Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ


Η ΔΙΑ-ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...



O προσαρμοσμένος χριστιανισμός της εποχής μας ο έξυπνος χριστιανισμός ο σοφιστικέ χριστιανισμός όπου αυτός υπάρχει αναδεικνύει έναν επικίνδυνο εξισωτισμό όπου επανέρχεται υπό μια έννοια στον πανθεισμό. 

Είναι ένας μεταμοντέρνος αφαιρετικός χριστιανισμός στείρος μη χαριτωμένος αβιωματικός ενώ τελευταία πρόσθεσε στην εγγενή του τυπολατρεία και τον κρατικό φορμαλισμό-κομφορμισμό.

«Ο Χριστιανισμός των εσχάτων θα διατηρήσει μόνο μόνο ένα περιτύλιγμα από αυτόν των πρώτων χριστιανικών χρόνων, ενώ το περιεχόμενο του θ’ αντικατασταθεί απαράδεκτα από ένα νέο πνεύμα, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, έναν άλλο τρόπο σκέψης και άλλες αξίες” αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Lazar (Abashidze)

Η θεολογία των φώτων η μυστική θεολογία η μόνη αληθής θεολογία αφού ”αν αληθώς προσεύχεσαι αληθώς θεολόγος ει” του Καβάσιλα του Γρηγόρη του Παλαμά του Συμεών του Νέου Θεολόγου αντικαταστάθηκε βαθμιαία όχι μόνο από το σχολαστικισμό αλλά και το απρόσωπο πνεύμα και την εκκοσμίκευση.. 

”Ο εκκοσμικευμένος Χριστιανισμός, με τα φτερά του κομμένα, δεν είναι μόνο άφοβος για τον διάβολο, αλλά και θα τον εξυπηρετήσει: τελικά, ο Αντίχριστος θα πλαστοπροσωπήσει, πλαστογραφήσει τον Χριστό, τον Μεσσία, τον Θεάνθρωπο” προειδοποιεί ο π. Lazar (Abashidze)…

Μόνο ο καρδιακά ενδιάθετος Λόγος είναι ο αληθής Λόγος και η διακαρδιακή (ή δικαρδιακή) επικοινωνία είναι η ανώτερη όχι μόνο του όντος μ΄Εκείνον εξου και η καρδιακή ή νοερά προσευχή αλλά και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων αυτή η μορφή επικοινωνίας είναι η ανώτερη όταν κι όπου επιτυγχάνεται….

Η καρδιά είναι το κέντρο της ύπαρξης στην Ορθοδοξία και όχι ο Νους ή ο ορθός λόγος…

Η δια-καρδιακή επικοινωνία όταν ασκείται δίνει στα πρόσωπα την καθαρή επικοινωνία άνευ της αναστολής τις συμβάσεις και τους περιορισμούς που έχει η δια ζώσης επικοινωνία. 

Άλλωστε το μεταδόσιμον των χαρισμάτων κατά το Μέγα Βασίλειο είναι εν ισχύ….επομένως και το μεταδόσιμο των μηνυμάτων…

Το δύσκολο είναι ν΄ανοίξεις την καρδιά σου στον Λόγο, στον Άλλο και στον άλλον.. Μόνο ως πράξη αγάπης είναι κατορθωτό αυτό το μύχιο άνοιγμα…

Αυτή η ανοιχτόκαρδη επικοινωνία, η ανοιχτής καρδιάς επικοινωνία είναι μια ακόμη πρωτοπορία του Πνεύματος στην εποχή της Πληροφορίας…..Ακολούθησε το άστρο της καρδιάς σου και θα φθάσεις στο Χριστό……..εκεί έξω

Είναι αυτή η γλώσσα της καρδιάς η εγκάρδια Της Πεντηκοστής πύρινη γλώσσα….και το accent της η Χάρις…..Η λαλούσα καρδιά η ομιλούσα η ένσταυρη ……

Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται δηλ. δια της καρδιάς πετυχαίνεις την άμεση επαφή επικοινωνία μ΄Εκείνον…..ή άνω σχώμεν τας καρδίας δηλ. είναι η αντένα επικοινωνίας που πρέπει να συντονίσουμε με τα ραδιοκύμματα του θείου… καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη ο Θεός ουκ εξουθενώσει…..

στην Αγία του Θεού Σοφία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου