Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΜΑΝΙΔΗ


ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΧΘΕΣ Ο Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ




Θλίψη στους κόλπους της Εκκλησίας

Εκοιμήθη χθες Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, μία μεγάλη μορφή της ορθοδοξίας που αφήνει πίσω του μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη.

Την είδηση που σκορπά θλίψη στους κόλπους της Εκκλησίας έκανε γνωστή με ανάρτησή της στο Facebook η κόρη του Αγγέλα.


«Να χαίρεται την Βασιλεία του…
Πατέρας μας, αλλά και πατέρας όλου του κόσμου…
Μια προσευχή στην μνήμη του…

Σας ευχαριστούμε…
η πρεσβυτέρα Βαρβάρα, τα τέκνα Αγγέλα, Κων. Καλοσπυρος, Δημήτρης – Σπυριδούλα, Θοδωρής – Νατάσσα, τα εγγόνια Βαρβάρα, Θάλεια, Σπύρος, Μάρθα, Σταυρούλα, Καλή, Γιώργος Μετ., Γιώργος Καλ., Ζωζώ, Νάσια», έγραψε η Αγγέλα Μεταλληνού.


Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του


Ποιος ήταν ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940 όπου και ολοκλήρωσε τη φοίτηση του στις εγκύκλιες σπουδές (1958). Από το 1964 έως το 1967 σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε τα πτυχία θεολογίας και Φιλολογίας.

Με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δυτική Γερμανία (στα πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας), όπου και διέμεινε μέχρι το 1975. Ενδιάμεσα πραγματοποίησε σπουδές και αρχειακές έρευνες στην Αγγλία. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία).

Από το 1984 ήταν καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκοντας «Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο», «Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας» και «Βυζαντινή Ιστορία».

Διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής από το 2004 έως το 2007 οπότε και αφυπηρέτησε, όντας πλέον Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής.

Την ποιμαντική του δραστηριότητα ανέπτυσσε στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής. Το 2015 βραβεύτηκε με το Μακεδονικό Βραβείο για το συνολικό του έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου