Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ»


CLAUDE MONIQUET:
«COVID19:ΟΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΦΟΒΟ ΜΙΑΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ»


Όταν το Κράτος συνωμοσιολόγος...φέρνει το Τέλος του Κόσμου…για έναν ιό...To no 1 σε θέματα ασφάλειας στην ΕΕ ο Claude Moniquet: για να τελειώνουμε με τον covid19,όταν η Ευρώπη αυτοκτόνησε από το φόβο μιας αρρώστιας…Oι 4 Ιππότες της Αποκάλυψης: ασθένεια, φόβος, ερασιτεχνισμός, παραπληροφόρηση ή υπερ-πληροφόρηση…

Ενώ ξεκίνησε και στη χώρα μας το β΄κύμα περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid19 είναι επιτακτική ανάγκη ν΄ακουστεί ο λόγος των πλέον ειδημόνων σε θέματα ασφάλειας. 

Ο Claude Moniquet είναι πρόεδρος ESISC (European Strategic Intelligence and Security Center) τέως μεγαλο-στέλεχος της Γαλλικής DGSE, Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας Αντικατασκοπείας.  

Συγγραφέας μεταξύ άλλων του ” Printemps arabe, printemps pourri ” εκδ. Encre d’Orient και το νο1 αναλυτής ερευνητής επιθεωρητής αντιτρομοκρατικής έρευνας στην Ευρώπη. Τώρα κατοικεί στις Βρυξέλλες αφού είναι βέλγικης καταγωγής. Είναι ο μόνιμα προσκεκλημένος σε βέλγικα και γαλλικά κανάλια για θέματα τρομοκρατίας..

Αρθρογραφώντας στο προσωπικό του site δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: « Για να τελειώνουμε με τον covid19: Όταν η Ευρώπη αυτοκτόνησε από το φόβο μιας αρρώστιας…»

Στο δημοσίευμα αυτό απομυθοποιεί το ”τέρας” καθώς αναφέρει ότι μέχρι το Μάη που έγραψε το άρθρο από τον ιό πέθαναν 323.723 παγκοσμίως. Το 2018 πέθαναν συνολικά 57.000.000 άτομα που αναλογικά αυτό σημαίνει στο εξάμηνο πέθαναν 28,5 εκατομμύρια. Οπότε με αναγωγή το νούμερο 323 723 οι νεκροί από covid, σ΄έξι μήνες δεν αντιπροσωπεύει παρά το 1.13% επί του συνόλου των θανάτων στο αντίστοιχο διάστημα ανά τον κόσμο.

Προσθέτει ότι παγκοσμίως το AIDS σκοτώνει ετησίως 700 000 – 1.000.000 άτομα (από την αρχή της επιδημίας στη δεκαετία του 80 πέθαναν πάνω από 32 .000.000 άτομα από AIDS….) η εποχιακή γρίπη κι επομένως « banale »,σκοτώνει 290 000 – 650 000 οι λοιμώδεις ασθένειες μεταδιδόμενες από κουνούπια μια κακή χρονιά σκοτώνουν 725 000 τα δαγκώματα φιδιού 81 000-137 000. 

Η πείνα αφαιρεί 25 000 ζωές ημερησίως ήτοι 9,1 εκατομμύρια το χρόνο : δηλ. το 2020, 9 125 000 θα πεθάνουν από πείνα (σσ. κι ούτε μονόστηλο και κανένας παγκόσμιος συναγερμός) !

Ετησίως 475 000 δολοφονούνται παγκοσμίως (εκτός πολέμου), και 800 000 αυτοκτονούν (μια αυτοκτονία ανά 40′ !).

Στο Βέλγιο ο COVID 19 σκότωσε (πάντα ως τις 20 Μάη) 9 150 άτομα και στη Γαλλία 28 025. Στην α΄από τις 2 χώρες η ετήσια θνησιμότητα είναι 100 000 με 110 000 ετησίως ο καρκίνος θερίζει 29 709 το 2020 και οι καρδιοαγγειακές ασθένειες 27 400.

 Στη Γαλλία η ετήσια θνησιμότητα είναι πάνω από 600 000 και ο καρκίνος θα πάρει πάνω από 172 200 ζωές ( εκ των οποίων θα πεθάνουν μόνο από καρκίνο στήθους 12 600 γυναίκες) ενώ θα υπάρξουν περί τις 15 600 αυτοκτονίες.

Μόνο το Tsunami της 26 /12/ 2004 σκότωσε σε κάποια λεπτά 184 000 με 250 000 πρόσωπα.

Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις αλλά το 82% των ασθενών από COVID-19 θεραπεύθηκαν μόνοι χωρίς αγωγή και το 18% που απαιτείται νοσηλεία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία υπερήλικα άτομα ή κάποιες φορές πιο νέοι αλλά με σημαντικές συννοσηρότητες (κυρίως η παχυσαρκία) και περισσότεροι από το 80% των θανάτων από τον ιό αφορούν άτομα πάνω από 80 ετών…

To ερώτημα είναι απλό : γιατί μια παθογένεια που είναι λιγότερο θανατηφόρα από άλλες με τις οποίες ζούμε μας φοβίζει τόσο που κλείσαμε τις κοινωνίες μας;

Υπάρχουν αναμφίβολα πολλές απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση…..

Ή οι κοινωνίες μας οι δυτικές είναι υπερπροστατευτικές, αποστειρωμένες, υγειινίστικες: η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία εκδίδει κανόνες για την παστερίωση των τυριών και δημιουργήσαμε πληθωρικές διοικήσεις για να επινοούν μερικές φορές παράλογους κανόνες υγιεινής στις κουζίνες εστιατορίων και καταστημάτων τροφίμων, ενώ με το παραμικρό κρύο πέφτουμε στα αντιβιοτικά. 

Τ΄αποτελέσματα είναι τα νέα άτομα να έχουν ένα χαμηλό ανοσιοποιητικό τόσο αδύναμο που αρκεί ένα μικρόβιο να τους κοιτάξει στα μάτια για ν΄αρρωστήσουν. Δεν γειτνιάζουμε πια με το θάνατο εδώ και καιρό και τις σοβαρές ασθένειες τις έχουμε εξοβελίσει στο νοσοκομείο για να μην βλέπουμε ..

Επιπλέον, ζητάμε από το κράτος να μας προστατεύσει από τα πάντα, παντού και πάντοτε, αυτό το ονομάζω « σύνδρομο του ski εκτός-πίστας »….

Ασθένεια, φόβος, μη-προετοιμασία/ερασιτεχνισμός, παραπληροφόρηση (ή “υπερβολική πληροφόρηση, αυτή η περίφημη και επιβλαβής” αδυναμία “που εμποδίζει τη διάκριση του ουσιώδους από το αξεσουάρ): οι τέσσερις ιππείς της αποκάλυψης, ενωμένοι για την καταστροφή. Και συνέβη η καταστροφή.

Δεν θα συζητήσω εδώ για την πολιτική της καραντίνας…Η καραντίνα αναμφίβολα κράτησε πολύ και ήταν αρκετά σκληρή και όπως ανακοινώθηκε η υγειονομική κρίση θα ντουμπλαριστεί από μια κρίση ανθρωπιστική και οικονομική...

Αυτό που θα δούμε, αναμφίβολα είναι η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, στρατηγικές και πολιτικές αλλαγές που ίσως, αύριο, να προέρχονται από πολέμους ή σοβαρές πολιτικές αναταραχές. 

Αυτό που ήδη βλέπουμε είναι η άνοδος του λαϊκισμού, του “Yaka-Faukon” συνωμοσίας και μίσους: είναι φταίξιμο των Εβραίων, των μεταναστών, του Bill Gates, του 5G ή των “ελίτ”. 

Ή όλα μαζί. Εναπόκειται σε όλους να επιλέξουν. Αυτός ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλω, ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για τους συγχρόνους μου, ούτε για εκείνους που θα ακολουθήσουν μετά από εμάς…

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι όντως να προετοιμαζόμαστε καλά αλλά και να σταματήσουμε να κυβερνάμε και να αποφασίζουμε υπό το καθεστώς του φόβου.

Ν΄ανακαινίσουμε τις ελευθερίες μας και ν΄αρχίσουμε μ’ αυτές να εργαζόμαστε να ταξιδεύουμε να αγαπιόμαστε και να έχουμε κοινωνικές επαφές που να μην είναι υπαγορευμένες από την κοινωνική αποστασιοποίηση ούτε από το φόβο του άλλου;

Αν δεν κάνουμε γρήγορα αυτή την επιλογή οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν μια μέρα ότι την άνοιξη του 2020 η Ευρώπη αυτοκτόνησε από το φόβο για μια ασθένεια που δεν σκότωνε περισσότερους από τη γρίπη ή το κουνούπι…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου