Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ;


     ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ        ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ




Γράφει ο Κυανός Ουρανός

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με αφορμή την από του 1998 προφητεία του μακαριστού γ. Ιωσήφ Βατοπεδινού συζητείται η “πολιτειακή ανωμαλία” αλλά  και η σύμφωνη με αυτή πρόρρησις του Αγίου Πορφυρίου για "πολιτειακή εκτροπή" - 

Κάθε εξεζητημένη κατάστασις των τελευταίων ετών θα μπορούσε να εκληφθεί σαν "πολιτειακή ανωμαλία", αφού "όλοι οι κυβερνώντες έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα".

Όμως πολλοί με εθελούσια τύφλωσιν αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, λόγω προσωπικού κοσμικού συμφέροντος ή φόβου διαταράξεως της βολής τους.

 Μήπως όμως η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ είναι η περιγραφόμενη παρακάτω, που προ ημερών ήδη καταγράφηκε δυο φορές και η τελική τρίτη θα καταγραφεί σε λίγες μέρες;

 ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ 

Ο οθωμανικός ζυγός με την πτώσιν της Ρωμανίας (1453) στόχευε στον αφανισμόν του Ελληνικού Γένους κι ο κύριος σκοπός του ήταν το “σβήσιμο” της Ορθοδόξου Πίστεως του.

Οι οθωμανοί ποτέ δεν ζήτησαν να σταματήσουν να μιλούν ελληνικά οι ρωμιοί. Ποτέ δεν τους ζήτησαν να πάψουν να ονομάζονται Ρωμιοί ή Έλληνες.

Αυτό που τους “έκαιγε” ήταν η Ορθόδοξη Πίστις κι αυτό χτυπούσαν. Οι μη συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι ή αλλόθρησκοι υπέκυψαν στον θρησκευτικό ζυγό κι εξισλαμίστηκαν, βολευόμενοι σε “ειρηνική-αρμονική συνύπαρξιν δυο λαών” (όπως κάποιες προδοτικές φωνές έκραξαν).

Οι πραγματικά πιστεύοντες στον Χριστό, δεν βολεύτηκαν αλλά υπέστησαν σκληρά μαρτύρια, διώξεις, γενιτσαρισμόν, υπερβολική φορολογία κι όταν ωρίμασαν οι συνθήκες και θεράπευσαν την αποστασίαν από τον Χριστόν (το αίτιον της πτώσεως της Ρωμανίας) επαναστάτησαν το 1821 με σύνθημα 
«ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ”. 

 Όλοι οι αγωνιστές ήταν όχι απλά Ορθόδοξοι αλλά συνειδητοποιημένοι πιστοί και γι αυτό πέτυχαν το θαύμα, βροντοφωνάζοντας «όταν πιάσαμε τα άρματα είπαμε ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» (Κολοκοτρώνης) κι ομολογώντας ότι Χριστός και Παναγία τους όπλισαν τα χέρια. 

 Η Επανάστασις έγινε απ'όσους δεν προσκύνησαν τον διάολο και ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ.  Μια ξεκάθαρη, όχι απλή ομολογία αλλά ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΙΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, απ' όλους τους κορυφαίους αγωνιστές.  

Δεν υπήρξε μη ορθόδοξος Έλληνας στον Αγώνα, που έγινε στο όνομα του Θεού με την παραδοχή ότι ο Χριστός τους έδωσε την Ελευθερία («Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΙΣΩ» - Κολοκοτρώνης) και την δήλωσιν στο τέλος του αγώνα «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ»  (Κολοκοτρώνης), αποτυπώνοντάς το στην επικεφαλίδα του Συντάγματος : «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΚΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ». 

Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, στην πρώτη-πρώτη του επαφή με τους Έλληνες είπε «ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ΗΜΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΘ'ΗΜΩΝ;» και οικοδόμησε το νέο κράτος πάνω στην θριαμβεύσασα Ορθόδοξη Πίστιν. 

Οι ηρωικοί αγωνιστές/στριες του 1821, που με το αίμα τους μας ελευθέρωσαν κι ανέστησαν το 400 ετών κεκοιμημένο Γένος, οι πατέρες και μητέρες του σύγχρονου Ελληνικού κράτους δηλαδή,  μας άφησαν τις εξής παρακαταθήκες της Ελλάδας :

Απελευθέρωσις: Χάριν σε Χριστό και Παναγία

Απελευθερωτές: αυτοί που πραγματικά πίστευαν στον Χριστό

Όπλο    : Η Θεϊκή Παντοδυναμία («εί ο Θεός μεθ'ημών, ουδείς καθ'ημών»)

Κεφαλή κράτους: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Από τότε κάθε εκλεγμένος (ή μη) ανελάμβανε δημόσιον αξίωμα ΜΕ ΟΡΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.  Γι αυτό κάποιοι λύσσαξαν τόσα χρόνια... 

ΣΗΜΕΡΑ


1η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ - 25 Μαρτίου 2020

Όχι μόνο δεν τιμήθηκαν αυτοί που με αίμα και ηρωικούς αγώνες μας χάρισαν την ελευθερία αλλά αγνοήθηκαν και παραμερίστηκαν επιδεικτικά οι παρακαταθήκες τους.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ



2η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ - 25 Μαρτίου 2020

Δεν τιμήθηκε η Θεοτόκος, η μάνα της κεφαλής του κράτους, αυτή που διαχρονικά και θαυματουργικά προσδράμει το Ελληνικό Γένος σε κάθε εθνική ή και ατομική δυσκολία.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ



3η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ – ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ 2020

Αγνοείται επιδεικτικά και καταργείται η λατρεία της κεφαλής του κράτους Ιησού Χριστού με αναμενόμενη κορύφωση της προδοσίας την ημέρα της Αναστάσεως, 19 Απριλίου 2020.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ 

ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ (ή ΕΚΤΡΟΠΗ) μπορεί να μην είναι το κουρέλιασμα του Συντάγματος αλλά η ολοκληρωτική διαγραφή του με ανατροπή της ιεραρχίας.  

Οι απόγονοι αυτών που κάποτε διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποιοι συνταγματάρχες ανέτρεψαν την ιεραρχία στρατεύματος και κράτους, καβαλώντας και εξωπετώντας την στρατιωτική και πολιτικήν ηγεσίαν, έρχονται στις μέρες μας να ακυρώσουν την διαχρονική Κεφαλή του κράτους. 

 Σηκώθηκαν τώρα, όχι κάποιοι συνταγματάρχες αλλά τα υποπόδια των υποποδίων της Κεφαλής, να ΤΟΝ ακυρώσουν.


ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ,  ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ 

ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;

« Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου,
νίκας τοις Βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος
και το σον φυλάττων δια του Σταυρού σου πολίτευμα »

λέει το απολυτίκιο του Σταυρού κι ασφαλώς μιλά για το πνευματικό πολίτευμα, που θεματοφύλακας του είναι η Εκκλησία.  

Αλλά Εκκλησία δεν είναι η ιεραρχία, δεν είναι οι παπάδες, είναι όλοι οι πιστοί με κεφαλή τον Ιησού Χριστόν, 

Τον οποίον δεν ρώτησε κανείς για να κλείσει τους οίκους Του και να στερήσει από τον λαόν την δυνατότητα λατρείας προς Αυτόν και Θείας Κοινωνίας.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ"

της αντανακλάσεως επί γης του ουρανίου πολιτεύματος

Όποτε είχε προβλήματα η Εκκλησία (σημειώνω πάλι : Εκκλησία δεν είναι η ιεραρχία και ο κλήρος), συνερχόταν ο κλήρος (κι όχι μόνον οι ιεράρχες – αυτό είναι παπικό συνήθειο) και προσευχόμενοι προς τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΟ, έβγαιναν κι έλεγαν :"μας φώτισε το Άγιον Πνεύμα" να κάνουμε αυτό!"

Άκουσε κανείς τους ιεράρχες, που αποφάσισαν αυτά τα άνομα να μιλήσουν περί προσευχής;

Άρα αγνόησαν με υπερφίαλον εγωισμό την Κεφαλήν αποποιούμενοι του λειτουργήματός τους,

για το οποίον χρίστηκαν με Μυστήριο, αποφασίζοντας και διατάζοντας,

πρωτοτυπώντας διαβολικά στην μακραίωνη ιστορία της Εκκλησίας

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ...


Πέραν πολλών άλλων ανόμων, που έπραξαν οι θεματοφύλακες της Ορθοδόξου τάξεως κυρίως ακύρωσαν όλα όσα δίδασκαν στους ναούς περί Υψίστου, όλα όσα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός.

Όλα ξεκίνησαν από τον φόβου ενός κορωνοϊού, από τον φόβο της ζωούλας μας/τους δηλαδή.

Αλλά ο Χριστός δεν υποσχέθηκε ότι η επίγεια ζωή θα είναι αιώνια.  Την έδωσε σαν πρόκριμα, σαν εξετάσεις για την αιώνια ζωή και αυτοί οι παπάδες μας γύρισαν σε προ Χριστού εποχές, γιατί αγνόησαν/απέκρυψαν το ουσιωδέστερο στοιχείο της Πίστεως στον Τριαδικό Θεό :

«... προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος ...»

Στην ουσία διεστρεψαν την διδασκαλία του Χριστού μας, όπως οι προκάτοχοί τους φαρισαίοι(να μην ξεχνάμε ότι οι φαρισαίοι ήταν οι τηρητές και δάσκαλοι του Θείου νόμου, του ιδίου Θεού).

Όπως οι φαρισαίοι αγνόησαν και σταύρωσαν επιδεικτικά τον ελθόντα Μεσσία,οι σημερινοί φαρισαίοι διαγράφουν τον Δημιουργό του κόσμου με μια διαφορά : Οι τότε φαρισαίοι δεν τον ήξεραν, οι σημερινοί φαρισαίοι και τον ξέρουν(αφού με Μυστήριο τους έχρισε διακόνους Του) και τον διακονούν και

Τον "βλέπουν" σε κάθε Θεία Λειτουργία!!! Ή μήπως δεν Τον έβλεπαν;;;

«ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ»

Φοβήθηκαν τη μίζερη ζωούλα τους, αγνοώντας όλους τους Αγίους και Αγίες (που καθημερινά βλέπουν αγιογραφημένους στους ναούς και μας "σερβίρουν" τα λείψανά τους για προσκύνημα),που δεν λογάριασαν ασθένεις, σωματικό πόνο ή φριχτά μαρτύρια κι ομολογώντας Χριστό(κι όχι διάολο) θυσίασαν την επίγεια ζωή τους προς χάριν της αιωνίου.

Με τι θράσος προτρέπουν να διαβάζουμε βίους αγίων, διδασκόμενοι από αυτούς;

ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ;;;


Όλοι σχεδόν βεβαιώνουν ότι ο ιός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα (με διαβολικές καταβολές)αποβλέποντας σε κακό της ανθρωπότητας.  

Άρα πιθανότατα ο "σκοτισμένος νους" θα επιστρέψει,πιθανότατε με νέον επικινδυνότερον ιόν.  Αν η επιστήμη φανεί αδύναμη στην καταπολέμησίν του τι θα κάνουμε τότε;  Θα τρέξουμε να ανοίξουμε τους ναούς παρακαλώντας τον Ύψιστον να μας βοηθήσει;

Μα το έχει πει 2000 χρόνια τώρα : «Άνευ Εμού, ου δύνασθαι ποιείν ουδέν».
Γι αυτό και άλλοι λαοί, ορθόδοξοι σαν και μας (Ρώσοι, Σέρβοι, Γεωργιανοί κ.α. αλλά καιΈλληνες Κύπριοι) ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
αλλά συνέχισαν την λατρεία του Υψίστου, όπως κάναμε κι εμείς κάποτε, όπως για παράδειγμαστην επιδημία χολέρας το 1854 στην Αθήνα, που την καταπολεμήσαμε με λιτανείες καιπροσευχές προς τον Χριστό και την Θεοτόκον, γεγονότα που ο σημερινός κλήρος

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

Τελικά αυτός ο κλήρος μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει την Αλήθεια;

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ...

Ο μεγάλος Άγιος της Οθωμανοκρατίας Κοσμάς ο Αιτωλός, είχε πει ότι θα μπει ο διάολος στασπίτια μας και θα βγάλει τα κέρατα του έξω από το σπίτι μας προφητεύοντας την τηλεόραση.

Τελικά ο κλήρος έβαλε το διάολο και μέσα στους ναούς με τα κέρατα απ'έξω,μεταδίδοντας τηλεοπτικά τις ακολουθίες  από τους ναούς.

Πάλι ο μέγας αυτός Άγιος είχε πει ότι θα ψάχνεις πολύ μακράν να βρεις άξιο πνευματικό,προφητεύοντας ότι οι ιερείς θα γίνουν οι ασεβέστεροι των ανθρώπων.  Πόσο μακράν;;;

Όσο μακράν κείται η Κύπρος (κατά τον φερόμενο εθνάρχη κι αυτοδηλούμενον μασόνον.

Λες και στην Κύπρον είναι άλλος λαός με άλλη Πίστιν ...

Ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος γέροντας Παϊσιος είχε πει :

«Ο προφήτης Ηλίας  τροχάει τη μαχαίρα του.  Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες,

Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς … γιατί έχουν κάνει αμαρτήματα ενώ οι λαϊκοί αγνοήματα»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δεν είμαι θεολόγος αλλά απλά και ταπεινά μετέχω στο πλήρωμα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας προσπαθώντας σαν πιστός και για τον εαυτό μου και για τον πλησίον μου,

ΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΑΞΕΝ.

Κάποιοι μπορεί να πουν, ότι κρίνω ιερωμένους.  ´Ομως ο μεγάλος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που αψήφησε την κοσμικήν εξουσίαν θυσιαζόμενος (και πανηγυρικά δικαιωνόμενος) έγραψε : 

«Τό μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῇτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» (PG 63,σ.232)

Αυτοί οι παπάδες, που σήμερα παραφράζουν κατά το δοκούν τα λόγια του Χρυσορρήμονος τι έχουν να πουν;  Ή που βάζουν στο στόμα του Χριστού, ότι Αυτός έκλεισε τους ναούς για τις αμαρτίες μας.   Ή που φιμώνουν άξιους ιερείς, που ελέγχουν την ιεροσυλία τους;

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ...



ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΙΣ

Απλός πιστός είμαι κι όχι προφήτης αλλά έχω την αίσθησιν ότι φέτος (2020)δεν θα σταυρωθεί ο Χριστός αλλά οι πιστοί θα ανεβούμε τον Γολγοθά του μαρτυρίου,για να μάθουμε να εκτιμούμε την Θυσία του Θεανθρώπου για μας.

Γιατί Χριστός σημαίνει Θυσία, που οι πολλοί και κυρίως οι πλείστοι του κλήρου(κι όχι όλοι) δεν έχουν σκοπό να κάνουν.

Και η ίδια αίσθησις μου λέει ότι την Κυριακή της Αναστάσεως (που οι βέβηλοι ακύρωσαν)κάποιοι θα νοιώσουν με περισσή σκληρότητα το φραγκέλιον εξ Ουρανού.

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

Κύριε Ιησού Χριστέ, σε παρακαλώ μην επιτρέψεις  να μας κοινωνήσουν πάλι άπιστα χέρια

Μην επιτρέψεις πάλι να ακουμπήσουν το Τίμιο Σώμα Σου ιερόσυλοι

«ουδείς δύναται δυσίν  κυρίοις  δουλεύειν» (Ματθ.6.24)

ΥΓ – Πολλοί, "πιστεύοντας με τον τρόπο τους" (είναι φρούτο της εποχής μας) θα αναρωτηθούν τι είναι η πραγματική Πίστις στον Χριστό.  

Πραγματική Πίστις είναι η πλήρης αποδοχή των ιδιοτήτων του Θεού, όπως αποτυπώθηκαν στην Αγία Γραφή, στην πατερική παράδοσιν και το Σύμβολο της Πίστεως και η άνευ αντιρρήσεων και αιρέσεων προσπάθεια αντιγραφής του Ήθους του Χριστού και εκτελέσεως των εντολών Του.  Τίποτα λιγότερο ...


Κυανός Ουρανός



4 σχόλια:

  1. «ουδείς δύναται δυσίν κυρίοις δουλεύειν» (Ματθ.6.24)
    Αυτοί που "λειτουργούν" είναι και ΣΥΝΕΤΑΊΡΟΙ, με την αντίπερα όχθη ! ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ Η ΠΊΤΑ ΣΩΣΤΉ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΘΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ...!!! ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε όταν αλώθηκε Η Ρωμανία και οι Τούρκοι είχανε καταστρέψει Ναούς ένας Ερημίτης Άγιος άνθρωπος κατέβηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δει τι είχε συμβεί. Βλέπει έναν γκρεμισμένο Ναό και στην Αγία του τράπεζα είχε καθίσει μια γουρούνα με τα γουρουνάκια της και τα θήλαζε. Ο γέροντας συνετρίβη από το θέαμα και κάθισε παράμερα σε έναν βράχο κλαίγοντας. Έλεγε «Κύριε γιατί επέτρεψες στον οίκο σου και μάλιστα στην Αγία τράπεζα να κάθονται γουρούνια.....» και τότε εμφανίζεται με θαυμαστό τρόπο Άγγελος Κυρίου μπροστά του και του λέει: «Μάθε άνθρωπε ότι ο Θεός προτιμάει να είναι στον οίκο του γουρούνια παρά ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ» και ευθής ο Άγγελος εξαφανίστηκε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή