Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ "ΒΛΕΠΕΙ" ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ!


Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!




Ο ανώτατος στρατηγός της Ρωσίας προειδοποιεί ότι έρχεται ένας μεγάλος πόλεμος εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με το ΝΑΤΟ.

Ο κ. Valery Gerasimov, ο γενικός επιτελικός του επικεφαλής Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι πιστεύει πως η Δύση προετοιμάζεται για μια «μαζική στρατιωτική σύγκρουση».


Μιλώντας σε ανώτερα κλιμάκια στρατιωτικής ενημέρωσης– είπε ότι η Δύση θεωρεί τη Ρωσία ως «αντιπάλη κατάσταση».




Και ο στρατηγός επεσήμανε ότι η διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ήθελε ταχύτερη ανάπτυξη στην «ανατολική πλευρά».

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν αποστείλει τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα τους στην ανατολική Ευρώπη.

Αλληλοκαρηγορούνται για κλιμάκωση της επιθετικότητας και ο στρατηγός Γκερασίμοφ προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προκληθεί μια κατά λάθος σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ που θα οδηγούσε στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο "αρχηγός πολέμου" του Πούτιν δήλωσε: «Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπτυξη των αμερικανικών πυραυλικών εξοπλισμών στην Ευρώπη.

«Στις βαλτικές χώρες και την Πολωνία, στη μαύρη και τη βαλτική θάλασσα, η στρατιωτική δραστηριότητα εντείνεται, η ένταση των στρατιωτικών ασκήσεων του μπλοκ αυξάνεται.

«Τα σενάρια του ΝΑΤΟ δείχνουν την στοχοθετημένη προετοιμασία του, για εμπλοκή των δυνάμεών του σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση».

Κατηγόρησε τη Δύση ότι υπερβάλει όταν μιλά για «ρωσική στρατιωτική απειλή» εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης.

Ο στρατηγός Γκερασίμοφ είπε ότι τόσο η Μόσχα όσο και η Δύση πρέπει να ελαττώσουν τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης.

Η σύγκρουση θα έρθει μετά από μια σειρά στρατιωτικών εμπλοκών μεταξύ των δύο πλευρών, με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη που συχνά «βουίζουν» και στις δύο πλευρές στην ανατολική Ευρώπη.

Ο στρατηγός είπε: «Η απομείωση του κινδύνου στρατιωτικής εμπλοκής θα πρέπει να παραμείνει ο σημαντικότερος τομέας του διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ προκειμένου να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβληματικά ζητήματα».

Ο στρατηγός Γκερασίμοφ δήλωσε ότι ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος θα μπορούσε εύκολα να ξεκινήσει από μια μικρή σύγκρουση.

Αν και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν γενικό πόλεμο πριν από το 2050, είπε, θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση καθώς οι σχέση των δύο μερών παραμένει «ασταθής».

Είπε: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας.

«Ταυτόχρονα, η κατάσταση στον κόσμο παραμένει ασταθής και η πολεμική εξέλιξή γίνεται όλο και πιο δυναμική».

Ο στρατηγός Γκερασιμόφ συνέχισε: «Σε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν κρίσεις που ενδεχομένως να ξεφύγουν από τον έλεγχο και να εξελιχθούν σε μια μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση.

« Πιέσεις σε αστικό, πολιτικό, οικονομικό καθώς και σε επίπεδο ενημέρωσης, ασκούνται στα κράτη που προσπαθούν να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο της εξέλιξης της κατάστασης.

«Ως εκ τούτου, το δυναμικό άμυνας της Ρωσίας θα διατηρηθεί τώρα και στο μέλλον σε ένα επίπεδο, ώστε να είναι ικανό να απωθήσει κάθε επιθετική δράση εναντίον του κράτους μας από οποιοδήποτε περιβάλλον».

Η δήλωση έρχεται μετά από την κορυφαία διπλωμάτη της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, που κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προκαλεί εντάσεις με τη Μόσχα.

Είπε: «Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική που υιοθετήθηκε και επιβεβαιώθηκε στις συνόδους κορυφής της Ουαλίας, της Βαρσοβίας και των Βρυξελλών, η οποία αποσκοπεί στην αύξηση των εντάσεων και στην εξασφάλιση της κυριαρχίας του ΝΑΤΟ σε όλους τους τομείς – επιτόπου, στον αέρα, στη θάλασσα και στον κυβερνοχώρο.

«Από όσο μπορούμε να καταλάβουμε, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δέχθηκαν το αίτημα των ΗΠΑ να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες».

Η Ζαχάροβα συνέχισε: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι συνολικές στρατιωτικές δαπάνες τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων δαπανών και υπερβαίνουν τη Ρωσία κατά περισσότερο από 20 φορές».

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός στρατηγός, Barre Seguin, είπε ότι η συμμαχία πρέπει να «αναπροσανατολιστεί» λόγω της απειλής από τη Ρωσία.

Επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να στείλουν 20.000 στρατιώτες στην Ευρώπη τον Απρίλιο και τον Μάιο στις μεγαλύτερες στρατιωτικές τους ασκήσεις στο ευρωπαϊκό έδαφος από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο στρατηγός είπε: «Αυτό δείχνει πραγματικά τη διατλαντική ενότητα και τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».

Τα αμερικανικά στρατεύματα θα αυξηθούν με δυνάμεις από 18 συμμάχους του ΝΑΤΟ και θα φτάσουν περίπου τους 37.000 στρατιώτες κατά μήκος της ανατολικής πλευράς.

Ο στρατηγός Seguin δήλωσε: «Δεν έχουμε δείξει ,εδώ και 25 περίπου χρόνια, αυτή την ικανότητα να ενισχυθούμε γρήγορα, από διατλαντική άποψη».





ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:Romanos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου