Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

MΑΣΤΙΓΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ 300 ΦΟΡΕΣ...


Κι ο άλλος μαστίγωσε τον Ελλήσποντο 300 φορές Tayyip bey…



Κοινοποιεί ο Γεωκών

Σήμερα, που οι σουλτάνοι της Τουρκίας κρατούν σκλάβα την Κωνσταντινούπολη, σήμερα, που οι πασάδες της Άγκυρας απειλούν Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο, σήμερα που ο Σουλτάνος Ερντογαν βεβήλωσε την Αγία Σοφία, σήμερα που οι «Σύμμαχοι»  και όχι μόνο αυτοί είναι εναντίον μας, σήμερα που δεν γνωρίζει κανείς ποιά είναι η κόκκινη γραμμή με την Τουρκία,  σήμερα που οι προδότες υπηρετούν τις ανθελληνικές τουρκικές πολιτικές, που τα συμπτώματα εσωτερικής και εξωτερικής παρακμής και σήψης μοιάζουν τόσο πολύ με τα συμπτώματα προ της Αλώσεως, σήμερα, που πολλοί «δυτικοί» συνεχίζουν το ανθελληνικό και αντιορθόδοξο έργο τους, ΣΗΜΕΡΑ είναι η ώρα που ο Έλληνας πρέπει να εμπνευστεί από την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε εθνομηδενιστές αρνησιπάτριδες και σε ανθέλληνες νεοταξίτες εξωτερικά και να βροντοφωνάξει το ΟΥΚ ΕΑΛΩ η ψυχή μας!


 Κι αυτό να είναι η αρχή για να ξανακουστεί σύντομα στα στενά της Βασιλεύουσας ο ψίθυρος κι η κραυγή «Έρχονται οι Έλληνες» – και η τιμή διπλή σ’ αυτόν που θα λειτουργήσει πρώτος ξανά στην Αγιά Σοφιά!  

 Γ.Σ

Γιατί η Κύπρος δεν θα γίνει μια άλλη Συρία, μια άλλη Λιβύη, ένα άλλο Ιράκ (Απόσπασμα)

Γράφει ο  Σάββας Ιακωβίδης

Ένας λαός που οδύρεται και καταριέται τους αίτιους δεινών του, χωρίς να τιμωρεί τους ενόχους και να διδάσκεται, είναι βέβαιον ότι θα υποστεί νέα δεινά. 

Είναι πρωτοφανής η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Κύπρου και της Ελλάδος, όπως και εναντίον του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Η Τουρκία εισέβαλε στις 4/5/2019 στην κυπριακή ΑΟΖ, κατέκτησε και ακόμα κατέχει μέγα τμήμα της. Ο στόλος της πολιορκεί το νησί. 

Ο Αττίλας επεκτείνεται στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. Αμφισβητεί και διεκδικεί το μισό Αιγαίο, δεκάδες νησιά και σχεδόν όλη την Κρήτη. Υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αφού η Τουρκία επιτίθεται ακατάπαυστα εναντίον του Ελληνισμού, γιατί Αθήνα και Λευκωσία αρνούνται, πρώτον, να οριοθετήσουν τη μεταξύ τους ΑΟΖ και, δεύτερον, να διαμηνύσουν στην Τουρκία ότι ΔΕΝ εντάσσεται στην ΕΕ; 

Σ. Ιακωβίδης

Κι ο άλλος μαστίγωσε τον Ελλήσποντο 300 φορές Tayyip bey…

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ δυόμισι χιλιάδες χρόνια, το 480 προ Χριστού, εκεί στον ίδιο Ελλήσποντο, ένας αλαζονικότερος του Ερντογάν κατέφθασε με τα μιλιούνια των στρατευμάτων του για να περάσει στην Ελλάδα και να κατακτήσει την Ευρώπη:

- Ξέρξης ονομαζόταν, Μέγας Βασιλεύς των Περσών και των Μήδων, γιος του Δαρείου και της Άτοσσας, αυτο-προαλειφόμενος κοσμοκράτορας.

- Και είπε ο Ξέρξης στον έχοντα αμφιβολίες Αρτάβανο πρωτοσύμβουλό του: «Εκστρατεύουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου για να υποδουλώσουμε ολόκληρη την Ευρώπη» («ὥρην τε τοῦ ἔτεος καλλίστην πορευόμεθα καὶ καταστρεψάμενοι πᾶσαν τὴν Εὐρώπην»).

 Κι έβαλε τους υπόδουλούς του Φοίνικες και Αιγυπτίους με δύο πλωτές γέφυρες να ζεύσουν τον Ελλήσποντο από την Άβυδο έως απέναντι, απόσταση ίση με επτά σταδίους (1.265 μέτρα περίπου), ώστε να περάσουν τα εκατομμύρια των στρατευμάτων του.

- Κι επειδή θαλασσοταραχή κατέστρεψε τις πρώτες δύο πλωτές γέφυρές του, ο Ξέρξης διέταξε να μαστιγώσουν 300 φορές τον Ελλήσποντο για να τον δαμάσουν. 

Έτσι τα έγραψε στην Ιστορία του ο Ηρόδοτος, Πατέρας της Ιστορίας: «Ξέρξης, δεινὰ ποιεύμενος τὸν Ἑλλήσποντον ἐκέλευσε τριηκοσίας ἐπικέσθαι μάστιγι πληγὰς»: «Ενώ το πέρασμα είχε γεφυρωθεί, να πού ξέσπασε μεγάλη μπόρα που τα ᾽κανε όλα χίλια κομμάτια και τα διασκόρπισε. 

Κι όταν το έμαθε ο Ξέρξης αγανάχτησε και διέταξε να μαστιγώσουν τον Ελλήσποντο τριακόσιες φορές και να ρίξουν στ᾽ ανοιχτά ένα ζευγάρι χειροπέδες· άκουσα επίσης πως πέρ᾽ απ᾽ αυτά έστειλε στιγματιστές για να του χαράξουν στίγματα. 

Κι έδινε εντολή, την ώρα που τον μαστίγωναν, να του λένε λόγια βάρβαρα και αθεόφοβα: ‘Πικροθάλασσα, ο αφέντης μας σε τιμωρεί μ᾽ αυτό τον τρόπο για το άδικο που του έκανες, ενώ εκείνος δεν σου έχει κάνει κανένα κακό. 

Αλλά ο βασιλιάς Ξέρξης, θέλεις δεν θέλεις, θα σε διαβεί· και μ᾽ όλο τους το δίκιο οι άνθρωποι, κανείς τους, δεν σου προσφέρουν θυσίες, έτσι αρμυρό και θολό ποτάμι που είσαι’. Έδωσε λοιπόν εντολές και στη θάλασσα να επιβληθούν αυτές οι τιμωρίες και ν᾽ αποκεφαλίσουν εκείνους που είχαν την επιστασία της ζεύξης του Ελλησπόντου»...

ΔΙΑΒΗΚΑΝ οι ορδές του Ξέρξη τον Ελλήσποντο και μπήκαν εισβολείς - κατακτητές στην Ελλάδα. Η κατάκτησή της ήταν ο πρώτος στόχος για την σχεδιαζόμενη κατάκτηση όλης της Ευρώπης...

ΥΠΗΡΞΑΝ και πολλοί αθλιότατοι Έλληνες - γνωστοί έκτοτε ως Μηδίσαντες - που συστρατεύθηκαν με τον Ξέρξη στις επιχειρήσεις του εναντίον της Ελλάδας………. 

ΑΛΛΑ, απέναντι στις ορδές του Ξέρξη εισβολέα - κατακτητή ορθώθηκε η νικηφόρα ελληνική αντίσταση:

- Η απαράμιλλη ανδρεία και αποφασιστικότητα, αφ’ ενός, και η σπουδαιότερη στρατηγική ένοπλη σοφία, αφ’ ετέρου.

- Της πρώτης διαιώνιο, δύο μόνο λέξεων, υπόδειγμα: Το Μολών Λαβέ των 300 Λακεδαιμονίων του Λεωνίδα και των 700 Θεσπιέων του Δημόφιλου στις προδομένες από τον Εφιάλτη Θερμοπύλες. Για τους οποίους ο Ηρόδοτος έγραψε ότι «οἳ οὐ περὶ χρημάτων τὸν ἀγῶνα ποιεῦνται ἀλλὰ περὶ ἀρετῆς»...

- Της δεύτερης, διαιώνιο εξίσου, το στρατηγικό μυαλό του Αθηναίου Θεμιστοκλή, τον οποίο δεκαετίες αργότερα ο μέγας ιστορικός Θουκυδίδης εγκωμίαζε: «Κράτιστος Γνώμων και Άριστος Εικαστής».

- Με διακηρυγμένη την αποφασιστικότητα, που πάλι έγραψε ο Ηρόδοτος, ότι: «τὸ ἡμέτερον φρόνημα σαφέως, ὅτι οὐδαμὰ προδώσομεν τὴν Ἑλλάδα - το φρόνημά μας είναι ξεκάθαρο, πως δηλαδή σε καμιά περίπτωση δεν θα προδώσουμε την Ελλάδα».

Ο ΣΤΟΛΟΣ του Ξέρξη, τετραπλάσιος του ελληνικού, κατανικήθηκε στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 προ Χριστού. Οι πεζικές του ορδές υπέστησαν την τελική πανωλεθρία το επόμενο έτος στις Πλαταιές. Κι ο Ξέρξης τράπηκε σε άτακτη φυγή για να προλάβει να περάσει τον μαστιγωθέντα Ελλήσποντο πριν τον προλάβουν διώκτες του οι Έλληνες...


ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ το 472 π.Χρ. διατελέσας και ο ίδιος Μαραθωνομάχος το 490 π.Χρ. και Σαλαμινομάχος το 480 π.Χρ. ο Αισχύλος, στην τραγωδία «Πέρσαι», όπου διασώθηκε και ο τότε παιάνας:

«Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ' ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών»... 

Λάζαρος Μαύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου