Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ!!! ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ!


ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!



Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Είναι δύσκολες οι στιγμές της αναμονής. Δυσκολότερες είναι οι στιγμές που κατανοείς ότι εάν υποχωρήσεις τις ώρες αυτές, τότε «η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος», όπως γράφει ο Σεφέρης. Ο Ελληνικός λαός θα επιλέξει την υποταγή για «λίγα χρόνια ειρήνης» παραχωρώντας γη και ύδωρ ή θα αντισταθεί ;


Στην απόπειρα του Σουλτάνου, των πασάδων και των μπέηδων αλλά και στην προπαγάνδα των Γκέμπελς της Ελλάδας να δεχθούμε την υποταγή στον Τουρκικό εθνικισμό και επεκτατισμό, στην προτροπή για την άνευ όρων παράδοση της Ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα, εμείς, εδώ από τον Έβρο, λέμε ΟΧΙ ! 

Απέναντι στην καθημερινή εισβολή από την Τουρκία, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου γης θα πρέπει να ξέρουν η αντίστασή μας δε σταμάτησε ποτέ, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. 



Στις πράξεις του Ερντογάν ενάντια στον Ελληνισμό στον Έβρο, στο Αιγαίο στην Κύπρο, στις δηλώσεις και στα υπονοούμενα από τα παπαγαλάκια της Τουρκίας στην Ελλάδα που μας απειλούν και μας προτρέπουν να υποχωρήσουμε και να διαπραγματευτούμε (!), τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας υπόσταση, τη συνέχειά μας και να ξεπουλήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας σε γη, αέρα και θάλασσα, εμείς εδώ από τον Έβρο λέμε ΌΧΙ


Ο Ελληνισμός σήμερα, μπροστά στις απειλές και την προπαγάνδα έχει δύο επιλογές : ή να ακολουθήσει την παράδοση στον Ερντογάν, υιοθετώντας την οδό της υποταγής που προωθούν οι κάθε λογής Γκέμπελς της γνωστής πολιτικής τάξης, της λεγόμενης ενημέρωσης, της αποκαλούμενης διανόησης, δρόμος που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στην υποταγή, ή να ακολουθήσει το δρόμο της αντίστασης που είναι μεν «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς», αλλά είναι «ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν….».

Ο Έβρος, το Αιγαίο, η Κύπρος (θα) είναι η βασική δοκιμασία για το ποια είναι η τελική επιλογή του Ελληνισμού: ή της πρόσκαιρης και εφήμερης επιβίωσης που είναι ουσιαστικά υποδούλωση ή της συνέχειας και της Ελληνικότητας. 

Ευχόμαστε, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ο Ελληνισμός (και) στον Έβρο και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, να επιλέξει την οδό της Αντίστασης, της Αξιοπρέπειας, της Μνήμης, της Αλήθειας, της Ιστορίας. 


Το μήνυμά μου από τον Έβρο προς όλον τον Ελληνισμό, προς τους «Ζωντανούς» και τις «Εξαιρέσεις» είναι ένα : 

Αγώνας και Αντίσταση ενάντια στην Υποταγή!

ΓΗ και ΎΔΩΡ και δε θα δώσουμε !


Θεοφάνης Μαλκίδης
Έβρος, 22 Ιουλίου 2020. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου