγάδια, όπου δόθηκε εντολή για την παράνομη μεταφορά 43 φορτηγών με χώμα από το σημείο «μηδέν», πετώντας μέλη νεκρών και τεκμήρια σαν να ήταν σκουπίδια, με σκοπό να αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος. 

Αυτή η αδιανόητη προσπάθεια συγκάλυψης ξεκίνησε χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την περισυλλογή των σορών.



Σύμφωνα με την έκθεση της ομάδας Anubis, όπως έχει ήδη αναφερθεί, εντοπίστηκαν οστά, προσωπικά αντικείμενα, καμένες μπλούζες, καμένα παπούτσια, καμένες ζώνες και μία κάρτα SIM. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε βιολογικό υλικό το οποίο, σύμφωνα με την έκθεση, έχει υποστεί φθορά από ζώα. 

Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνεται και ένα αντικείμενο που ζητήθηκε να εξεταστεί από μεταλλειολόγο, καθώς παραμένει αναπάντητο το κρίσιμο ερώτημα σχετικά με τις παράνομες εύφλεκτες ουσίες που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.


Εκτιμάται ότι περίπου 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη και την πυρκαγιά, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποιους ανήκε αυτό το παράνομο φορτίο και αν σχετίζεται με το σκιώδες κύκλωμα νοθείας καυσίμων, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε δύσκολη θέση τον ΟΣΕ, τη Hellenic Train και το υπουργείο Μεταφορών.



Σε κάθε περίπτωση, είναι αποτρόπαιο για ένα κράτος που θεωρείται ευρωπαϊκό, να παραμένουν απομεινάρια των νεκρών σε οικόπεδα και να μην υπάρχει καμία αντίδραση απέναντι σε αυτήν την κτηνωδία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου