Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΙΟ ΑΝΕΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ;



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτά δεν τα λένε τώρα οι ειδήσεις , θα τα πουν αργότερα μόλις ξεκινήσει το ¨πανηγύρι¨ των δυνατών προκλήσεων . Τώρα λένε αυτά που λέγαμε εμείς πριν χρόνια και πολλοί μας μάλωναν τότε, γιατί ταράσσαμε τον ύπνο του κόσμου αναδεικνύοντας τον θανάσιμο κίνδυνο εξ ανατολών.

Η Ελλάδα στον ρόλο της Ιφιγένειας εν Αυλίδι, θυσία για να πετύχει η μεγάλη γεωπολιτική εκστρατεία που έχει στόχο πρώτα την διάλυση της τουρκίας και μετά την απομείωση της στρατιωτικής θέσης της Ρωσίας.

Η Ελλάδα στον ρόλο της Ιφιγένειας εν Αυλίδι, αφού της έκλεψαν τα όμορφα ενδύματα της και της φόρεσαν ρούχα με τα μπαλώματα των μνημονίων.


Γύρω – γύρω όλοι στην μέση ο πόλεμος. Στο μικρό Καστελλόριζο πήγαν οι τούρκοι το μικρό ερευνητικό τους, στην Κρήτη και την Κύπρο πήγαν τα μεγαλύτερα τους. Ταυτόχρονα έχουν έξω όλα τα γεωτρύπανα τους και περιμένουν και άλλα τέτοια.

« Εδώ και δυο μέρες ένα από τα “μικρά” ερευνητικά σκάφη των Τούρκων το Bilim 2 “στριφογυρίζει” πέριξ του Καστελόριζου. Απέπλευσε από τη Μερσίνα, πέρασε από το Καστελόριζο προχθές και χθες το βράδυ επιστρέφοντας στη Μερσίνα έκανε το ίδιο. Το Bilim 2 και η πορεία του παρακολουθείται.


φώτο από https://www.militaire.gr





Η δραστηριότητα των Τούρκων στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από έντονη και δεν έχει να κάνει μόνο με το να καταγράψουν την παρουσία τους. Μοιάζει περισσότερο να μετρούν αντιδράσεις και αντανακλαστικά

Μεγάλος εκνευρισμός στην τουρκία συν τα εσωτερικά προβλήματα που έχουν.

« Χρησιμοποιώντας προκλητική ρητορική για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε πως το Καστελόριζο και τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και τόνισε πως η «ρητορική των κυρώσεων» από την πλευρά της ΕΕ, ενισχύει την αποφασιστικότητα της χώρας του.

Συγκεκριμένα, ο Χαμί Ακσόι ανέφερε πως «την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) με τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις και τις παράνομες τους ενέργειες. 

Αυξάνει περισσότερο την ένταση, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, η άνευ όρων υποστήριξη που δίνει η Ε.Ε με την δικαιολογία της αλληλεγγύης , σε αυτό το δίδυμο που θέλει να αγνοήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Δεν έχει το δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επικρίνει και να ζητάει τον τερματισμό των ερευνών υδρογονανθράκων εντός της της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας.»

Οι κυρώσεις εναντίον της τουρκίας από την ΕΕ πρέπει να είναι ουσιαστικές και να παράγουν αποτελέσματα και όχι να παράγουν απλώς εκνευρισμό που θα τον πληρώσουν οι Έλληνες.

Οι τούρκοι είναι αποφασισμένοι για όλα, γιατί τους εκνευρίζουν οι σύμμαχοι τους με μεθοδικό τρόπο. Είναι αυτό που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « την τουρκία οι σύμμαχοι της θα την κομματιάσουν ευγενικά»

Πως τέτοιες ώρες επίσης να μην αναθυμόμαστε την ρήση του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που έλεγε « θα ερεθίσουν τους τούρκους για να έρθουν εδώ, να κάνουν την δουλειά τους»

Ο ερεθισμός – εκνευρισμός των τούρκων είναι καλά σχεδιασμένος, σε ένα επίπεδο πολύ υψηλού ρίσκου , αλλά οι συνέπειες βρίσκουν ήδη εμάς.

Κέντρα στρατηγικά πάνε να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα σε μια ελεγχόμενη τραγωδία τύπου Ιφιγένειας εν Αυλίδι, αλλά δεν θα πετύχουν γιατί ο τούρκος είναι άπληστος , αφερέγγυος και ευμετάβλητος.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου