Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;

«ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ»: Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ 




ΚΡΑΥΓΗ του Πούτιν ακούγεται από την Βουλγαρία μέχρι τα ΣΤΕΝΑ και το ΑΙΓΑΙΟ. Τρέχουν όλα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλη η περιοχή μας βοά πολεμικές συγκρούσεις.
Ασκούνται φοβερές πιέσεις. Ο αγωγός Turkish stream τον οποίο διαφήμισαν τόσο πολύ βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα . 

Η ολοκλήρωση της υλοποίησης του θεωρείται αδύνατη , κάτι που εξοργίζει μαζί με άλλες παραμέτρους τον Ρώσο και τον κατεβάζει μια ώρα αρχύτερα στα ΣΤΕΝΑ. Εκεί παίζεται το μεγάλο παιχνίδι. 

Όλες οι γεωπολιτικές εξελίξεις διαμηνύουν μεγάλη σύγκρουση πέριξ του ορίου των Συμπληγάδων που διαχωρίζουν την Μαύρη θάλασσα από τα Στενά του Βοσπόρου.
Αυτή όμως η σύγκρουση θα προετοιμαστεί με τα Ελληνοτουρκικά που θα προηγηθούν.

Μπορεί η προσοχή μας να εστιάστηκε στην Συμφωνία τουρκίας –Λιβύης, αλλά τρέχουν γεγονότα φοβερά στο παρασκήνιο και στήνουν ένα συγκρουσιακό υπόβαθρο στην ευρύτερη περιοχή μας.

« Ενώ το κοινοβούλιο στην Τουρκία επικύρωσε σήμερα το μνημόνιο συνεννόησης που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου η τουρκική κυβέρνηση με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.» 

Μαζί με τα Ελληνοτουρκικά κραυγή πολέμου ακούγεται από την Βουλγαρία. Και αυτή την φορά δεν είναι παίξε – γέλασε τα πράγματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν τα έβαλε με την Βουλγαρία.
« Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Βουλγαρία ότι καθυστερεί εκ προθέσεως την υλοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στο έδαφός της και είπε πως η Μόσχα θα βρει τρόπους να παρακάμψει τη Βουλγαρία αν χρειαστεί.»

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Σότσι έπειτα από συνομιλίες με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτις.


Την ώρα που τουρκία και Ρωσία ετοιμάζονται να κάνουν τα εγκαίνια του Turkish stream στην ΠΟΛΗ , το όλο έργο σταματάει εκεί και η Ευρώπη θα μείνει να κρυώνει.
Και το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι :

Ποιους άραγε τρόπους θα βρει ο Πρόεδρος Πούτιν για να παρακάμψει την Βουλγαρία , κατά τις δηλώσεις του, μιας και το έργο έφτασε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, δηλ. λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα στον Έβρο;
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ τις τελευταίες ώρες τεντώνουν πολύ.

« Η Ρωσία διέταξε σήμερα έναν Βούλγαρο διπλωμάτη να εγκαταλείψει το έδαφός της, σε αντίποινα για την απέλαση, τον περασμένο Οκτώβριο, ενός Ρώσου διπλωμάτη που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία από τη Σόφια.

Στις 5 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας παρέδωσε διακοίνωση στον πρεσβευτή της Βουλγαρίας Ατανάς Κραστίνε στην οποία κηρύσσει 'persona non grata' [ανεπιθύμητο πρόσωπο] έναν σύμβουλο της πρεσβείας", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική διπλωματία.»

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που η τουρκία ετοιμάζεται να εξυπηρετήσει ουσιαστικά την δυτική συμμαχία.« Το φαραωνικό σχέδιο Ερντογάν “δώρο” σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού εξωτερικών Τσαβούσογλου για το σχέδιο διάνοιξης νέας διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη επανέφερε στο προσκήνιο το όραμα Ερντογάν.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι “από την στιγμή που θα πάρουμε τον καζμά και θα αρχίσουμε να σκάβουμε θα αλλάξει η ναυσιπλοΐα και η μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια ιστορική καμπή”. Προφανώς θα εννοεί μια ιστορική καμπή σαν την Άλωση…

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς σε τι θα χρησιμεύσει η νέα διώρυγα την στιγμή που η Μαύρη Θάλασσα συνδέεται με την Μεσόγειο και το Αιγαίο μέσω των Στενών.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τη νέα διώρυγα θα διευκολύνει τη διέλευση από το Βόσπορο, θα συμβάλει στην πρόληψη θαλασσίων ατυχημάτων λόγω της μεγάλης κινητικότητας των πλοίων και θα αποκομίσει έσοδα.

Μερίδα του Τύπου εκτιμά ότι το σχέδιο το επιβάλλουν οι Αμερικανοί στον Ερντογάν για να μπορούν ανενόχλητα να στέλνουν τα πολεμικά πλοία, τα αεροπλανοφόρα ,ακόμα και τα υποβρύχια τους στην Μαύρη Θάλασσα, χωρίς κανένα περιορισμό. 

Όπως είναι γνωστό η Συνθήκη του Μοντρέ που ρυθμίζει την διέλευση από τα Στενά θέτει περιορισμούς ως προς τα πολεμικά πλοία, ενώ επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των εμπορικών πλοίων.»

Το ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ετοιμάζει τον Ρώσο να κατέβει με φόρα προς τα κάτω. Τα λόγια είναι πλέον φτώχεια. Οι προφητείες πλέον διαβάζονται σαν γεγονότα στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ.
Εμείς θυμόμαστε: «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία» με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και τόσους άλλους άγιους πατέρες μας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα άνωθεν του ονόματος του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου