Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ!


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ...ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ!


«Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καθαρά, πολλά πράγματα. Εδώ γράφεται η ιστορία. Μέχρι εδώ (σ.σ. ανοιχτά της Κρήτης), ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Τώρα όλη αυτή η υφαλοκρηπίδα πάνω από αυτή τη γραμμή ανήκει στην Τουρκία», εξήγησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν.

Γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT.


Ο Τούρκος σουλτανίσκος μετά το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη έδειξε με ειδικούς χάρτες ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, προεξοφλώντας ότι η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να αντιδράσει, γεγονός που την έχει τρελάνει.

«Τα χέρια της Ελλάδας δέθηκαν από τη συμφωνία με τη Λιβύη κι αυτό την τρέλανε», δήλωσε στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, «καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό που να επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιδράσει», είπε.

Αυτά τα λέει γιατί ξέρει ότι στην ηγεσία της Ελλάδας βρίσκονται δωσίλογοι των φιλότουρκων γερμανών!

Και πράγματι η Ελλάδα αντιδρά και απαντά στις προκλήσεις με δυο...επιστολές στον ΟΗΕ!

Στα χέρια της προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είναι οι επιστολές που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών για την τουρκική προκλητικότητα, μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.


Τι αναφέρουν οι δύο επιστολές του ΥΠΕΞ
Στην πρώτη επιστολή επισημαίνεται ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης συνήφθη κακόπιστα και παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς οι θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας και της Λιβύης δεν γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει κοινό θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών. 

Επιπρόσθετα, η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη της τα ελληνικά νησιά και το δικαίωμά τους να έχουν θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ). Επισημαίνεται, επίσης, ότι η συμφωνία είναι άκυρη, καθώς δεν εγκρίθηκε από τη λιβυκή Βουλή, γεγονός που αποδεικνύεται και από σχετική επιστολή του προέδρου της λιβυκής Βουλής προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. 

Για τους λόγους αυτούς, η χώρα μας απορρίπτει στο σύνολό της ως άκυρη και μη δυνάμενη να επηρεάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τη συμφωνία αυτή. 

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σύναψη της «συμφωνίας» διαταράσσει την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και ζητείται να τεθεί υπόψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να την καταδικάσει ως αντίθετη στη διεθνή νομιμότητα και να καλέσει την Τουρκία και τη Λιβύη να απόσχουν από κάθε πράξη η οποία θα παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα κλιμάκωνε την ένταση στην περιοχή.

Στην επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ατόνιο Γκουτέρες, τίθενται τα ίδια επιχειρήματα και ζητείται -λόγω της ακυρότητας της συμφωνίας- να μην πρωτοκολληθεί στα Ηνωμένα Έθνη και να μη δημοσιευθεί από το Τμήμα Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του ΟΗΕ.

 Επισημαίνεται, επίσης, στον γενικό γραμματέα ότι το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προς την πρόεδρο του οποίου εστάλη σχετική επιστολή.

Αυτές οι επιστολές θα είχαν αξία αν ταυτόχρονα:

1. Είχαμε απελάσει και τον Τούρκο πρέσβη, διακόπτοντας μάλιστα τις ανώτερες διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία τονίζοντάς της, πως η ψευδοσυμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης, είναι πράξη εχθρική προς την Ελλάδα.

2 Είχαμε στείλει άμεσα τους χάρτες με τα σύνορά μας στον ΟΗΕ πράγμα που δεν έχει κάνει καμία "Ελληνική"κυβέρνηση!!!

3. Είχαμε αναγγείλει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια όπως δικαιούμεθα!!!

4. Είχαμε στείλει μεγάλη αρμάδα του στόλου μας να περιπλέει την Κρήτη, την Ρόδο και το Καστελόριζο

5. Είχαμε διαχωρίσει την θέση μας στην Ε.Ε ανακοινώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνηση της Λίβύης, ζητώντας και από τα άλλα μέλη της Ε.Ε. να άρουν την αναγνώριση απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. 

6. Είχαμε τονίσει στην φιλότουρκη Γερμανία ότι λόγω των ειδικών συνθηκών υψίστης εθνικής ανάγκης, αναστέλλουμε την εξυπηρέτηση του χρέους διότι πρέπει να εξοπλίσουμε άριστα τις ένοπλες δυνάμεις μας.  

Αυτά φυσικά προϋποθέτουν πατριωτική κυβέρνηση και τέτοια δεν υπάρχει ούτε καν στον ορίζοντα, οπότε το σκάφος της Ελλάδας πλέει με νοερό κυβερνήτη τον Χριστό, ενώ οι φυσικοί κυβερνήτες κάνουν ότι μπορούν για να πέσει η χώρα στα βράχια!!!

ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΩΤΕΡ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου