Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΦΗΦΟ» ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ;



ΦΕΥΓΕΙ Η ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ» ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!


«Οι Άγγλοι μετάνιωσαν!»... «Εκατομμύρια Άγγλων διαδηλώνουν εναντίον του Brexit!»... «Μεγαλώνει η θέληση για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση»...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε.
Επειδή ο λαός δεν συμφωνεί,
πρέπει να διορίσουμε έναν καινούριο λαό!»
Μπέρτολτ Μπρεχτ

«Οι Άγγλοι μετάνιωσαν!»...
«Εκατομμύρια Άγγλων διαδηλώνουν εναντίον του Brexit!»...

«Μεγαλώνει η θέληση για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση»...

«Ο λαός δεν επιθυμεί έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!»...

«Καταστροφή για την οικονομία της Αγγλίας το Brexit!»..

.«Οι δημοσκοπήσεις τρομοκρατούν τον Johnson!»...


Piero Fassino, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής κομμουνιστικής αριστεράς, υπουργός, ευρωβουλευτής, δήμαρχος του Τορίνο, σήμερα βουλευτής και εκφραστής της ευρωπαϊκής αριστεράς, 9 Ιούλη 2019:
«Η απόφαση του Jeremy Corbyn να ζητήσει νέο δημοψήφισμα για το Brexit, για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη, είναι σοφή επιλογή κι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του αγγλικού λαού...»


Η προπαγάνδα των "αριστερών" και δεξιών ευρωπαϊστών του 4ου Ράιχ, αλλά και των αντίστοιχων στην Ελλάδα... συγκρούστηκε με την πραγματικότητα.

Τι περίεργο φαινόμενο μας καταλαμβάνει και στην αποικία Ελλάδα, τόσο στην αριστερά όσο και στη δεξιά... -ακόμη προσπαθούν ορισμένοι να κατανοήσουν, για παράδειγμα την κυρία Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) στο ραδιοσταθμό του κυρίου Χατζηνικολάου, ν' ανησυχεί κι αυτή για την άνοδο του εθνικισμού ενόψει των εκλογών στη Μ. Βρετανία-, αλλά και ΟΛΩΝ των οικονομολόγων αναλυτών, πανεπιστημιακών και σια για το Brexit.
Μοναδικές και φωτεινές εξαιρέσεις ο... Θύμιος Παπανικολάου στο περιοδικό "Ρεσάλτο"[Βλέπε σε: Εκλογές Βρετανίας: Δημοψήφισμα ΥΠΕΡ του Brexit

κι η Ιωάννα Υψηλάντη που σχολιάζει:

«Και τώρα, ας αρχίσουμε τις αποστολές κωλόχαρτου, φαρμάκων και γκαζιού, στον δοκιμαζόμενο λαό της Αγγλίας, που χτυπάει το κεφάλι του, για τον θρίαμβο του Brexit!😂😂😂

Περιμένουμε από τα εγχώρια παπαγαλάκια να μας ενημερώσουν, για την καταστροφή της οικονομίας της Βρετανίας και την "ραγδαία πτώση της στερλίνας".
Πού χάθηκαν οι....σοφοί αναλυτές μας;».

Τον Ιούλη του 2019, είχαμε σημειώσει τα σημερινά αυτονόητα για τον ιό του "Συνδρόμου Τσίπρα" στην αγγλική "αριστερά" [Βλέπε σε: "Syrizafication" Κόρμπιν: έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός των τραπεζιτών!].

Μπορεί να μην είναι αρεστή η θριαμβευτική νίκη του φιλελεύθερου συντηρητικού Boris Johnson, αλλά σε επίπεδο θεωρητικολογίας, σε κοσμοπολίτικα σαλόνια της αριστεράς των τραπεζιτών. 

Όμως, είναι νίκη του λαού της Βρετανίας που υποφέρει από στη γερμανική Ευρώπη. Έτσι, ας την καλωσορίσουμε ως μια λαϊκή νίκη, γιατί είναι νίκη του Brexit που αγνόησαν ότι το αποφάσισε ο λαός σε Δημοψήφισμα, και που σημαίνει:

1).Προοπτική ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας ως βάση για την επανασυνειδητοποίηση της εθνικής οικονομίας

2).Εκπληκτικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, καθώς αποτελεί μια απτή απόδειξη ότι η παραμονή σ' αυτό το κτηνώδες μόρφωμα των τραπεζιτών δεν είναι μη αναστρέψιμη.

Τώρα που ο λαός της Βρετανία ψήφισε, όλοι οι περισπούδαστοι "αναλυτές" της δεξιάς και της "αριστεράς" κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική αλητεία, αντί να ζητήσουν συγνώμη για τη μανιώδη και σε διατεταγμένη υπηρεσία τους, ώστε ν' αποδομήσουν της λαϊκή θέληση που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit, θα "πέσουν με τα μούτρα" -όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας-, για να μας εξηγήσουν πως αν ο Johnson κι οι συντηρητικοί κατατρόπωσαν τον Corbyn, φταίει το "πολύ αριστερό" πρόγραμμα του.

 Γεγονός που δεν αληθεύει, αν και φαίνεται πως ξεπέρασε σε ρητορεία τον επίσης "αριστερό" ηγέτη των Εργατικών, τον εγκληματία πολέμου Τόνι Μπλερ.

Η αλήθεια είναι πολύ απλή, θα λέγαμε απλοϊκή: η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία κι όχι οι γιάπις του Σίτυ, η εργατική τάξη, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι, γνωρίζουν στο πετσί τους πως η Ευρωπαϊκή Ένωση τους εξαθλιώνει και καλώς το πιστεύουν.
Έτσι ψήφισαν για όποιον "τάραξε τα νερά", πρόταξε την υλοποίηση της απόφασης του λαού στο δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ε.Ε. κι έθεσαν απέναντί τους τους "αριστερούς" Εργατικούς που ήθελαν νέο δημοψήφισμα για να υπάρξει επιτέλους το αποτέλεσμα που ήθελαν οι τραπεζίτες.

Ο καπιταλισμός είναι ο εχθρός, η γερμανική Ευρώπη του 4ου Ράιχ... αυτό είναι το ζητούμενο και παραμένει αυτό [Βλέπε σε: Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί... «Europa delenda est»!].

Οι Εργατικοί κι ένα Brexit που ποτέ δεν μπόρεσαν ν' ανεχθούν, φθάνοντας σε σημείο να εκφράσουν κι ακραία αριστερή φρασεολογία. Είχαμε την πολιτική αυτοκτονία, ή σωστότερα μια ακόμη αποκάλυψη του ρόλου της σοσιαλδημοκρατίας κι ο Corbyn ήταν ένας "έντιμος σοσιαλδημοκράτης".

Ο κύριος Jeremy Corbyn, αμέσως μετά την ήττα δήλωσε, όπως δηλώνουν όλοι οι "αριστεροί" σε διατεταγμένη υπηρεσία τραπεζιτών: «Θα συνεχίσω να παλεύω για τον σοσιαλισμό στο κοινοβούλιο».

Λίγο περίεργος αυτός ο "σοσιαλισμός" εντός της Ευρώπης των τραπεζιτών και φυσικά μαζί με τους τρομοκράτες φονιάδες στη Συρία, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ", αλλά κι εναντίον του Ρώσικου επεκτατισμού και σια...

Ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro περιγράφει συνοπτικά, μεταξύ άλλων, το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία στην "Il Fatto Quotidiano":

«Μαθήματα Μ. Βρετανίας: Δεν μου αρέσουν οι ιδέες του Boris Johnson, αλλά η νίκη του είναι καλή για όλους

Προσωπικά, ως μαθητής του Μαρξ και του Γκράμσι, δεν μου αρέσει ο Μπόρις Τζόνσον, ο φιλελεύθερος Θατσερικός. 

Εάν βρισκόμασταν στο πλαίσιο της εθνικού κράτους πριν από το 1989, θα τον θεωρούσα εχθρό ν' αντιπαλέψω...

Και όμως, στο πλαίσιο των σημερινών σχέσεων εξουσίας, νομίζω ότι είναι καλό που κέρδισε ο Τζόνσον. Με αυτόν, κέρδισε το κόμμα του Brexit κι αυτό, με τη σειρά του, είναι καλό...

Ο ταξικός αγώνας στην Ευρώπη είναι κυρίως αγώνας εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Η φούξια αριστερά δεν το καταλαβαίνει, ή προσποιούνται ότι δεν το καταλαβαίνουν και παρουσιάζουν έναν "αντιφασισμό" για να κρύψουν την απώλεια της ταυτότητάς τους, καθώς και τη συνύπαρξή τους με το παγκόσμιο σύστημα απαρτχάιντ που ονομάζεται καπιταλισμός...

Το τέλος της ΕΕ αποτελεί προϋπόθεση, αν και ανεπαρκής προϋπόθεση, για την επιστροφή σε μια πιθανή δημοκρατική και σοσιαλιστική πολιτική, όπου το κράτος κυβερνά την αγορά στο όνομα της κοινότητας και των συμφερόντων της...

Η ιδέα της φούξιας αριστεράς για μια παγκόσμια δημοκρατία [global democracy] χωρίς εθνικές κυριαρχίες, είναι μια αμιγώς ανύπαρκτη ουτοπική ομορφιά ψυχών: πώς μπορεί να υπάρξει δημοκρατικός σοσιαλισμός εάν η κατάσταση εφαρμογής του αποστερεί τη δυνατότητα του κράτους να παρέμβει στην οικονομία; 

Ο κοσμοπολιτικός φιλελευθερισμός στοχεύει ακριβώς σε αυτό: να αποπροσανατολιστεί η οικονομία, να αποφευχθούν οι πολιτικές παρεμβάσεις και να εξασφαλιστεί ο νόμος νέου-κανιβαλισμού του πιο ισχυρού...».

Η χθεσινή ψήφος του λαού στη Βρετανία μας διδάσκει όσα θα κρύψουν επιμελώς οι περισπούδαστοι "αναλυτές":

1) Ο λαός στη Βρετανία ήθελε πάντα και διακαώς το Brexit, παρά τη γιγαντιαία προσπάθεια περί του αντιθέτου και τα αμύθητα ποσά εκατομμυρίων που ξοδεύτηκαν για να τον παραπλανήσουν.

 Δεν φοβήθηκε ποτέ την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν άλλαξε ποτέ την άποψή του, παρά τα τρία χρόνια βομβαρδισμού εναντίον της θέλησής του.

2)Έστειλε στ' αζήτητα τους "αναλυτές" που επιστράτευσαν οι τραπεζίτες, που μιλούσαν και έθεταν ως δεδομένο ότι είχαν μετανιώσει, άλλαξε ο "άνεμος" υπέρ της παραμονής στη γερμανική Ε.Ε., την τρομοκρατία και την επαγγελία ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

3)Ο Jeremy Corbyn, ακόμη κι αν πρότεινε ως πρόγραμμα τη "Νέα Οικονομική Πολιτική" του Λένιν (New Economic Policy - NEP), αλλά συνέχιζε να είναι υπέρ της παραμονής στο 4ο Ράιχ της Ευρώπης των τραπεζιτών, η εκλογική συντριβή θα ήταν αναπόφευκτη.

4)Ένας λαός που ζει για δέκα χρόνια στην οικονομική κρίση και τη λιτότητα, θα ψήφιζε ακόμη και το διάβολο για να παραμείνει χίλια μίλια μακριά από αυτή τη σάπια Ευρωπαϊκή Ένωσηc, του ευρώ και των τραπεζιτών. 

Όσο κι αν οι νέοι Επίτροποι, οι φονιάδες των ευρωπαϊκών λαών προσπάθησαν να τον επηρεάσουν τραγουδώντας ακόμη και το "Bella Ciao" μέσα στην ευρωβουλή


ή το νέο κίνημα της "Σαρδέλας" ήθελε να σηματοδοτήσει αλλαγές, ή διορθώσεις στη φονική κόλαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


5)Η πλήρης υποταγή του ηγέτη της ευρωπαϊκής "αριστεράς" Αλέξη Τσίπρα και του Ιταλού πρωθυπουργού του κινήματος των αγανακτισμένων στην Ιταλία (Κίνημα 5 αστέρων του Μπέπε Γκρίλο)[Βλέπε σε: Ιστορική "δικαίωση" Τσίπρα από τον... Jean-Claude Juncker!], αντί να λειτουργήσει τρομοκρατικά στο εκλογικό σώμα, το ατσάλωσε στην υπεράσπιση του Brexit. 

Η υποταγή των Τσίπρα-Κόντε στο διευθυντήριο έγινε εφιάλτης του Βρετανού ψηφοφόρου, που έβλεπε πως κι η Βρετανία θα είχε το τραγικό τέλος της Ελλάδας και της Ιταλίας.




Χθες στη Βρετανία δεν αντιπαρατέθηκαν τα καλύτερα προγράμματα διακυβέρνησης, ή πολιτικά διαμετρήματα ηγετών.

Ο Τζόνσον έπαιξε τα πάντα στη δέσμευση υλοποίησης της απόφασης του λαού στο δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ε.Ε. Κέρδισε τις εκλογές όπως στην Ελλάδα ο Τσίπρας [Βλέπε σε: Αλέξης Τσίπρας: Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε].

Ο Κόρμπυν πλήρωσε το αντίτιμο που του επέβαλε η Ευρώπη: αριστερά συνθήματα χωρίς καμία προοπτική υλοποίησης εντός της Ε.Ε., ασάφεια, σκληρό φίλο-ευρωπαϊσμό και μια "δεύτερη ευκαιρία" στο λαό, να μετανιώσει, να ζητήση συγνώμη από τις ελίτ με νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι ψηφοφόροι ψήφισαν με σαφήνεια: ΟΧΙ εναντίον του προγράμματος του Κόρμπυν ή του Τζόνσον, αλλά ΝΑΙ για να τερματίσουν μια για πάντα με τη σαπουνόπερα εγκατάλειψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στους Άγγλους εργαζόμενους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, στο λαό δεν ενδιαφέρουν καθόλου οι σοσιαλδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που υποσχόταν ο Κόρμπυν, ούτε οι φιλελεύθερες πολιτικές του Τζόνσον, αλλά η άμεση έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στη Γαλλία που συνεχίζουν τις απεργίες, παρότι η συνταξιοδότηση παραμένει στο 62 έτος της ηλικίας των πολιτών... κατανόησαν τη σημασία της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης στη Βρετανία...

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σοσιαλδημοκρατικό. Είναι κόμμα σοσιαλιστικό.

Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί σωσίβιο του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού...

Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό
είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια
διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…»

Ανδρέας Παπανδρέου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου