Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ! ΦΑΡΑΖ ΕΛ ΜΑΧΝΤΑΟΥΙ :«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ»!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ: ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ UAV ΚΑΙ MRAP ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΥΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Ο  Faraz Al-Mahdawi  παραδέχθηκε:«οι Τούρκοι έδωσαν πολλά όπλα στους εχθρούς μας»

Ο ναύαρχος του λιβυκού στόλου, Φάραζ Ελ Μαχντάουι, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως την επόμενη εβδομάδα η Τρίπολη θα βρίσκεται στα χέρια του στρατού

Ο Ελ Μαχντάουι μίλησε στο OPEN λέγοντας: «Ο πόλεμος πάει πολύ ωραία. Ο στρατός ξεκίνησε και τώρα βρίσκεται έξω από την Τρίπολη. Την επόμενη εβδομάδα θα την έχουμε στα χέρια μας».

Μάλιστα ο ναύαρχος, ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και στη Σχολή Δοκίμων επιβεβαίωσε πως: «Οι Τούρκοι έδωσαν πολλά όπλα στους εχθρούς μας. Αυτό που λένε είναι σωστό. Εμείς δεν θα έχουμε σχέση με τους Τούρκους. Θα κόψουμε τη συμφωνία».

Για την υπόθεση με τον εκβιασμό της Τουρκίας στη Λιβύη, υπάρχει και βίντεο - ντοκουμέντο, όπου αποδεικνύεται η μεταφορά αρμάτων μάχη και όπλων.

Χθες, ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος διέταξε τις δυνάμεις να προχωρήσουν προς την Τρίπολη.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής στη μάχη της Τρίπολης», ανέφερε στην ομιλία του όπως μεταδίδει το «alarabiya».

Μάλιστα, στρατηγός Χαφτάρ προέτρεψε τους αντιπάλους να παραδώσουν τα όπλα τους καθώς έτσι θα εξασφαλίσουν την ασυλία τους.

Η πρωτεύουσα της Λιβύης ελέγχεται για την ώρα από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε πρόσφατα το μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.


Εν τω μεταξύ δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού,  εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις πλήττοντας τουρκικά UAV τα οποία είχαν μεταφερθεί με αεροσκάφος από την Τουρκία.  

Προβολή εικόνας στο Twitter

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα αεροσκάφος cargo Boeing 747-412 πέταξε από την Κωνσταντινούπολη και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Μισράτα, όπου εκφόρτωσε όπλα και UAV.


Προβολή εικόνας στο Twitter Η αντίδραση της λιβυκής Αεροπορίας ήταν άμεση. Οι επιθέσεις  έγιναν  τόσο από μαχητικά αεροσκάφη, όσο και από drones.

: Right now, National Air Force fighter jets & drones are carrying-out airstrike against backed Islamist militias of in AB (flight academy), they are trying to destroy the new batch of Turkish armed drones which are delivered this morning.Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter


Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τουρκικά UAV έχουν καταστραφεί, αλλά ένα τουλάχιστον Bayraktar TB2 καταρρίφθηκε σήμερα ενώ πετούσε πάνω από την Ain Zara, η οποία βρίσκεται νότια της Τρίπολης.

: 2 hours ago, National Army managed to shoot down a Bayraktar TB2 armed drone belonging to the the -backed Islamist militias of in , South of . This is one of the drones which Turkey illegally delivered few days ago.: Here is the wreckage of the made Bayraktar TB2 armed drone of 's Islamist militias which was shot-down by National Army/ this afternoon in , S.. These drones are being operated by Air Force officers based in .Προβολή εικόνας στο Twitter

Επίσης έχουν καταστραφεί τουρκικά MRAP Kirpi στην μάχη που δίνει ο Λιβυκός στρατός για να καταλάβει την Τρίπολη. 

Turkish BMC KIRPI MRAP operated by GNA has been destroyed by LNA inΠροβολή εικόνας στο Twitter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου