Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 24 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


NAVTEX ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ
ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...


Ελλάδα Τουρκία ώρα 0. Παράλληλα με το χτύπημα-προσευχή της 24ης Ιουλίου στην Αγία Σοφία στη νέα της εκδοχή ως τζαμί η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και σε Αιγαίο-Μεσόγειο.

Εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Στην περιοχή που δηλώθηκε η NAVTEX είναι η ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Ο ελληνικός στρατός επαγρυπνεί. Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΣ διακόπτει την επίσκεψή του στην Κύπρο και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Σ΄ετοιμότητα το πολιτικό και στρατιωτικό επιτελείο της χώρας.

Έκτακτη σύσκεψη είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο γραφείο του με τον ΥΠΕΞ και τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπουργό Άμυνας και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με θέμα τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία νοτιοανατολικά του Κατσελόριζου. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα αναφέρει το skai .

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.Μάλιστα, αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του να πλέουν στην περιοχή. 

Στο μεταξύ με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας οι Ένοπλες Δυνάμεις όλης της χώρας έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή. Στο Αιγαίο, στον Έβρο ακόμη και στην ΑΣΔΕΝ. Την ίδια ώρα ανακαλούνται άδειες και όλα τα στελέχη πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα 20λέπτου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, από το μεσημέρι της Τρίτης παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα των ελληνικών Eνόπλων Δυνάμεων στον Έβρο, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι παρατάσσονται κατά μήκος του ποταμού, ενώ τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια κίνηση στην τουρκική πλευρά.

Αυξημένη η παρουσία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού με πλοία επιφανείας κι υποβρύχια μεταξύ Καστελόριζου και Κρήτης..

Οι προαναγγελθείσεις «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.«Δεν θα δεχθούμε την άδεια κανενός», ανέφερε ο Ερντογάν για τη NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου.

Παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα στη ναυτική βάση του Aksaz, με 15 πολεμικά πλοία να πραγματοποιούν απόπλου από εκεί .19 ή 15 πλοία του πολεμικού ναυτικού Τουρκίας είναι στη Μεσόγειο.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 τούρκικα πετούν στην περιοχή.

Κάνουν χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Ρω,Μεγίστη,Στρογγύλη. Αερομαχίες για 3 ώρες με αναχαιτίσεις πάνω από το Καστελόριζο. Το τούρκικο ωκεανογραφικό «Oruç Reis» είναι εν πλω προς την επίμαχη ζώνη…

H κίνηση για Αγια Σοφιά ερμηνευόμενη υπό το φως των εξελίξεων αποτελεί μέτρο ψυχολογικού πολέμου που αποσκοπεί να κάμψει το ηθικό φρόνημα του ελληνισμού καθώς έχει δρομολογηθεί η σύγκρουση…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου