Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ«ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ



Ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης, Θεολόγος και Φιλόλογος, μιλώντας χθές αναφέρθηκε  σε όλες τις «αναταράξεις» που δέχεται η θεολογική βάση αλλά και η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας εξ αιτίας της «πανδημίας».

Για άλλη μια φορά  αναφέρθηκε και επέμεινε στον πόλεμο εναντίον της Θείας Κοινωνίας. Και τόνισε ότι «πουλήθηκε ο Χριστός μας έναντι 6 δις».


Η ομιλία του π. Βασιλείου Βολουδάκη έγινε ζωντανά, με λίγα ἀτομα στο ακροατήριο, στην Πνευματική Εστία της «Υπακοής»  (Τρίτη 2/6/2020 ).
  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





 Στην ομιλία του ο π. Βασίλεος Βολουδάκης είπε (στο 4΄,40'΄) ότι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος φωτογραφήθηκε με μάσκα και γάντια φορώντας την αρχιερατική στολή.

Ελπίζουμε να έχει δει άλλη φωτογραφία και όχι αυτή που κατασκευάσαμε εμείς για την ανάρτησή μας ήδη από τις 10 Μαρτίου





Εκεί διευκρινίζαμε ότι η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη από το ιστολόγιό μας, χωρίς μάλιστα την χρήση photoshop!

Φυσικά η φωτογραφία αυτή σατίριζε τον "πρωτοπόρο" στα μέτρα 
 αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο (αλήθεια μηπως τα ήξερε από τότε και βιάστηκε να τα εφαρμόσει;)

Και τα μέτρα αυτά ήταν πολύ χειρότερα από την φωτογραφία αφού μεταξύ αυτών παρήγγελε ήδη από τις αρχές Μαρτίου:

Οι κληρικοί να μην προσφέρουν τα χέρια τους για ασπασμό και να αποφεύγουν να αγγίζουν τους πιστούς είτε με χειραψία είτε με εναγκαλισμό, ο σεβασμός στις εικόνες και στον σταυρό να αποδίδεται μόνο με κλίση, οι πιστοί να μην λάβουν το Αντίδωρον από τους Κληρικούς, αλλά από μόνοι τους όταν φεύγουν από την εκκλησία και Στις τελετές, ο «ασπασμός ειρήνης των κληρικών (“Kiss of Peace”) να γίνεται μέσω υπόκλισης τους ενός στον άλλο.

Πρωτοπόρος σε όλα τα ανίερα μέτρα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος...οπότε ο π. Βασίλειος ακόμη και αν "παραπλανήθηκε" άθελά μας (του μετέφεραν τρίτοι ή είδε αλλού την φτιαγμένη φωτογραφία), έχει ισχυρότερα επιχειρήματα από την μάσκα και τα γάντια, αφού ο πρωτοπόρος σε ανίερα μέτρα Ελπιδοφόρος υπερέβη και αυτήν την πολιτεία χρονικά και "ποιοτικά"! 




1 σχόλιο: