Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ (ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΑ")


ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ:ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΤΗΣ 
ΑΓΙΑΣ  ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΦΤΕΙ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ!

2 ΒΙΝΤΕΟ


φωτογραφία: tanea.gr

Πολλά πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες από τότε που οι Τούρκοι έστησαν πολλά ικριώματα μέσα στην Αγία Σοφία για να κάνουν τα κατάλληλα έργα για να το μετατρέψουν σε τζαμί.

Μετά την απόφασή τους να βεβηλώσουν τον Ιερό Ναό, άρχισε να καταρρέει μέρος της σκαλωσιάς τους

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κατάρρευση ενός τέτοιου ικριώματος μέσα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας κρατήθηκε μυστική από τον τουρκικό τύπο για προφανείς λόγους (βλ. ΕΔΩ )

Σήμερα διαβάζουμε: « Κωνσταντινούπολη: Κάποια από τα ιστορικά τείχη του Θεοδοσίου έχουν καταρρεύσει

Η ιστορία των «θεόπλευρων» τειχών που έχουν σπάσει μια φορά στην ιστορία

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται στα οχυρωματικά έργα που ο Θεοδόσιος ολοκλήρωσε στην πόλη το 447 μ.Χ. Τα τείχη συνήθως ονομάζονται από θεοδόσια τείχη.

 Η διπλή σειρά τειχών ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Αυτοκρατορίας και ένας από τους λόγους για τους οποίους η Πόλη άντεξε στις πολιορκίες για αιώνες, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται θαύμα έργων μηχανικής και οχύρωσης που δεν έχει απαντηθεί ποτέ στον κόσμο. 

Γι 'αυτό ονομάστηκαν «φύλακες των θεών» επειδή θεωρούνταν κυριολεκτικά ανίκητα. Παραβιάστηκαν μόνο μία φορά, κατά την οθωμανική πολιορκία του 1453, η οποία οδήγησε στην πτώση της Κωνσταντινούπολης. tanea.gr

Επίσης από  ΕΔΩ

"Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενώ οι Τούρκοι γιορτάζουν έξω από την Αγία Σοφία, τμήμα των τειχών του Μωάμεθ του Κατακτητή στην περιοχή Sulukule Kapıs της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε ξαφνικά.



Η κατάρρευση πραγματοποιήθηκε στο Karagümrük Mahallesi, προκαλώντας έναν πανικό ανάμεσα στους ντόπιους και τα πληρώματα στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως για να συλλέξουν τις πέτρες από τους τοίχους. 

"Υπήρχε σύγχυση στην περιοχή, η κίνηση διακόπηκε και η αστυνομία κατευθύνει τα οχήματα σε εναλλακτικές κατευθύνσεις. 

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που γιόρταζαν την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016 έξω από την Αγία Σοφία."


Η Ριζούντα, η πατρίδα του Ερντογάν, πνίγηκε, ενώ οι εργασίες  μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί συνεχίζονται.



Σε αυτήν την χρονική περίοδο, μια άνευ προηγουμένου βροχή στη Ριζούντα του Πόντου προκάλεσε την κατάρρευση του βουνού και την διείσδυσή του στο κέντρο αυτής της πόλης με αποτέλεσμα αυτή να πνιγεί κυριολεκτικά (βλ. ΕΔΩ)

Τα γυρίσματα από την τρομερή πλημμύρα που έπληξε τη Rizuda στις 14 Ιουλίου 2020

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προκαλεσαν Κυριο και Θεο μας .Ερχονται πολλα δεινα στην Τουρκια.και αυτα ειναι μονον η αρχη ! και ποιοα ειναι αυτη η Δυναμη που θα τα βαλει μαζι Του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή