Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 2 ΕΤΩΝ!


ΣΤΟ QUEBEC ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ! 




Στο Québec στον Καναδά η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στην τάξη σε καμιά βαθμίδα Εκπαίδευσης.

Ο εκεί Υπουργός Παιδείας:θέλουμε να διατηρήσουμε την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο..Ένωση Παιδιάτρων Québec: όχι μάσκα στη τάξη…

Ο παιδίατρος Jean-Benoit Bouchard από τον Καναδά δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η επιβολή της μάσκας στη σχολική τάξη που είναι επικεφαλής του Παιδιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Κέντρου Υγείας και Κοινωνικών Δικτύων του Saguenay–Lac-Saint-Jean.

Οι νέοι της περιοχής είναι απαραίτητο να έχουν καλυμμένο το πρόσωπο όλη την ημέρα και μέσα στην τάξη και επιπλέον φυσική αποστασιοποίηση;

_Στην περιοχή δεν έχουμε πολλά κρούσματα ενεργά στο Saguenay–Lac-Saint-Jean. Έχουμε επίσης μια εμπειρία επίσης 5 ή 6 εβδομάδων σχολικής ζωής στην πρωτοβάθμια όπου αντιληφθήκαμε ότι υπήρχαν λίγα κρούσματα στην περιοχή και κυρίως στα σχολεία. 

Υπήρξε 1 κρούσμα μεταξύ των μαθητών αλλά με όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τη Δημόσια Υγεία δεν μεταδόθηκε. Είναι απαραίτητη η μάσκα όλη την ημέρα σ’ ένα σχολείο για νέους; 

H απάντηση είναι όχι κατά τη γνώμη μου όπως και κατά τη γνώμη της Ένωσης Παιδιάτρων του Québec.


Le pédiatre Jean-Benoît Bouchard

Μίλησα με τον Dr Marc Lebel,που είναι λοιμωξιολόγος στο Sainte-Justine και είναι πρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων του Québec, κι μου είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ λίγα κρούσματα στα παιδιά του Québec. 

Υπάρχουν λίγα κρούσματα ομοίως που νοσηλεύθηκαν επομένως μικρή μετάδοση από τα παιδιά αυτού του ιού και τα παιδιά δεν είναι πολύ άρρωστα...



-Επομένως δεν συμφωνείτε με το αίτημα των γιατρών κι ειδημόνων του Montréal για εδώ ή για το Québec επίσης;

_Όχι. Προς το παρόν, θεωρώ ότι δεν συντρέχει λόγος για κάλυμμα προσώπου για νέους, κυρίως γι αυτούς που είναι ηλικίας κάτω των 10 ή 12 ετών καθώς ξέρουμε ότι αυτή η μετάδοση είναι ίγο δραστήρια.

-Πώς τοποθετήστε σε όλες τις θεωρίες σχετικά με τα παιδιά: είναι φορείς, είναι μεταδότες του COVID-19;

_Αυτό δεν είναι προφανές γιατί υπάρχουν λίγες μελέτες που βγήκαν.. Κάποιες που βγήκαν Μάρτη κι Απρίλη έλεγαν ότι υπήρχε μικρή μετάδοση.. Υπάρχει μια κορεάτικη μελέτη που εκδόθηκε πρόσφατα που έδειξε ότι τα παιδιά κάτω των 10 ετών είχαν μικρή μετάδοση ….

Μερικοί συνάδελφοι στο Saguenay διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή κάλυψης προσώπου για νέους ηλικίας 5, 6 ή 7 ετών είναι πολύ δύσκολη όλη την ημέρα. 

Ακόμα και εμείς στο νοσοκομείο, τη φοράμε όλη την ημέρα και υπάρχουν στιγμές που λέμε στον εαυτό μας ότι είναι ενοχλητικό, δεν είναι ευχάριστο, στιγμές που βρισκόμαστε πιο μόνοι αφαιρούμε το κάλυμμα προσώπου-τη μάσκα. 

Έτσι, για τα παιδιά, για να έχουμε μια ολόκληρη μέρα, ειδικά μικρά παιδιά, νομίζω ότι θα ήταν απατηλό.radio-canada 26/8/20

Στο Québec το πλάνο που ανακοινώθηκε πριν 2 εβδομάδες καθιστά υποχρεωτική τη μάσκα για τα παιδιά από 10 ετών από την Πέμπτη Δημοτικού και σε όλη τη Δευτεροβάθμια σε κοινόχρηστους χώρους, σε αίθουσες, σε διάδρομους, αλλά όχι σε αίθουσες διδασκαλίας.

” Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ευκολία της επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο. Οι εκφράσεις είναι σημαντικές ,είπε ο Υπουργός Εκπαίδευσης Québec, Jean-François Roberge.

Πολλοί εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην Υγεία όσo και γονείς με παιδιά με μαθησιακές διαταραχές χαιρέτισαν αυτή την πρωτοβουλία

Yπ. Παιδείας Québec

Για τους διαφωνούντες που ζητούν υποχρεωτική μάσκα ο Marc Lebel, Πρόεδρος της Ένωσης του Québec κι λοιμωξιολόγος στο CHU Sainte-Justine, αναφέρει πως οι υπογράφοντες το αίτημα γενικής μασκοφορίας μαθητών βασίζονται ( σσ . εννοείται ότι κι άλλοι έκαναν το ίδιο λάθος) στην οδηγία των ΗΠΑ όπου όμως η πανδημία δεν είναι αληθινά υπό έλεγχο.

Κάποιοι διατείνονται ότι τα παιδιά με διαταραχές αναπτυξιακές θα έχουν δυσκολίες με την μάσκα.

Λέει ότι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 10 ετών είναι λιγότερο επιρρεπή σε προσβολή και μετάδοση της νόσου. Υπάρχουν σημαντικά εκπαιδευτικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη για τα παιδιά που δεν φέρουν μάσκα στην τάξη. 

Ο Marc Lebel, πρόεδρος της Association des pédiatres du Québec κι infectiologue στο CHU Sainte-Justine εκτιμά ότι η χρήση μάσκας κινδυνεύει να εμποδίσει την επικοινωνία μεταξύ μαθητών και δασκάλων τους. 

Η μάσκα μειώνει τη μετάδοση της φωνής, οπότε για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες θα είναι ακόμη χειρότερο, λέει. Θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η μάσκα στα παιδιά της τάξης όλη την ημέρα, ο Δρ Lebel είπε ξανά. 

Τα μικρά παιδιά, ή εκείνα με αναπτυξιακή διαταραχή, θα έχουν δυσκολία να το φορέσουν.radio-canada



1 σχόλιο:

  1. Έχουν εμπειρία από δίχρονα παιδιά? Σας λέω με βεβαιότητα πως το παιδί θα την τραβάει/βγάζει/πετάει κάτω. Θα του λες "μη" και θα το κάνει περισσότερο.Θα πάει δλδ δασκάλα να του την ξαναφορά? Αφου πια θεωρείται μολυσμενη! Ποιον δουλεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή