Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ BREXIT ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΪΧ


Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ 
ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



BREXIT: Δεν μπορεί πλέον να υποβαθμιστεί το ωστικό κύμα μιας «πυρηνικής έκρηξης»!

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Από τον Ιούνιο του 2016 ( δημοψήφισμα στην Αγγλία ) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 ( Εθνικές εκλογές σε αυτήν) γινόταν προσπάθειες να βγουν ψεύτες οι ΑΓΙΟΙ του ΘΕΟΥ.

Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν είναι διατεθειμένος να βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.

Απλώς κάποια γεγονότα πήραν παράταση αλλά βαίνουν βάσει του ΣΧΕΔΙΟΥ του Ουρανού που δεν δυνάμεθα να ψηλαφήσουμε παρά σε κάποια σημεία του γιατί είναι γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές της τελευταίας στιγμής.


Μετά την οσιακή κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα που είπε σε πνευματικό του τέκνο « παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ», όλα τρέχουν και ξεκαθαρίζουν.

« Με 358 ψήφους υπέρ και 234 κατά, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε - στη δεύτερη ανάγνωσή του - το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο εισηγήθηκε η κυβέρνηση Τζόνσον.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της ευρείας πλειοψηφίας που εξασφάλισε το κυβερνών Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Πλέον το βρετανικό κοινοβούλιο θα κλείσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα συνεχίσει τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου, στις επιτροπές, στις αρχές Ιανουαρίου 2020.



Όπου πάνε και όπου σταθούν οι Εγγλέζοι δηλώνουν, ότι από εδώ και πέρα θα συνάπτουν νέες εμπορικές συμφωνίες.

Ουσιαστικά η Αγγλία γίνεται το επίνειο των ΗΠΑ στην ηπειρωτική γη όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Μέσης και Άπω Ανατολής, καθώς και της Αφρικής.

Έτσι η ΕΕ οι οικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές της βρίσκονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των ισχυρών πόλων των ΗΠΑ, Ρωσίας , Κίνας .

Την σημασία και τις επιπτώσεις του BREXIT δεν μπορούμε ακόμα να τις ψηλαφήσουμε , τις παρακολουθούμε απλώς με τις φοβερές ανατροπές που γίνονται σε όλα τα ανοικτά γεωπολιτικά μέτωπα βλ. χάραξη ενεργειακών αγωγών , μεταβολή συνόρων στην Βαλκανική , αυξημένο ενδιαφέρον για τα ΣΤΕΝΑ και την Μαύρη Θάλασσα και δεν είναι μόνο αυτά , καθώς όλα παίρνουν φωτιά …

Ο καθένας μετά την BREXIT εποχή θα κάνει ότι του κατεβαίνει. Ήδη γίνεται « Η Λιβύη γίνεται το τρίτο θέατρο, μετά την Ουκρανία και την Συρία, όπου η Ουάσιγκτον διασταυρώνει την σπάθα της με της Μόσχας σε ένα πόλεμο , ψυχροπολεμικού τύπου, μέσω πληρεξουσίων. 

Μέχρι πρόσφατα, δυο χώρες-μέλη της Ε.Ε., η Γαλλία και η Ιταλία, θεωρούνταν οι εμπλεκόμενες σε έναν τέτοιον πόλεμο στην Λιβύη, για τον έλεγχο των πιο μεγάλων πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αφρική

Και μέσα σε αυτό το θολό περιβάλλον η τουρκική αλεπού κάνει τις κουταμάρες της και άθελα με την πλεονεξία της, γίνεται η θρυαλλίδα για ανοίξουν μέτωπα στο ΑΙΓΑΙΟ , στην Αν. Μεσόγειο και αργότερα στα ΣΤΕΝΑ , τα Δαρδανέλια και την ΠΟΛΗ .

Ακόμη και αγορά, τοποθέτηση και ενεργοποίηση των ρωσικών S-400 πυραυλικών συστοιχιών στην τουρκία δείχνει όχι μόνο μετάθεση γεωπολιτικών στρατηγικών πλάνων αλλά και εμφάνιση νέων οικονομικών συμμαχιών που προσπαθεί η μια να εξοντώσει την άλλη( βλ. ανταγωνισμός Turkish stream και East Med αγωγών)

Η κρίση των πυραύλων στην Κούβα σε σχέση με την μετά BREXIT εποχή φαίνεται ότι θα μοιάζει με παιδικό πάρτι με κλόουν.

Με εκπληκτική ακρίβεια ειδικά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ περιγράφει το σκηνικό που ξετυλίγεται μπροστά μας.

«Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ …Δεν θα κρατήσει και πολλά χρόνια …Θα την διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι, αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται …Σου λέει, τι γίνεται εδώ; Σηκώνει πάλι κεφάλι ο Χίτλερ; Έτσι θα την διαλύσουν …

Ο γέρων Παΐσιος είχε προφητεύσει επίσης πως:
«Θα έρθουν δύσκολα χρόνια, θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι …Θα φέρει όμως ο Θεός έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων και στο τέλος θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι …όχι από δίκαιο ή από φιλία αλλά γιατί έτσι θα είναι το συμφέρον τους!»

Σε άλλη πρόρρηση

Παπατζήμας Αθανάσιος:

Το καλοκαίρι του 1992 ρωτήσαμε το Γέροντα Παίσιο: «Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα;»

«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού.

Η Αμερική έγινε σαν τον αργαλειό που αφομοίωσε όλα τα κουρέλια.

Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά.
Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί.

Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν».

(Νικ. Ζουρνατζόγλου, επισμηναγού έ.ά. 


Ρωτούν πολλοί άραγε μπήκαμε σε ΚΡΙΣΗ, ενώ δίπλα μας φανερά αλλά και στα παρασκήνια βιώνουμε ΚΡΙΣΑΡΑ;

Η Πίστη , η εγρήγορση , η ομοψυχία και η ανθρωπιά είναι τα όπλα για να διαχειριστούμε όλα αυτά τα άσχημα που έρχονται στην ζωή του τόπου μας και γενικότερα.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα άνωθεν του ονόματος του συγγραφέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου