Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΩ ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ...


SOCIAL WASTE: ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΟΥΣ

ΒΙΝΤΕΟ



Η δημοφιλής hip hop μπάντα Social Waste, με τον εξόχως πολιτικό στίχο, σε κείμενο συμπαράστασης στις καταλήψεις κάνει λόγο για τον «μπαμπούλα» που έφτιαξε η κυβέρνηση και τον ονόμασε Εξάρχεια, ενώ «τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα δεν έλαβαν χώρα στα «Εξάρχεια» αλλά στις «Εκάλες» της: siemens, novartis, energa hellas, και πάει λέγοντας».

Η μπάντα τονίζει ότι θα συνεχίσει να παίζει σε κατειλημμένους χώρους στους οποίους «δεν βρήκαν εγκληματίες» αλλά «ανθρώπους ελεύθερους, αλληλέγγυους, ανθρώπους που βρήκαν μια στέγη και ένα κεραμμίδι να προστατευτούν έστω και προσωρινά ξεφεύγοντας από τον πόλεμο ή το δρόμο, βρήκαμε μαθήματα ελληνικών και άλλων γλωσσών και κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία, σχολές χορού, γιόγκα και αυτοάμυνας, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων τεχνών, ομιλίες,προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις,και συναυλίες. 

Και όλα αυτά, αυτοοργανωμένα με πολύ κόπο και μεράκι, χωρίς την χορηγία κανενός «ευεργέτη» και κανενός Υπουργείου Πολιτισμού».

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε εκ μέρους της κυβέρνησης και των πουλημένων δημοσιογράφων που έχουν στο payroll τους οι μιντιάρχες που τη σιγοντάρουν, την "επινόηση" ενός "μπαμπούλα" που ονομάζουν "Εξάρχεια."

Αυτός λοιπόν ο "μπαμπούλας," που δε βρίσκεται μόνο στην ομώνυμη περιοχή της Αθήνας αλλά και εκτός αυτής και παίρνει τη μορφή καταλήψεων, κοινωνικών κέντρων,και στεκιών -σύμφωνα με την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, και τον γιο της αδερφής του, το Δήμαρχο του 20% των Αθηναίων- μάλλον είναι υπεύθυνος για όλα τα κακά της μοίρας μας. 

Για την εγκληματικότητα, την ανεργία που καλπάζει, την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων, καθηγητών, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση του φυσικού πλούτου της χώρας στο όνομα της επενδυτικής ανάπτυξης, τα μνημόνια και λοιπά. 

Δεν εξηγείται αλλιώς, διαφορετικά δε θα τα έβαζαν μαζί του με τόσο μίσος,πρέπει να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας. Αυτός ο "μπαμπούλας" επιτρέπει και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης- Προστασίας από τον Πολίτη, να δηλώνει οτι θα προσλάβει επιπλέον 1500 μπάτσους τους οποίους θα βλέπουμε μπροστά μας "κάθε δέκα λεπτά." 

Αφού επισημάνουμε οτι μπάτσους και χωροφυλάκους ονειρεύονται οι χούντες, και οτι οι μπαμπούλες εξυπηρετούν μόνο ένα σκοπό: να φοβάσαι να ανοίξεις τα μάτια και να δεις την πραγματικότητα, θέλουμε να δηλώσουμε το εξής:

Ως μπάντα που έχει τραγουδήσει και θα συνεχίσει να τραγουδάει για την ενίσχυση καταλήψεων και κοινωνικών κέντρων -ακόμα και εκείνων που ίσως και να μας κακολογούν γιατί παίζουμε "και σε μαγαζιά"- εκφράζουμε την αλληλεγύη μας απέναντί τους και όσο και να ψάξαμε δε βρήκαμε εκεί ούτε τέρατα, ούτε εγκληματίες. 

Βρήκαμε ανθρώπους ελεύθερους, αλληλέγγυους, ανθρώπους που βρήκαν μια στέγη και ένα κεραμμίδι να προστατευτούν έστω και προσωρινά ξεφεύγοντας από τον πόλεμο ή το δρόμο, βρήκαμε μαθήματα ελληνικών και άλλων γλωσσών και κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία, μαθήματα χορού, γιόγκα και αυτοάμυνας, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων τεχνών, ομιλίες,προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις,και συναυλίες. 

Και όλα αυτά, αυτοοργανωμένα με πολύ κόπο και μεράκι, χωρίς την χορηγία κανενός "ευεργέτη" και κανενός Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης υπενθυμίζουμε οτι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα δεν έλαβαν χώρα στα "Εξάρχειά" αλλά στις "Εκάλες" της: siemens, novartis, energa hellas, και πάει λέγοντας...

Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχες τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους,και ας ψάξουν στις ντουλάπες τους: ίσως οι σκελετοί να βρίσκονται εκεί. Ίσως ακριβώς γι' αυτό το λόγο να θέλουν κι εσύ να κοιτάς αλλού...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου